Şimdi Ara

Yurt dışına çıkan sayısı arttı ama ortalama harcamalar düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurt dışına çıkan sayısı arttı ama ortalama harcamalar düştü
    Giderek artan döviz kurları ve ürün fiyatları Türk vatandaşlarını yurt dışına çıkmaktan alıkoymuyor. TÜİK tarafından yayınlanan üçüncü çeyrek Turizm verilerine göre yurt dışına çıkışlarda önemli bir artış yaşandı. 

Üçüncü çeyrek Turizm gelirleri

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde yurt dışına çıkan kişi sayısı 3 milyon 286 bin oldu ve yıl bazında yüzde 10 artış gösterdi. Yapılan harcamalar ise 1 milyar 874 milyon dolar ile yüzde 22 düşüş gösterdi. Ortalama harcama da 570 dolar ile yüzde 30 düştü. Yine Türk vatandaşlarının ortalama geceleme sayısı 7.9 ile 2012 yılından bu yana en düşük seviyeye geldi. 

Ayrıca Bkz.Türkiye ilk defa insansız deniz aracı ihracatı gerçekleştirdi

Türk vatandaşlarının yurt dışında ucuz tatil imkânı bulduğu düşünülse de aslında konu biraz da Yunanistan ile yapılan turizm iş birliğinden kaynaklanıyor. Daha uygun fiyatlarla Yunan adalarına kısa süreli tatil turları bu dönemde adeta çılgınlık derecesine ulaşmıştı. Bu hareketlilik haliyle ortalama harcamaları da aşağı çekmiş durumda. Raporda vatandaşların yüzde 71.6 ile gezi amaçlı seyahat ettiğine vurgu yapılmış. 

• gecen sene yurtici tatil yapmadim. tum tatilleri yurtdisinda gecirdim. turkiye ile karsilastirinca isvicre haric hepsi turkiyeden uygun fiyatliydi. turkiyede turistik yerde ortalama vasat mekanlarda yiyip icip egleneceginiz paraya avrupada gercekden kaliteli mekanlara gidebiliyorsunuz. vasat yerde yiyip icerseniz turkiyenin neredeyse yari fiyatina geliyor. turkiyedeki mekan fiyatlari gercekden cildirmis durumda. planini programini duzgun yapinca bir yurtdisi tatili daha ucuza belki ayni paraya geliyor, uzerine farkli ulke goruyorsun farkli kultur taniyorsun, kendine bir sey katmis oluyorsun.
  • Artık fakirde yurt dışından bir şeyler alıyor çünkü daha ucuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TÜİK mi? Hahahahahaa

• Sosyal medya etkisi. Her vlog çeken ya da izleyen ülke ülke geziyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gecen sene yurtici tatil yapmadim. tum tatilleri yurtdisinda gecirdim. turkiye ile karsilastirinca isvicre haric hepsi turkiyeden uygun fiyatliydi. turkiyede turistik yerde ortalama vasat mekanlarda yiyip icip egleneceginiz paraya avrupada gercekden kaliteli mekanlara gidebiliyorsunuz. vasat yerde yiyip icerseniz turkiyenin neredeyse yari fiyatina geliyor. turkiyedeki mekan fiyatlari gercekden cildirmis durumda. planini programini duzgun yapinca bir yurtdisi tatili daha ucuza belki ayni paraya geliyor, uzerine farkli ulke goruyorsun farkli kultur taniyorsun, kendine bir sey katmis oluyorsun.

• resmi kurumlara inanan var mı ya?

• quote:

Giderek artan döviz kurları ve ürün fiyatları Türk vatandaşlarını yurt dışına çıkmaktan alıkoymuyor.

Haaa, amaç o muydu ki?

asdaşldkqWEQ:WE:QWE:QW:E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 1 Kasım 2024; 9:57:59 >
  • yimmasabi kullanıcısına yanıt
    2 sene boyunca benim verilerimi kullanmışlardı, bir de memur atanmıştı haftada bir gelip defter doldururdu. Yalnız yaşıyorum, verilerim yanıltıcı olur dediğim halde vatandaşlık numarasına göre belirleniyor demişti.

• Yani, millet yurt dışına nakitle gidiyor ve kart kullanmıyor. Garibim TUİK de nakiti takip edemediği için harcama yok sanıyor. :)))

• Ülkede tatil yapmak yurt dışında yapmaktan daha pahalıya geliyor onun için insanlar gidiyor

• Alıntı

metni:
    Giderek artan döviz kurları ve ürün fiyatları Türk vatandaşlarını yurt dışına çıkmaktan alıkoymuyor.

Döviz kuru aksine düşük, şu an olması gerekenin çok altında ve enflasyonla doğru orantılı artmıyor o yüzden şu an yurtdışından bile pahalı haldeyiz.

Fiyatlar enflasyon kaynaklı sürekli katlanarak artıyor ama döviz kurunun görece sabit kalması sadece tl ile değil dolar ile de pahalı olmamızı sağlıyor.

İşi dolara vurunca Antalya'da 70-80 bine bir tatil yerine artık gidip ister Dubai'de ister İbiza'da takılırsın. Ya da daha ucuza Balkanlarda takılırsın.

Yabancı Turiste tonla avantaj sunulup bizden çok ucuza haftalarca uçuş dahil tatil yaptırılıyor. Aynısını Türke de yap ülkesinde kalsın. Durum böyle olunca aynısını yapan yabancı

ülkelere gitmek daha ekonomik olabiliyor. Güneydeki otelciler yerli turist istemiyordu zaten, istedikleri oldu.

• Bir başka tüik'ten sonrasını okumadım mekalesi gelmiş.

• TR de fiyatlar inanılmaz pahalı çünkü yurtdışında en basit yunanda yiyeceğin 1 kaliteli pizza 10 euroyu geçmezken tr de bu 15 euroları geçmiş vaziyette. 500 600tl ye pizza satılıyor kaliteli olanlardan bahsediyorum gerçek mozeralla özel italyan domatesi sosu vs özel hamur özel fırınlarda pişmiş gibi. Özel mayalı en az 36 48 saat dinlenen hamur vs. Bu tarz pizza yemek isterseniz tr de 500 600 700tl arasında şuanda.

• tuik ise kesin dogrudur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.