Ben siparişimi Antalyadan verdim. Sonradan bütün oalyı çözdüm. Yurtdışından gelen kargolar yukarıdaki 1. maddedeki yere geliyormuş. 2. Maddedeki yazıyı gördüğünüz zaman bilin ki kargonuz bulunduğunuz ilin gümrüğüne gönderilecektir.
Ben 22.12.2012 tarihinde antalyadaki pttkargoyu aradım gümrüğe aktardılar telefonu. evet istanbuldan gelmiş. gümrük muayenesi bekliyor. dediler. 1 gün sonra aradım 23.12.2012 tarihinde kargonuz istanbul dan bugün gelmiş yarın arayın dediler. son olarak 24.12.2012 tarihinde kargo takibinden baktım. 3. Maddeyi gördüm.
eğer gümrük muayenesinde takılmış olsaydı bana ihbarname göndereceklerdi. alışveriş tutarınızın %20 i kadar ödeme yapmanız gerekli falan gibi. örneğin Yurt dışından 200$lık bir ürün aldınız 50$ kargosu var. bu ürün gümrükte takılırsa size ihbarname gönderilir. sizinde alışveriş yaptığınız websitesindeki ödeme ekranının çıktısını götürmeniz gerekir. Gümrük bedeli ise 75EUR un üstündeki gönderiler için alınır. ve 200$ ın %20 si 40$ gümrük vergisi çıkar. kargo parası 50 $ gümrüğe etki etmez. Başka bir örnek; 70 EUR luk ürün aldınız. kargo ücreti:20 EUR olsun. 90 EUR yapmasına rağmen gümrük kargoya değil, ürünün orjinal bedeline bakar. ve 70 EUR olduğu için gümrük muayenesinden geçer.
Gümrük muayenesinden ücretsiz geçen paketlerinde ağırlıklarına göre cüzi bir ücret alınıyor. benim paketim 4.0 Kg dı. Gelen görevli 3,60 TL para istedi. gümrük işlem ücreti diye.
100 EUR luk bir ürün aldınız. karşıdaki satıcı irsaliye bilgilerine 60EUR yazarsa gümrükten sorunsuz geçer.
Hangi hallerde gümrüğe takılır. 1- 75 EUR un üstünde ise 2- Adınıza yılda 5 Adetten fazla sipariş gelirse. (Ticari gibi işlem görüyormuşsun) 3- Yasaklı Ürünler; (En çok istenen; Cep telefonu, parfüm vs.vs. diğerlerini saymıyorum zaten silah uyuşturuu tehlikeli maddeler vs.)
Benim bildiklerim bunlar. umarım işinize yarar.
olur o ya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme