Şimdi Ara

Yurt dışı alışverişlerinde gümrük vergisi sınırı bir kez daha düşürülüyor (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
7
Favori
74.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Secimde hic bir halt olmaz. Olsaydı zamaninda olurdu. Hirsizlar her daim calmaya yandaslari ise goz yummaya devam eder.

• Vallahi billahi cok cok iyi oldu. Vergidar bir hukumetin ve bunlarin yandaslarida illaki o sitelerden alisveris yapardir. Cok iyi oldu cikda guzel oldu. Deveyi diken insani SEVEN yaranir. Daha bunlar birşey degil. Modern kolelik geliyor hatta geldi. Sen calis devlet yesin. Simdi bir kac hukumdarcik cikar yol yaptik kopru yaptik sunu bunu yaptik. Yapacan tabi isin ne ? Ama calinan paralarla yapilsa daha iyi olur. Ustu ortulu odenek felan. Neyse ilerdeki cigirislar belli GANDİRİLDİK iyide SEVİLDİK.

• quote:

Orijinalden alıntı: atalay83

Benim bizzat başıma geldi bu olay hatta memur sordu daha önce bu üründen aldınız mı diye.Ben yok dedim bilgisayara girip baktı ve sizin kaydınız yok tamam dedi.

Şimdi siz söyleyince tekrar araştırdım,yeni yasayla bu sınır kalkmış.

ezelden beri boyle bir yasa kanun yoktu.. 10 yildir urun getirtioum. senin ticari anlamda getirdigin tespit edildigi halde kara listeye alinirsin o zaman ismin bahsetmis oldugun listeye girer..

• quote:

Orijinalden alıntı: SKYFALL

Tepkinizi bu foruma degil Bimer'e yazarak gosterin.
    Yazsan ne oluuuur yazmasaaaaan ne olur DEME!

Bu ulkede yasiyorsan ve bu duruma karsi cikiyorsan sesini cikar ve yapilmasi gerekeni yap.

Yapmaniz gereken bu asagidaki siteye girip tepkinizi orada gostermek.

https://www.bimer.gov.tr/

Bir cogunuz bu siteyi bilmiyor ve sayemde ilk defa girecek

O da her şey gibi hikaye hocam. Bundan önce iki kere şikayet ettim. Biri 2014, biri 2016 yılından beri "size bilgi verilecek" şeklinde duruyor.

Bu memleketi şöyle güzel bir deprem temizler. Ama bölgesel değil komple her toprağında olacak ki kalanlar belki iyi birileri olursa oradan yürür gider. Yoksa bu düzen düzelmez. İnsanları üç kuruşa muhtaç ettiler, ses çıkardı mı veriyorlar makarnasını, kömürünü hopp süt dökmüş kedi misali oluyor.

• Aliexpress den balık malzemesi alırım hep ufak tefek şeyler. Aklınızda olsun yüksek tutarda bişey alırsanız satıcıdan kutu üstüne 5$-10$ gibi tutar yazmasını isteyin böylece gümrüğe takılmaz.

Kınıyorum o ayrı konu tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habip07 -- 2 Şubat 2018; 9:15:2 >
  • Vatandaşını bu kadar düşünen başka bir devlet yoktur herhalde.

• ÖTV konusunda ve bu konu gibi işimize gelen Avrupa Birliği uyumluluk maddelerine uyalım, diğerleri önemli değil.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Hakkın da var hocam sana katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: smlyklmz

Gümrük memurluğu yapmış biri olarak yazıyorum. Yurt dışı alışverişlerinde vergi uygulanması ülke içinde bu işin ticaretini yapan esnafı korumak içindir.

Kendinizi bu işin ticaretini yapan ev geçindiren esnafın yerine koyarak yorum yapın.

Ama bu durum esnafımızın 1 liraya aldığı ürünü doyumsuz bir şekilde 10 liraya sattığı gerçeğini değiştirmez.

Amacım kimse ile ağız dalaşına girmek değildir. Kimseye cevap yazmayacağım bu konu ile ilgili

Cevap vermeyeceksen yorumda yazma birader.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden "devlet baba"ydı,şimdi bildiğin "mafya baba"sı...Halkı neresinden düdükleyeceğini şaşırdılar.Ellerinden gelse hava vergisi alacaklar.
    Ama namaz gılıyorlaaa,youlll yaptı youuuullll..
  • ülke degil vergi cehennemi, Asgari ücret neyinize yetmiyor gözünüze dizinize dursun diyen bir zihniyetten beklenilen hareketler zaten.Siz adam kayırmayı hakka girmeyi akrabaya yardımla açıklayan yüzsüzlersiniz, bu ülkede çalışan nüfusun % 83 milli gelirin altında kazanca sahipken, nüfusun % 10 u toplam servetin % 78 ine çökmüşken siz bize hala vergi kitleyin.bu vatandas sizi SANDIĞA ZİNCİRLEMESİNİDE bilir.?

https://www.youtube.com/watch?v=XHCT4_VuwHE
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Bu kesmez...Bunu verelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 2 Şubat 2018; 10:56:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _3GeN_

ülke degil vergi cehennemi, Asgari ücret neyinize yetmiyor gözünüze dizinize dursun diyen bir zihniyetten beklenilen hareketler zaten.Siz adam kayırmayı hakka girmeyi akrabaya yardımla açıklayan yüzsüzlersiniz, bu ülkede çalışan nüfusun % 83 milli gelirin altında kazanca sahipken, nüfusun % 10 u toplam servetin % 78 ine çökmüşken siz bize hala vergi kitleyin.bu vatandas sizi SANDIĞA ZİNCİRLEMESİNİDE bilir.?

https://www.youtube.com/watch?v=XHCT4_VuwHE

Seçimden korkuları yok ki artık.İktidara ilk geldiklerinde seçimlerde kullanılan parmağa sürülen mürekkebi kaldırdılar ki aynı eleman 4-5 yerde oy kullansın.Ahırlarda bile seçmen kaydı gösterdiler..Sonra YSK'yı ele geçirdiler.Oy pusulalarını fazladan bas,seçimi kaybedeceğin zaman "mühürsüz oylar geçerli" de ve sandıkları akepe damgalı oy pusulaları ile doldur gitsin...Adamlar uzman artık.Seçim formalite,millet eğlensin.

• Bi keyfimiz vardi onunda icine ettiler

• Ama olsun bizim afrin fatihi şanlı gazi rte miz. Über süper savaşıyor.
  • Valla ben geçen gün 35 euroluk bir şey aldım. Satıcıya mail attım, "değeri düşük göster" dedim. "Fabrikamız başka yerde, sistemimiz otomatik. Ürün postaya fabrikadan verilecek, buradan da elle bir giriş yapamıyoruz. Özür dilerim" dedi. "Eyvallah" dedim. Takılmasını bekliyordum. Gümrüğe takılmadı.

Bir de ben çok daha pahalı şeyleri değerini düşük göstertip gümrüğe takmıyorum. 6 tane elektrikli maket tren makası buldum ucuza. Tanesi 12 Euro idi. 76 Euro toplam. Zarfa sığıyor zaten. Satıcı postaya verdi. Eve geldi.

14-15 tane maket ev aldım. Toplamda iki koli. 200-230 Euro civarı bir maliyeti oldu bana. Değerini 28 euro gösterdi. Gene evime kadar geldi.

Bu arada paypal + Türk kredi kartımla alıyorum herşeyi. Biri "Paypal kullanılamıyor" mu demişti? Yok öyle bir şey. Ben amazon kullanmıyorum genelde. Çok pahalı. Ebay iyidir. İkinci elde ucuza bulursam ikinci el alıyorum. türkiye'ye kargo varsa gene göndertiyorum. Yoksa arkadaşa göndertiyorum. O gelirken getiriyor.

Gümrük limitini 10 Euro'ya düşürsünler isterlerse. Bana bir şey değişmiyor. Gümrüğümüz bireysel ürün getirmede hiç sıkı değil. Sadece bilindik şeyler takılır. Ne bileyim, ekran kartı getirtirsin, fotoğraf makinesi, kamera getirirsin, uyanıklık edip 20 euro değer yazdırırsın, gümrüğe takılır. Bilindik bir şey getirtmiyorsan gümrüğe kolay kolay takılmaz. Bunu da düzeltmenin bir yolunu bulsalar, gene çok bir şey değişmez bana. İki kuzen, 3 sıkı arkadaşım ABD'de, bir arkadaşım İngiltere'de, bir arkadaşım İspanya'da, ben de yılda en az bir kere gidiyorum Avrupa'ya... Zaten eskiden, 15 yıl önce falan internetten alır, yurtdışındaki tanıdığa yollar, onun getirmesini beklerdik. Bu yolla ben İngiltere'den ikinci el DJ Mixer'ı alıp, annemin kaldığı otele göndermiştim. Annem gelirken getirdi koca mixer'ı... Gene aynısını yaparız... Hahahaha!

İnternetten ilk alışverişimi yaptığımda lisedeydim. Yıl 2000 falandı sanırım. MD player almıştım. Bizim devletlülerimiz bu "tehdit"le yeni tanışmış olabilir. Benim için 17-19 yıllık bir mazisi var. Onlar kanırttıkça biz de kanırtırız. Problem yok. Eskiden Türkiye'ye mal yollatamıyorduk zaten. Gene öyle yaparız. Mallar arkadaşlarda birikir. Onlar gelirken getirir. İstersen onu da kitle. Yurtdışı alışverişine bilindik sitelere stopaj kestir bankalara... Bu sefer gider yurtdışı kredi kartı alırım. Ona bile gerek yok. Arkadaşa söylerim: "Sen şunu al, geldiğinden parasını veririm." zaten kartla alıyor. Buraya gelmeden kartın ödemesi olmaz. Geldiğinde parasını alır. Kartını da öder. Ama bizi tekrar böyle taş devri yöntemlerine itmenin anlamı nedir? Gerek yok böyle şeylere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 2 Şubat 2018; 11:34:24 >

• Dünden beri arara girip okuyorum.

Gümrük memurluğu yapmış biri olarak bize meslekte öğretilen bir bilgi paylaştım

Bilgi: yurt dışı alışverişlere sınır getirilmesinin ve ek vergi alınmasının sebeblerinden biri ülke içinde yasal olarak vergi vererek bu işin ticaretini yapan kişiyi korumaktır. Kendimizi bu insanların yerinede koyarak düşünmemiz lazım.

Ayrıca bahsettiğim ticaret ile uğraşan kişilerin 1 e alıp 10 a satmasınında doğru olmadığını yazdım.

Gelelim diğer konuya

Laf bir şekilde siyasete geliyor yazılanlardan

Kendi gibi düşünmeyene çomar diyen var, kaç para alıyorsun diyen var, afrin operasyonunu beğenmeyenler var, kendisinden yaşça büyük bayanlara resim üzerinden hakaret eden var, en ilgincide deprem olsada ülke temizlense belki iyi insanlar kalır diye yazan oldu.

Ne oldu bize böyle kendimize gelelim.

Büyüklerim ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim. Herkese iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smlyklmz -- 2 Şubat 2018; 11:43:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY PARS

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Haşırttt.

Len troller bakın ak bozuntuları .."Alışveriş yapmayın da " "Bizim yerli piyasadan yapın yabancı hayranı olmayın ! " ," 2 klavye 2 kart alamıyor diye ağlamayın" falan gibilerinden mesaj yazmayın söverim.

Vallaha söverim..

Yerli Piyasamı. Ben Aliexpress'den 1 Dolara Aldığım Telefon Kılıfına Aynı Ürün İçin Türkiye de 30 Dolar Ödemek Zorundamıyım. Yazık Değil mi Bana Para Kolaymı Kazanılıyor. Hem Ne Sövmesi Hayırdır. Burası Açık Bir Platform İsteyen İstediğini Açık ve Net Bir Şekilde Paylaşabilir. Siz İse Eleştirebilirsiniz Ama Sövmek Bu kesinlikle Kural Dışıdır...

? Sen anlamamışsın..

• Her konuda eşitiz bi o kalmıştı

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.