Şimdi Ara

Yurt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
7
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 20 Ocak 2025; 4:37:10 >

• Faydalı konu up.

Hocam sizin major neydi ve hangi yuksek lisansa basvurdunuz onları da ekleyebilirsiniz
    Ek olarak avrupada msc yaparken burs bulmanın imkansıza yakın olmasından da bahsedebilirsiniz belki.
    Cok top okullar eth epfl delft fln 3.9+ arkadaslara iyi burslar verebiliyor ama genelde burslu mastera giden insan sayısı %5-10u geçmez herhalde.
    Bundan dolayı çoğu insan almanya ve italyayı tercih ediyor.
    Kuzey avrupa ulkeleri + belcika hollanda gibi gelismis ülkelerde ücretler yıllık ortalama 15k euro civarında.
    Ayrıca ispanya master icin underrated bana kalırsa özellikle mühendislikte gayet sağlam okullar var burs bulanlar bile oluyor burs olmasa bile 5k euroya iyi programlar var.

Dil kosuluna ek olarak italya 80toefl istiyor en iyi yerler bile. Cogu yer klasik (asırı iyi değilse) toefl90-92 ielts 6.5 ister
    Buna ek olarak bazı yerler pte academic kabul ediyor genelde 62 eşleniği oluyor üstteki notların.
    İmkan varsa pte verin geçin hem ucuz hem diğerlerine göre aşırı kolay.
    Pte 62
    Toefl 80 den net daha kolay. İelts bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up faydalı

• başarılar dilerim kral ylde sana

• FireLordZuko kullanıcısına yanıt

Hollanda fiyatları uçuk, AB vatandaşı olmadığınız anda 20000 EUR istiyorlar sizden, kim nasıl gidebiliyor hiçbir fikrim yok. Belçika'ya gidiyorsanız büyük ihtimalle Leuven'e gidiyorsunuzdur, oranın fiyatları oldukça cüzi aslında, benim programım mesela 7 bin EUR idi, Bilkent'in yarı burslusu daha pahalı yani :D.

İtalya bana da mantıklı geliyordu, özellikle European University Institute araştırma odaklı eğitimi ile cidden birçok yüksek lisans programından ayrışıyor, bakmak lazım.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler, zamanım olunca ekleyeceğim. Özellikle burs alanında sosyal bilimcileri/hukukçuları çok memnun edecek bir açıklamam olacak :D.

• Şuan açık ara en mantıklısı erasmus mundus hem 2 ülkede yasıyorsun hem beles + ayda 1400 euro burs(24ay) Birde cesitlilik yaratcaz diye her ülkeden alıyorlar insanları. Giris icin de cok ekstrem seyler istemiyorlar .

Şuanda çok popüler de değil. siz hiç düşündünüz mü?

ben cs ee icin bakmıştım bir arkadas için kafamıza yatan asagı yukarı 15-20 program vardı.

Erasmus Mundus düşünmedim hocam, çünkü hukuk alanında çok fazla ilgimi çeken programları yoktu. Onun yerine Jean Monnet Bursuna çalıştım, o her Avrupa Birliği ile alakalı programa burs sağladığından daha fazla özgürlük veriyor insana.

Avrupa Birliği'nin bursları çok cazip, tek sıkıntısı Kıta Avrupası üniversitelerinin çoğu Amerika/Birleşik Krallık'taki üniversitelere göre biraz geride kalıyorlar. Yoksa ben Essex ve LSE'yi baya isterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB3FB489A -- 28 Ağustos 2024; 19:59:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayni muhabbeti kendime uygulayarak bir ne yapmamali ornegi versem mi/utanc krizine mi girerim ikilemindeyim

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Yaz yaz forum canlansın biraz. Karşılık olarak Jean Monnet'e çalışırken günde 3 monster + 2 coca cola zero tüketerek yaşadığım günleri yazayım ben de :d.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB3FB489A -- 28 Ağustos 2024; 21:7:26 >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Baskan detaylı bir yazı bekliyoruz. Birde bir konuda sey demistin nyu ya gitme sebebin diger okulların toefl ielts istemesi diye. Max 100isterlerdi herhalde sen 1 haftalık calısma ile 100 alırdın sanki bundan da bahsedersin yazıda.

Ben yandan cozdugum bir arkadasin toeflinda speaking haric 81 mi ne aldim zaten bi ara Yandan okumak tam bi iskenceydi, telefondan zoom yapiyodum gozlerim kor oldugu icin Zaman olsa (girecek) 110 gorurdum galiba

• Senin formati kopyalayip cevap olarak giricem o zaman once biraz dinleneyim sabahin 9unda 4 saat reel analiz dinlemek sagolsun kafam ambale oldu 

Hocam küçük bir kısım ekledim "Niye Yurt Dışı?" diye, bakabilirsiniz. Ben birkaç yıldır Türkiye'de akademisyen olmayı düşünüyorum, ideal olarak Bilkent'te/Koç'ta/GSÜ'de :D. Ancak doktorayı da yurt dışında yapmak istediğimden 20'li yaşlarım daha çok yurt dışında geçecek gibi. Yurt dışının avantajı daha prestijli/kaliteli olmasında ve isteyene yurt dışında kariyer kapısını açmasında. Başka bir avantajı var mı bilmiyorum açıkçası.

Kardeşiniz başvurular konusunda yardım isterse bana ulaşabilirsiniz, telefon numaramı/mailimi/sosyal medya hesaplarımı paylaşırım sizle.

• çok havalı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün vizeyi aldım, şerefine 16 paragraf ekleme yaptım, günceldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB3FB489A -- 2 Eylül 2024; 17:7:40 >
  • Efsane konu up, umarım ileride bunun iktisat versiyonunu ben de yapabilirim.
    Başarılar dilerim hocam.

• up. aslında eğitim sınavlar genel sohbet forumunda daha çok ilgi çekebilir. bu forum cansız.

• Hocam ciddiyim yaşadığın deneyimleri paylaşman çok iyi olur. Forumun kalitesi artsın. Uzun zamandır kaliteli konu görmüyorduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PostalDude -- 4 Eylül 2024; 18:6:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.