Şimdi Ara

Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
5.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İngilizce yeterlilik sınavına girip geçer not aldım önce. Sonra mülakat. Daha sonra yetkili kişiler sizinle ve ailenizle konuşuyor yapabilir misiniz uyum sağlayabilir misiniz diye. Eğer kendinizdeki güveni görürlerse zaten işlemler başlıyor. Yalnız Amerika'ya gitmek için 18 yaş altı olmanız gerekiyor diye hatırlıyorum. Benim 19 yaşındaki arkadaşlarım Canada'ya gidebiliyorlardı mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybe.baby.ok

İngilizce yeterlilik sınavına girip geçer not aldım önce. Sonra mülakat. Daha sonra yetkili kişiler sizinle ve ailenizle konuşuyor yapabilir misiniz uyum sağlayabilir misiniz diye. Eğer kendinizdeki güveni görürlerse zaten işlemler başlıyor. Yalnız Amerika'ya gitmek için 18 yaş altı olmanız gerekiyor diye hatırlıyorum. Benim 19 yaşındaki arkadaşlarım Canada'ya gidebiliyorlardı mesela.

Kırık notumuz varsa yinede katılabiliyor muyuz ?
  • sa arkadaşlar maltaya dil okuluna gitmeyi planlıyorum daha öncesinde oxfordda ve londrada dil eğitimi aldım gitmiş olan tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
  • asil55 A kullanıcısına yanıt
    Bende dil eğitimi için karar aşamasındayım. İngilterede ki dil eğitimine hangi kurum aracılığı ile gittiniz maliyeti nedir öğrene bilir miyim.
  • melancohly M kullanıcısına yanıt
    açıkcası şuanda bende soruma cevap veren birini beklerdim ama :) ingiltere maliyetlidir , benim 11 aylık vizem vardı bitti şuan için 6 aylık bi okuldu benimkiisi oxfordda ve londrada maltaya oranla ingiltere oldukça maliyetli olucaktır sterlin açısından ve hayat pahallığı açısından o yüzden bende şuan maltayla ilgili fikrileri ve bilgileri bekliyorum
  • genel ingilizce haftalık 170 sterlin haftalık hostfamily aile yanı sabah ve akşam yemeği dahil 180 sterlin artı olarak gece dışarı çıktığını düşünürsek onlarda senin masrafların 350 çarpı 4 1400 sterlin sadece eğğtim ve kalma aile yanı yemek onun hericinde sende harcarsın ingiltere masraflı bi şehir güzel kardeşim sterlin 4 tl ye yaklaştı o yüzden maltayı tercih ediyorum ama ingiltere benim için ayrı bir ülke özellikle londra
  • Kırık nottan kasıt?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybe.baby.ok

Kırık nottan kasıt?

ortalama altı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güney Afrika,Kanada,Yeni Zelanda 3 yer belirledim.1 yıl gibi bir süre ile dil eğitimine gideceğim.Yoğun araştırmalar yapıyorum.Gitmiş olan gidecek olan şu an oradalarda olanlar bilgilendirirse çok iyi olur.Hem ilgili arkadaşlar da yararlanır
  • Bende Kanada'yı tercih ettim. İngiltere ve çevresindeki ülkelerde çalışmak sıkıntı olduğunu söylediler. Ama ben çalışmam ailem masraflarımı karşılar diyorsan direk İngiltere'yi tercih et derim. Amerika'da ve Kanada'da kaçak çalışma fırsatı daha kolay diye tercih ediliyor. Malta hakkındaki duyumlarım pek iyi değil onu da ileteyim.
  • Behemont B kullanıcısına yanıt
    Gittiniz mi ?
    Nasil durumlar ? Ingiktere kur farki cok zorluyor tahminim auckland tercihim olacak benim,

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    22 Kasım'da gidiyorum. Gidince bilgilendirme yapabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behemont

22 Kasım'da gidiyorum. Gidince bilgilendirme yapabilirim.

Tesekkurler , iyi olur ger ekten

• Malta’ya Dil Eğitimi için gitmeden önce okullara ya da acentalara sorulması gereken sorular neler, onları sıralamaya çalıştım sizin için. 10 yıldır İngiltere'de yaşıyorum ve de Malta'ya gidip orada da zaman geçirmiş biri olarak söylüyorum bunları. İngilizce eğitimi konusunda da bolca deneyim sahibi olan biriyim.

Açıkçası Malta dil okulu seçerken dikkat edilmesi gereken bir çok nokta var. Tabii ki fiyat çok önemli bir faktör, o yüzden her zaman bütçemize göre hareket etmemiz en iyisi olur ama sırf çok ucuz diye de bir okulu tercih etmek pek sağlıklı olmaz. Eğer 3 TL veriyorsak gerçekten kaliteli bir okul için 4TL vermeyi göze alabilmek gerekli. Amacı gerçekten iyi bir eğitim almak olan öğrencileri hedefleyerek yazıyorum bunları.

1- Okullarda sınıf mevcudu nedir?
    Sorulması gereken başlıca sorulardan bir tanesi. Mevcudun 15 kişiyi geçmemesine dikkat edilmeli, çünkü derslerden bir verim alamaz ve verdiğiniz parayı tamamen boşa götürmüş olursunuz.

2- Sınıflardaki Türk öğrenci yoğunluğu nedir?
    Sınıflarda Türk öğrenci yoğunluğunu limitleyen okullar çok azdır. Dünya genelinde de en iyi olan okulların şubeleri buna dikkat eder. Şimdiye dek benim rastladığım en düşük oran %3 Türk oranıdır ki bu da 15 kişiden sadece 1 kişinin Türk olduğu anlamına gelir. Dil öğrenimi için bu çok ideal bir sınıf.

3- Öğretmenlerin kalitesi nedir? Malta dil kursu sonunda öğrenme garantisi veriliyor mu, sertifika verilecek mi?
    Bu tür turistik yerlerde, ucuz olan okullarda dersler genellikle part-time öğretmenlik yapan, part-time başka işlerle uğraşan ya da sadece yazın 1-2 aylığına hem tatil yapıp hem para kazanmak isteyen İngilizce öğretmeleri tarafından verilir. Anadili İngilizce olmayan deneyimsiz ve bunu sadece bir iş olarak gören öğretmenlerden mi ders almak istersiniz, yoksa öğretmenlikte master derecesini tamamlamış, bu işe ömrünü ve gönlünü vermiş öğretmenleden mi? Tercih sizin...
    Malta dil kursunuz sonucunda, tabii ki devamlılığınızı %100 tuttuğunuz sürece, en az 6 - 8 hafta sürece eğitim aldığınızda en az bir kur yükselmiş olmanız gerekli. Baktığınız okul bunu garantiliyor mu? Ayrıca sertifika da dünyaca geçerli bir sertifika olsa çok iyi olur. Öbür türlü hiç bir anlamı yok. Kimisi için önemli bir nokta olmasa da bu sertifika konusu, yine de o kadar para ödeyip zaman ayırmışsınız, bence geçerli bir sertifika olmalı mutlaka.

4- Okulun konumu nasıldır?
    Okulun büyük merkezlerden birinde olmasına dikkat edilmeli. Malta çok büyük bir yer olmasa da yazın delici sıcaklarda 5 dakika yürümek bile insana fenalık geçirtebilir. Okulun büyük bir alışveriş merkezine, sinemalara yakın olması, gece hayatını seviyorsanız adanın en büyük barlar sokağına yakın olması, güzel bir plaja yakınlığı ve tabi ki en önemlisi, bir de yol parası vermeyeyim diyorsanız, kalacağınız yurdunuza ya da evinize yakın olması çok büyük bir avantaj olacaktır. Bu şekilde hem çok rahat bir tatil geçirip hem de okulunuza yorulmadan gidebilirsiniz.

5- Nerede kalmalıyım?
    Okulunuzun sizin için ayarladığı 3 tip konaklama olacaktır: Aile yanı, yurt konaklamaları ya da öğrenci evleri. Bunlardan sizin için en uygununu seçebilirsiniz. En ucuz opsiyon paylaşımlı odalardaki öğrenci evleri ya da aile yanı konaklamalar olur. Bunlarda genellikle yemekler dahil oluyor, o yüzden de hesaplı bir seçim kesinlikle. Ama ben özel hayatımı istiyorum derseniz kendinize bir daire kiralamanızı tavsiye ederim. Tabi bu bayağı pahalı olacak. Ama konfor açısından, tercihlerinize bağlı, ben şahsen aile yanını tercih ederim çünkü öyle içki içip devamlı parti tarzında biri değilim. Oturup sohbet edeyim, temiz ve nezih bir ortamım olsun tercih ederim.

6- Okulun sağladığı servisler nelerdir?
    Malta, özellikle yazın, sosyal ve spor aktivitelerinin, gece hayatının öne çıktığı merkezlerden bir tanesi. O yüzden güvenliğiniz çok önemli. Benim bildiğim sadece bir okul var bu konuda hassas olan. Barlar sokağında geceleri sabaha kadar 15dk’da bir, baştan sona kadar yürüyen ve yardıma ihtiyacı olan öğrencilerini görüp, onlara yardım eden. Telefonunuzu ya da cüzdanınızı çaldırmış olabilirsiniz, ya da düştünüz, kavga ettiniz... Okulun görevlileri kısa sürede yardıma gelecektir. Yani bu bir nevi sağlık sigortası sizin için!

Bunlardan başka tabi ki su sporları, yat turları, partiler, geziler gibi bir çok aktivite düzenleniyor olmalı. Haftanın her günü okul tarafından organize edilmiş bir aktiviteye katılma şansınınız olmalı. Bu özellikle pek girişken olmayan, utangaç ya da tek başına gelmiş öğrenciler için bulunmaz bir eğlence ve pratik yapma fırsatı olacak.

Bir de, aynı zamanda okul aracılığıyla çeşitli restauranlarda indirimli ya da ücretsiz yemek yiyebilme olanağı olan okullar var. Ya da okul aracılığıyla ayarladığınız konaklama’ya dahil olan öğünler olabilir. Bunlar can simidi gibi olacak sizler için.

7- Hangi acenta ile gitmeliyim?
    Ben diyorum ki acenta’ya ilk sorunuz ayda Malta’da ne kadar harcarım olsun. Eğer size ayda 250 Euroyla çok rahat geçinirsiniz derse lütfen derhal ordan çıkın, o acenteye bir daha uğramayın. Hiç bi şeyden haberleri yok ya da yalan söylüyorlar demektir.

Burada sizlere Malta’nın çok da ucuz bir ada olmadığını söylemek istiyorum. Eğer kursunuzla bir konaklama ayarlamadıysanız tek yatak odalı ya da studyo tarzı bir daire için ayda ortalama 400-500 Euro ödersiniz, bunun üzerine faturalarınız, yemekleriniz vs eklenecek ki Malta’da eletrikle çalışır herşey ve elektrik çok pahalıdır. Isıtma sistemi bulunmaz evlerde ve kışın gitmişseniz klimayla ısınırsınız. Bu da daha fazla elektrik demek mesela.

Otobüsler çok pahalı değil:
    publictransport.com.mt
    Malta Public Transport
    http://publictransport.com.mt/ticket-type
    Bu siteden güncel fiyatları takip edebilirsiniz. İki saatlik biletlerle tüm günlük biletler arasında çok büyük fark yok.

Yemekler günlük 10 Euro harcamanın altına inmez, o yüzden kim size ayda 250 Euro cep harçlığıyla geçinirsiniz derse lütfen inanmayın. Sadece su bile hep ithal olduğu için çok pahalı.

Bu yüzden benim en büyük tavsiyem, bir acenta ile gitmek yerine ya okulun direk ofisiyle iletişim kurun ya da okulun kendisiyle. Yine benim bildiğim kadarıyla EF Türkiyede direk ofisi olarak çalışan tek yer ve Malta okullarında yukarda saydığım herşeyi sağlıyorlar. Malta'da kendi gözümle görmesem inanmazdım hatta bu gece dolaşmalarına. Bir telefon edin derim. Tel nolarıwww.ef.com.tr den bulunabilir.

Sayabileceğim en önemli sorular şimdilik bunlar. Bu soruların hepsinin cevabının sizi tatmin ediyor olması gerekli. Aksi takdirde orada sorun yaşamanız büyük olasılık. Aklınıza takılan bi şey olursa sorabilirsiniz. Okulların fiyatlarını bilmiyorum, dediğim gibi acentaları ofisleri arayarak çok rahat sorabilirsiniz. Ama bu yukarıda sorduğum sorular mutlaka paranızı vermeden önce tüm acentalara sorulmalı.

Umarım biraz yardımcı olmuştur...

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    C.tesi geldim ve eve yerlestim. Urdunlu bir ailede kaliyorum. Kanada soguk ama Ankara Bolu veya Dogu`da yasayan biri Toronto`ya kolay uyum saglayabilir diye dusunuyorum. Burada ulasim her yerden mumkun bizim ulkemizdeki gibi sacma bir belediyecilik anlayisi yok. Insanlar gercekten cok kibar ve yardim severler.
  • Bende Kanada Toronto'da kalıyorum. Cok soğuk ya onun dışında Kanadalılar çok kibar insanlar cidden.. Medeniyet dedikleri bu olsa gerek. Sokakta küçük çocuğundan tut yaşlı amcalara kadar herkes birbirine gülümsüyor, selam veriyor. Ona alışmak zor oldu biraz Türkiye'den sonra :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sagolun,.
    Urdunlu aile mi ? Sikinti zor olmuyor mu valla ben aile ile kalamam gibi, rahat edemem normalde baskasinin yanidna kalinca rahat edemiyorum oralarda ne olur dusunenmem

Fiyatlar nasil ? Yasam nasil pahali mi ?
    Behemont yeni gitin henuz gozlemmeyemmisisindir .felist arkadas sence nasil yasam ? 1 yillik masraf okul haric en az ne olabilir ? Kisiden kisiye degisir bu yuzden asgari duzeyi sordum

Fransizlar cok deniyor fransizca kanada aksani zorlar mi ingilzce ogrenmek isteyeni

• mehmetgirgin M kullanıcısına yanıt
    Mehmet bey merhaba dil eğitimi için güney afrikaya gitmek istiyorum sizden bilgi alabilirmiyim aynı zaman da 2 yıllık dıs ticaret bitirdim ticaretimide geliştirmek istiyorum
  • Dünyanın En Güzel Şehirlerinden Biri Olan Cape Town`dan Merhabalar!

İngiltere Kanada Amerika Avustralya gibi vize sorunu ve tabii eğitim maliyetlerinin yüksekliğini düşündüğünüzde Cape Town çok avantajlı kalıyor ayrıca iki okyanusun birleştiği Ümit Burnu olarak bildiğimiz Cape Point penguenler Table Mountain üzüm bağları göç eden balinalar ve daha bir çok doğal güzelliği görüp yaşayabileceğiniz güzel bir şehir.

Ayrıca Cape Town`a ayak bastığınızdan itibaren ayrılıncaya kadar sizlerle ilgilenecek bir Rehberiniz var. Michele kısaca Mich diyebilirsiniz Biz kendisini daha çok Mich diye çağırıyoruz! Mich, Cape Town Asıllı bir Öğretmenimiz Türkiyede İngilizce Öğretmenliği Yapmıştır. Bundan dolayı Türkiyeyi,Türk Kültürünü vede Cape Town`u çok iyi derecede iyi bilen Değerli bir Hanım efendidir.

Şimdi Cape Town`daki Evini Türkiye`den Gelecek Olan Değerli Ziyaretçilerine Açtı.

Cape Town`a İngilizce Eğitimi,Gezi Turları,Sertifika Proğramlarına hatta Staj amaçlı gelmek isterseniz bizlerle çekinmeden iletişime geçebilirsiniz.Sevgiler & Saygılar

Michele & Matt

E-mail : capetowniafrica@gmail.com

Cape Town GSM : + 27 82 457 7775 (Whatsapp uyumlu) Mich

Turkiye GSM: + 90 544 572 7269 ( Whatsapp Uyumlu) Matt
     Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...)

• Dünyanın En Güzel Şehirlerinden Biri Olan Cape Town`dan Merhabalar!

İngiltere Kanada Amerika Avustralya gibi vize sorunu ve tabii eğitim maliyetlerinin yüksekliğini düşündüğünüzde Cape Town çok avantajlı kalıyor ayrıca iki okyanusun birleştiği Ümit Burnu olarak bildiğimiz Cape Point penguenler Table Mountain üzüm bağları göç eden balinalar ve daha bir çok doğal güzelliği görüp yaşayabileceğiniz güzel bir şehir.

Ayrıca Cape Town`a ayak bastığınızdan itibaren ayrılıncaya kadar sizlerle ilgilenecek bir Rehberiniz var. Michele kısaca Mich diyebilirsiniz Biz kendisini daha çok Mich diye çağırıyoruz! Mich, Cape Town Asıllı bir Öğretmenimiz Türkiyede İngilizce Öğretmenliği Yapmıştır. Bundan dolayı Türkiyeyi,Türk Kültürünü vede Cape Town`u çok iyi derecede iyi bilen Değerli bir Hanım efendidir.

Şimdi Cape Town`daki Evini Türkiye`den Gelecek Olan Değerli Ziyaretçilerine Açtı.

Cape Town`a İngilizce Eğitimi,Gezi Turları,Sertifika Proğramlarına hatta Staj amaçlı gelmek isterseniz bizlerle çekinmeden iletişime geçebilirsiniz.Sevgiler & Saygılar

Michele & Matt

E-mail : capetowniafrica@gmail.com

Cape Town GSM : + 27 82 457 7775 (Whatsapp uyumlu) Mich

Turkiye GSM: + 90 544 572 7269 ( Whatsapp Uyumlu) Matt Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...) Yurt Dışı Dil Eğitimi(amerika canada ingiltere malta...)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.