Şimdi Ara

Yurt (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
7
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Tebrik ederim hocam. Kapıkule İpsala gitmeyen kalmasın! 

• Leuven'den selamlar :). Çok küçük güncellemeler yaptım. Daha farklı burslar da var aslında, ancak çoğu hakkında o kadar bilgi sahibi değilim. Bu sebeple en iyisi erkenden başlayıp tüm bursları araştırmak.

Üniversite, Belçika, yüksek lisans süreci (en azından bir haftada gördüğüm kadarıyla :d) hakkında sorularınızı cevaplayabilirim.

• Belçika nasıl hocam güzel mi

• Donanimda yazacagim diyip yazmadigim konular vol482001
    Intelligence levelda phd sahibi olmanin uzerinde phd yapmamaya karar vermek varmis arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

phd adamdır  

Türkiye'ye dönüş bileti alınmış  

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

Belçika çok güzel. Neredeyse her yer tarihle iç içe. Sokaklar düzenli, şehir gerekli olduğu yerde sesli, gerekli olduğu yerde sessiz. İnsanlar kibar, kurallara uyuyorlar. Leuven özelinde öğrenci ve aktivite kaynıyor şehir, o açıdan da iyi. Tek olumsuz noktası havası, çok yağmur yağıyor ama alışıyor insan.

• Dil açısından günlük/sosyal hayatınız nasıl hocam, eksikliğini çekiyor musunuz?

• Marty667 M kullanıcısına yanıt

Belçikalıların neredeyse hepsi İngilizce biliyor, o açıdan gündelik hayatta hiçbir sıkıntı yaşamadım. Sadece iki kez, gittiğim kafelerde garson İngilizce bilmiyordu, ancak coffee dediğimde anladıklarından orada da sıkıntı çekmedim :d.

Burada çok büyük bir uluslararası öğrenci nüfusu var. Avustralya'dan, Hindistan'dan, Bolivya'dan, tabii ki Avrupa'dan bolca insanla tanıştım. Lingua francamız doğal olarak İngilizce tabii bu kişilerle. Nadiren, grupta İngilizce dışında aynı dili konuşan kişiler varsa bazen o dile dönebiliyorlar sohbet sırasında ki oldukça doğal lakin biraz can sıkıcı olabilecek bir şey.

Bunları söyledim ama ben anadili Felemenkçe olan insanlarla İngilizce konuşmaktansa Felemenkçe konuşmayı tercih ederim, o sebeple öğrenmeye de çalışıyorum dili.

phd gelelim mi, tavsiye eder misin  

• Anladım teşekkür ederim bilgilendirme için, son olarak biraz daha yüksek lisans hakkında soru sormak istiyorum. Sizce yüksek lisans genellikle akademisyenlik yolu düşünüldüğü zaman mı yapılmalı? Yoksa insan bildiğinin üstüne de daha çok eklemek için gidebilir mi? Kendim üzerinden konuşacak olursam belki 26 yaşında mezun olacağım, o yaştan sonra yüksek lisans yolu tutulur mu yoksa kariyere mi başlanmalı git gel yapıyorum. Biraz öznel bir görüş oldu ama cevaplayabilirseniz teşekkür ederim.

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

Yok, akli dengeyi farkli sebeplerden kaybetmek istiyorum tc şartları sıktı diyorsaniz başka tabi

Bunu hukuk için yazıyorum; Buraya çoğu insan birkaç yıl çalıştıktan sonra, farklı bir alana yönelmek istediğinden, kendi işinden sıkılıp biraz rahatlamak istediğinden veya burada kalmak için geliyor. O açıdan illaki akademisyenlik için yapılmasına gerek yok yüksek lisansın. Bence hayat deneyimi olarak güzel bir şey yurt dışında okumak, o sebeple yapabiliyorsanız yapın derim. Ancak lisanstan sonra yapmaktansa birkaç yıl çalışıp yüksek lisansa gitmek daha mantıklı olabilir. Hem yurt dışında kalmak isterseniz mid-level pozisyonlara başvurabilirsiniz, ekonomik durumunuz daha iyi olur, daha iyi bir üniversiteye girersiniz vs. Ben sizin yerinizde olsam birkaç yıl çalışırdım, insanlar 30-35 yaşlarında da bile gidiyor yüksek lisansa.

• Anlıyorum çok teşekkür ederim değerli görüşleriniz için.

Son olarak eğer bir süre çalışılıp yüksek lisansa başvurulursa sıkıntı olmaz mı? Sonuçta üniversite hocalarıyla vs. bir ilişiğin kalmadığı için referansta olmayacak, ileri de bir sıkıntı çıkartır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marty667 -- 2 Ekim 2024; 10:30:7 >

Çok sıkıntı olmaz, hocalara kendinizi hatırlatan bir mail atarsınız, cv'nizi, motivasyon mektuplarınızı eklersiniz böyle bir durumda, ki aktif bir öğrenciyseniz ve/veya hocanın gözetimi altında belli bir süre çalıştıysanız sizi hatırlayacaktır.

Ayrıca, neredeyse her üniversite profesyonel referansları da kabul ediyor ki bunlar daha değerli olabilir doğrudan sizin çalışma/araştırma yeteneğinizi gösterdiklerinden.

Son olarak çalışma deneyimi arttıkça notların, akademik referansların önemi de azalıyor, başlı başına çok pozitif bir faktör çalışma deneyimi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.