Fullbright bursun bitince sanırım 2sene trde calısmak zorundasın. Mastera fullbright veriliyormu bilmiyorum genelde doktoraya abdye gidenler basvuruyor herhalde. masterda burs bulmak genel olarak çok zor çünkü doktorada bir nevi calısan oluyorsun masterda gene öğrencisin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yurt dışı kaliteli ünilerde yüksek lisans (5. sayfa)
-
-
Fulbright yüksek lisansı da kapsıyor diye hatırlıyorum, sitesine bakmıştım.
Ama mülakat usulü olduğu ve Amerikan tarzı öğrenci aradıkları için çok zor alınıyor diye biliyorum. Hem çok başarılı, hem hobileri olan hem de çok sosyal öğrencileri alıyorlar. Türkiye'de böyle öğrenci olmak zor.
Ben zaten Türkiyeye geri dönmek istiyorum benim için problem değil o yüzden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 7 Eylül 2024; 16:36:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kapsar da master+phd yani bütünlesik doktora min 5-6sene. Tek master var mı bilmiyorum illa vardır da gene sonra trye donuyorsundur. Trye dönmekten kastım akademide calısmak. Onu istiyorsanız çok mantıklı zaten, yanlış bilmiyorsam akademiye dönüp 2sene calısmanız lazım trde ondan aşırı tercih edilmiyor zaten. Umarım yanlış bilgi vermiyorumdur ama sanmıyorum.
Ben de ABD’de top tier okullarda phd istiyorum ama sanki bilkentten olmazsa olmayacak gibi geliyor.
Fullbright karşılıksız veriliyor diye biliyorum, tek şart geri dönüp belirli süre ülkende kalmak.
YLSY filan sizin dediğiniz şartları gerektiriyor. Bir de Jean Munnet'e memur kategorisinden girersen mecburi hizmet vermek zorundasın.
Parmagim cikti mi diye baktirmaya gittim rontgen 3 gunde çıkıyor sacmaliga bak, hutf stj dr arkadaşlara facetime yaparak sorunu cozduk neyse ki
Ingilizce okutan okuldaysan exemptsin ya bu sene değişmediyse. Baska okullar istiyor diye alıyorlar
Fulbright j1 ile yolluyo geri donmen veya Amerika'ya girmemen lazim o ariza, ama bi sekilde o muhabbet waive ediliyo sanirim. Fulbright senede 30 40 kisiye filan veriyorlar max, yine competition cok fazla, bel baglanicak bisey değil okulun en top ogrencilerinden degilsen. Jean monnet program kisiti var, en cok uk okullarinda ise yariyodu simdi fransa hollandaya filan kitlendin
Bulmak isteyen bulur mu sponsor bulur da en temizi phd
Çoğunlukla masterla gidiyolar sanki ya, en azindan bu sene ezici cogunluk masterdi. Phd paketleri zaten tuition stipend healthcare vs toplarsan 80-90lik paket oluyo fulbright baya short kaliyo
Hocam UK için bildiğiniz program var mı? Hani üniversite öğrencisinin kendisine hedef olarak koyabileceği.
-
Tevin filan burslari vardi, veya okul bursu sanirim, o da cok az geliyor, lse senede 1 veya 2 turke veriyo mesela.
çok kötü hakikaten orada sistem. sigortaları da bir garip bazı şeyleri karşılamıyor bazılarını karşılamıyor. trdeki sağlık sistemi 10 a katlar en az
-
%90i karsiliyo dediler yok kalsın dedim durduk yere bir yerimize 200 300 dolar girmesin diye
iyi yapmışsın valla ne yapıcakları belli olmaz.
-
Hocam forumda İTÜ itin g*tüne sokulduğu için beni bir korku almadı değil.
Ama çevremde ortalama üniversitelerden bile giden insanlar var. En kötü Erasmus filan derken bir şekilde tecrübe ediyorlar, dediğiniz gibi şansım yüksek sanırım.
itü çok iyi üni. benim tanıdıklarım hep ortalama ünilerden gitti. ama çoğu hocanın yanında çalıştı referans notu aldı, ingilizcesi iyiydi, ortalaması 3 üstüydü çoğu avrupaya gitti ve burs aldı. o yok 4 ortalama olacak yok en iyi yerden mezun olamalısın en yüksek okullar için. çoğu zaten yurt dışına gitmek için yl yolunu çiziyor. yurt dışına gitmenin en kolay yolu öğrencilik ile orada klamak yl ve doktora yapıp. yoksa meslek vs. ile gitmek zor beyaz yaka olarak. çoğu yer türkiyeye vize görüşmesi bile vermiyor maalesef. mesela amerika kapadı vizeleri 2026 sonuna kadar iş ve turist olarak gidecekler için ama öğrenci olarak gidebiliyorsun. İtü baya güzel okul ben maslaktaki kapmüsüne gitmişitim arkadaşı görmek için çok iyi kampüsü. eğer hedefin yl ise çok rahat gidersin itü ile. bir hoca ile çalışmaya başla biraz yeter.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X