Şimdi Ara

Yurt Dışına Çıkmadan Akıcı İngilizce Olur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: rat.planet

Konuşma yapmadan akıcı şekilde bal gibi de konuşulur.Eğer olayı kişisel olaylar üzerinden anlatırsak durum ilginç bir rol alır.
    Turistlerle konuşmak o dili bilerek konuşmak anlamına gelmez deniyor ama ben bu dili turisttik mekanlarda öğrenip konuşan biri değilim.2-3 yıl radyo dinlerim,kitap okurum.Yani bu dili olabildiğince geliştirmek için elimden geleni yapmaya çalıştım.Yabancı dil öğrenirken sadece tek bir beceri üzerinden yoğunlaşarak öğrenmeye çalışırsak o dili öğrenmek çok zorlaşır.Zaten okulda öğrenilememesinin bir nedeni de bu.Sadece gramer anlatımı ile olabilecek iş değil.Aslında son yıllarda durum biraz daha düzeldi.Yeni kitaplar daha kapsamlı.
    konuşurken öz güven sağlanması ve hata yaparım korkusunun yenilmesi ise konuşmayla hiç ilgisi yok.Bunun bilgiyle işi var.Bilgisi olan konuşur.Hata yaparım korkusu zaten bir şeyi tam olarak bilmemekten kaynaklanıyor.
    Çünkü bu ülkedeki ingilizce eğitim sisteminde konuşma yapılmıyor! demişsiniz.Yapılmıyor demek yanlış olur.Az çok gelişiyor sistemler.Birçok İngilizce eğitim kurumu eskisi gibi sadece gramer anlatımı yerine artık bir parça üzerinden her şeyi geliştirmeye çalışıyor.Okullarda ise durum farklı.Öğretmenin zaten kısıtlı bir zamanı var.Zaten bir parça üzerindeki grameri anlattığında büyük bir vakit alıyor bu.Sınavlar da gramer odaklı olduğu için bunu anlatmak zorunda.Diğer becerileri geliştirmeye süre yetmemesi çok normal.Birçok öğretmen artık kitap okuyun gibi öneri yaparak öğrencilere kaynaklar konusunda rehber oluyor.Eskisi gibi değil artık.İngilizce öğrenimi okullarda da gelişiyor.
    Bu cevabıma yazacak arkadaşlar lütfen beni eklemeden/alıntılamadan yazsın kimse kimseye hiç bir şey ispatlamak zorunda değil diyorsunuz.Çok haklısınız.Burası forum.Forum ne demek? Eski Roma'da insanların toplandığı bir mekan.İnsanların görüşlerine yer verdiği ayrıca ticaret vs yapılan yer.

Düzeltme:İmla.

Katılıyorum hocam

• YDSingilizceci kullanıcısına yanıt
    Merhaba,Öncelikle özür dilerim yazınız birçok kulvar da bilgilendirme yaptığı ve çamur at izi kalsın kokusu içerdiği için alıntılamak zorunda kaldım. İsterseniz bakarsınız.Efendim;benim bu mesajı gönderdiğim zaman itibariyle;bana göre gönderdiğiniz mesajın söyleniş tarzından dolayı,konu sanırım biraz "senin dediğin doğru benim dediğim doğru"ya dönmüş.Aslında bir gerçeklik/doğru ortaya konulacaksa böyle olmamalı.Yani bu şekilde olursa insanlar kendilerini tatmin etmekten öteye gidemez.Siz ki AB görmüşsünüz.Böyle olmaması gerektiğini daha iyi bilirsiniz....Amaç bilgi alış verişi ise bu karşınızdaki muhatabınızın sözlerine değer vermeyi gerektirir;iğnelemeyi değil.

"..... cümlelerinden sonrasını okumadım, gerek duymadım....." cümlelerinize istinaden; burası dh forum olarak insanları iğneleme yeri değil.Belki konum itibariyle AB ülkelerinde çalışmış olabilirsiniz.Saygı duyar tebrik ederim.Ancak bu durum, size, dh forumda gerçekten birçok insanın sorununa ÜCRETSİZ olarak çözüm getirmiş birisini iğneleme hakkı vermez.Hem siz bu hakkı nereden aldınız?Yoksa Avrupa da AB ülkelerinde böyle mi yapıyorlar da oradan öğrenip burada ahkam kesiyorsunuz? Yazdığı yazıyla ilgili olarak hakkında Gerisini okumadım" dediğiniz kişinin açtığı şu konudan http://forum.donanimhaber.com/m_109504695/tm.htm birçok kişi faydalanmış ÜCRETSİZ olarak sorularına cevap bulmuştur.O kadar erinmeyip yazmışsınız.Eğer amacınız gerçekten katkı sağlamaksa ilgili forumu 5-10 cümle okuyun ve kapatın.Kim hakkında neyi nasıl konuşmanız gerektiğini,AB ülkelerinde çalışmış birisi olarak size ben öğretecek değilim.Ancak muhatabınızı tanımış olursunuz.

AB ülkesinde çalışmayı düşünen birisinin zaten temeli sağlamdır.Halk arasında "Arap ingilizcesi" diye bilinen ingilizceyi yalamış yutmuş belirli bir seviyeye gelmiştir.Ve "appropriate terms,words" öğrenir ve zamanla alışır."Özgüven sağlanması ve hata yaparım korkusunun yenilmesi" açısından size katılıyorum.İnsanlar birçok şeyi grammer vocabulary listening oturtuyor.Ama konuşmaya gelince ilk zamanlarda utanıyor.Bu sebepledir ki sadece utanma duygusunu;acaba yanlış mı söylerim korkusunu yenemediği için Türk veya Kıbrıs türkü öğrenciler;örneğin KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesinde;pratik olarak konuşma İMKANININ var olmasına rağmen,çevrelerinde çok sıcak kanlı,Türklerle arkadaşlık kapılarının birçok sefer sonuna kadar açık olduğu; kültür seviyeleri,bilgi birikimleri yüksek insanlar olmasına rağmen;bu derece önemli bir konu hakkında yabancılarla iletişim kurmaya çekiniyor,fırsatı tepiyorlar.Utanma duygusunu yenme;kendine güven geliştirme açısından pratik konuşma önemli ve size katılıyorum.

Ancak efendim bu yazıları yazdığınız yer dh forum.İnsanlar "at" mi kullansam "in" mi kullansam soruları soruyorlar. Dh forum da belkide elinizde olmayarak küçümsediğiniz "6 dil biliyor" diye kastettiğiniz insanlarla aynı konumda olmayı hayal eden çok kişi var.Bu yazdıklarınızı TOEFL,IELTS sınavlarıyla ilgili bölümü;eğer Üniversitelerin master bölümlerinde konuşsaydınız;gerçekten hak verirdim.Ancak dh forum,Türkiye geneli herkese hitap ediyor..."but-although" farkını öğrenmeye çalışan birisi;nereden bilsin "it's raining cats and dogs"'u?

Son olarak Cemil Meriç'in hayatını okumanızı tavsiye ederim.Hem genel kültür olur.Meriç,Fransaya gittiğinde, uzaktan sesini duyan doktor yanına yaklaşır.."Çoğu zaman yabancılarla fransızca olarak iletişim kuruyorum ancak sizin gibi akıcı konuşan görmedim" der.Yani sokak dan geçen turistin iyi konuşuyorsun demesiyle müdürün iyi biliyorsun demesi farklı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.ozgurr -- 24 Ocak 2016; 17:31:08 >

• i.ozgurr kullanıcısına yanıt
    1 hafta net kesildi foruma giremedim ne olmuş böyle :D
  • ismibilinmeyen kullanıcısına yanıt
    Walla bende hiç anlayamadım.Etik;söz söyleme üslubu;saygı;ya hiçbirşey bilmiyorsan sadece karşındakini adam yerine koyma olsa böyle olmazdı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.