Şimdi Ara

Yurt Dışına Çıkmadan Akıcı İngilizce Olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler forum üyeleri Yönetim Bilişim Sistemleri için iyi bir ingilizce şart ama hazırlıkta bu ingilizce zor hocalarım bile akıcı ingilizce konuşmaları karşısında afalıyor kısaca yabancılar gibi akıcı konuşup onların akıcı konuşmalarını anlayabilecek kadar iyi bir ingilizce yurt dışında yaşamadan olur mu bu arada Düzce Üniversitesi öğrencisiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismibilinmeyen

İyi günler forum üyeleri Yönetim Bilişim Sistemleri iş için iyi bir ingilizce şart ama hazırlıkta bu ingilizce zor hocalarım bile akıcı ingilizce konuşmaları karşısında afalıyor kısaca yabancılar gibi akıcı konuşup onların akıcı konuşmalarını anlayabilecek kadar iyi bir ingilizce yurt dışında yaşamadan olur mu bu arada Düzce Üniversitesi öğrencisiyim.

Yabancılar gibi derken yani anadili İngilizce olan insanlar gibi ASLA o düzeyde bir akıcılığa(fluency) kavuşamazsınız.Bu çok zor sonuçta onların anadili.
    Ama gramer bilginiz advanced olursa ve kelime bilginiz hatırı sayılır düzeyde iyiyse İngilizce'yi akıcı düzeyde konuşabilirsiniz.Ama anadili İngilizce olanların seviyesine asla gelemezsiniz.
    Bunun için yapmanız gereken OLABİLDİĞİNCE çok dinleme alıştırması yapmaktır.Dinleme çalışmaları yapmadan asla iyi düzeyde konuşamazsınız.Her gün bir şeyler dinlemeniz gerekiyor.Ne kadar çok dinleme o kadar iyi telaffuz.
    Şuan İngilizce seviyenizi bilmiyorum o nedenle devamında yapılacak çalışmaları yazmadım.Gramer anlamında seviyeniz nedir? Kelime bilginiz ne düzeyde? Bunları bilip ona göre yorum yapmak daha doğru olur.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Şu an hazırlıktayım kelime ağırlıklı çalışıyorum. Kitaplarımdaki cümle kalıplarına bakıyorum aslında yabancılar gibi derken o akıcı sohbetlerini falan zorlanmadan anlamak istiyorum şimdi önümde 4 yıl var mezun olmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismibilinmeyen

Şu an hazırlıktayım kelime ağırlıklı çalışıyorum. Kitaplarımdaki cümle kalıplarına bakıyorum aslında yabancılar gibi derken o akıcı sohbetlerini falan zorlanmadan anlamak istiyorum şimdi önümde 4 yıl var mezun olmak için.

Siz akıcı konuşmak derken onlar gibi akıcı konuşmak diyince ben daha da profesyonel bir konuşma becerisi kazanmak istiyorsunuz diye anladım.
    O zaman şunları söylemek gerek.
    Siz gramer ve kelime anlamında advanced olursanız geriye konuşma becerisini geliştirmek kalıyor.Bunu her gün saatlerce radyo dinleyerek de geliştirebilirsiniz.Ama daha yavaş yol alırsınız bu yöntemle.
    Onun yerine şu siteyi öneriyorum.
    Bu sitede seviyelendirilmiş eserler var.En basit metinlerden en üst seviye metinlere kadar var ve bunlar ayrıca seslendirilmiş.Bir yandan metni takip bir yandan dinleyeceksiniz.Bunu her gün EN AZ 2 saat yapmanız gerekiyor.Telaffuzunu bilmediğiniz kelimeleri ses kaydını durdurup telaffuz edeceksiniz.Bu şekilde tüm seviyelerdeki metinleri birkaç ayda bitirirsiniz.Zaten sizin gramer bilginiz iyi olduğu için fazla zorlanmazsınız anlamakta.Ama bilmediğiniz kelimeler çıkacak.Onları da öğrenebilirsiniz.Bu çalışmayı 3-4 ay yaparak ÇOK İYİ DERECEDE konuşabilirsiniz.Konuşurken cümleleri tamamlarken birçok insan çok zorlanır.Bu zorlukları yaşamazsınız.Collocation sıkıntısı da yaşamazsınız çünkü bir çok yapıyı az çok öğrenmiş olacaksınız.Hatta hiç yaşamazsınız bile diyebilirim.Çalışınca gerçekten o cümleler belli süre sonra insanın aklına kazınıyor.
    http://etc.usf.edu/lit2go/readability/flesch_kincaid_grade_level/

Başarılar.

Çok sağolun teşekkür ederim dediğiniz çalışmayı Leo ile ingilizce adlı uygulumayla yapıyorum doğru bir yol izlediğimi anladım sağolun inşallah konuşmaları çok rahat anlayabilecek seviyeye gelebilirim dört yılda.
  • Konuşman eksik kalır kardeşim. Konuşma becerisi doğrudan konuşmadan gelişmez. İnternet üzerinden konuşma kulüpleri konuşma dersleri var ücretli veya ücretsiz. Ben kendim de ders veriyorum. İki haftada 1 saat bile konuşsan çok faydasını görürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YDSingilizceci -- 20 Ocak 2016; 9:25:51 >
  • YDSingilizceci kullanıcısına yanıt
    Haklısınız o konu için okulumun imkanlarından yararlanacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YDSingilizceci

Konuşman eksik kalır kardeşim. Konuşma becerisi doğrudan konuşmadan gelişmez. İnternet üzerinden konuşma kulüpleri konuşma dersleri var ücretli veya ücretsiz. Ben kendim de ders veriyorum. İki haftada 1 saat bile konuşsan çok faydasını görürsün.

Konuşma becerisi doğrudan konuşmadan gelişmez demişsiniz.Fakat bu söylediğinizin hangi dil öğrenme teorisine dayandığını bilmiyorum.Eğer böyle bir şey varsa ben bu teoriye tamamen zıt bir çizgideyim.İngilizce,İtalyanca,İspanyolca'yı hiç konuşmadan sadece okuma ve dinleme becerilerine yoğunlaşarak çok iyi öğrendim.Hatta birkaç kez turistlerle konuşma fırsatım oldu.Bana harika konuşuyorsunuz dediler.
    Acaba siz şunu mu ifade etmek istiyorsunuz:İnsanoğlu bir şey öğrenirken kendi yapıp ettiklerini daha hızlı ve daha kalıcı biçimde öğrenir.Buna dayanarak mı söylediniz.Yani ne kadar uygulama o kadar başarı gibi.Eğer bunu kastediyorsanız haklısınız.Fakat konuşma becerisi DOĞRUDAN KONUŞMADAN gelişmez cümlesini ben anlayamadım.@i.ozgurr siz ne düşünüyorsunuz?

Hocam siz ne diyorsanız odur.Doğrudur hocam.Konuşmadan da gelişebilir belki ama ben kendi hayatımı örnek olarak aldığım için genele uymayan bir tespit olabilir hocam.Hocam ne diyorsanız odur ben kendi fikrimi şiddetle üzerini çiziyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i.ozgurr

Hocam siz ne diyorsanız odur.Doğrudur hocam.Konuşmadan da gelişebilir belki ama ben kendi hayatımı örnek olarak aldığım için genele uymayan bir tespit olabilir hocam.Hocam ne diyorsanız odur ben kendi fikrimi şiddetle üzerini çiziyorum.

Yok yani ben daha önce böyle bir şey duymadım belki siz biliyorsunuz diye sordum.Birçok teoriyi inceledim.İnsanlık hali belki gözümden kaçmıştır.
    Benim öğrendiğim dillerde şuan gayet iyi konuşuyorum.2-3 kez turistlerle konuşmanın dışında hiç konuşmadım.Ama sürekli bu dillerde dinleme ve okuma çalışması yaptığım için oradan biliyorum yani uygulamayı ben kendim yaptığım için söyledim.Dil öğrenme teorileri çok güncel bir alan.Yakın takipte olmak lazım.Belki bilmediğimiz bir şey olabilir.

Doğrudur hocam takipte olmak lazım.Ancak kendim için söylüyorum geçen gün toplantı oldu otelde.Genel müdür dedi ki aramızda ismailden(ben) başka adam gibi ingilizce bilen yok dedi.Dolayısıyla ben daha çok kendimi geliştirmeyi düşünmüyorum.(çok aptalca bir fikir kendini yenilememek ama zamanım yok malesef iş ev uyu:(( ) bu arada hocam teori zaten olmaz diye düşünüyorum "kesinlik" hakkında.İngilizce veya herhangi bir yabancı dili konuşursan pratik anlamda gelişir.ben örneğin hatun endonezyalı. 2 yıldır birlikteyiz. şuan endonezyaya yanlız gitsem aman aman konuşamasamda zorluk çekmem gibime geliyor.birçok ana şeyi öğrendim.
    Hocam sizin yanınızda konuşmak haddim değil.bunu en içten duygularla sizi tanıdığım kadarıyla söylüyorum.Ancak doğru(lar)ı veya hakikati de incitmemek lazım diye düşünüyorum.
    Film izlemek;kitap okumak, kelime ezberlemek gibi uygulamaların pratik konuşma konusunda faydası tartışmasız.Ama gerçekten bu konuda -film izlersen konuşman pratiğin gelişir- diyecek kadar bilgim yok.Sizin de yaşadığınız gibi oluyormuş demek ki.Nasıl ki birileri birşeyi yaptıysa aynı şekilde başkaları da yapabilir.Neden olmasın.Adam K.Maraş da G.Antep de Kayseri de nerden bulsun yabancı dil pratik imkanını?Bu konu gerçekten çok önemli.Eğer gerçekten dediğiniz gibi film izlemek pratik ingilizce konuşmaya katkı sağlıyorsa mutlaka detaylı olarak yeni konu altında tartışmak insanları bilgilendirmek gerekir diye düşünüyorum sayın hocam.

En içten dileklerimle.
    Hocam kesinlikle size katılıyorum."Konuşma becerisi" doğrudan konuşmadan gelişmez cümlesi hatalı veya eksik.Düzeltmek gerekirse nacizane bana göre "Gramer,kelime bilgisi,düzenli kalıpları anlayabilme,film izlerken az da olsa mantığını kavrama seviyesine gelindikten sonra ingilizce pratik olarak konuşarak çok daha iyi seviyelere getirilebilir.Ancak doğrudan konuşmadan gelişmez cümlesi eksik ve hatalı.

Not: İş yerim de çalıştığım için seri yazamıyorum.Bazen de yazılanların hepsini okuyamadığım için(forumda yeniyim tecrübesizliğime verin.) sağlıklı cevaplar veremiyorum.Affola.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Yok yani ben daha önce böyle bir şey duymadım belki siz biliyorsunuz diye sordum.Birçok teoriyi inceledim.İnsanlık hali belki gözümden kaçmıştır.
    Benim öğrendiğim dillerde şuan gayet iyi konuşuyorum.2-3 kez turistlerle konuşmanın dışında hiç konuşmadım.Ama sürekli bu dillerde dinleme ve okuma çalışması yaptığım için oradan biliyorum yani uygulamayı ben kendim yaptığım için söyledim.Dil öğrenme teorileri çok güncel bir alan.Yakın takipte olmak lazım.Belki bilmediğimiz bir şey olabilir.

Hocam merhaba size sormak istediğim birkaç önemli nokta var ingilizce ve ingilizce sınavları ile alakalı ama pm kısmınız kapalı bu konuyu bozmamak için burdan yazmıyorum geri dönmenizi bekliyorum.iyi geceler.

Kaç senede öğrendiniz bu dilleri acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pichie Rich

quote:

quote:

Hocam merhaba size sormak istediğim birkaç önemli nokta var ingilizce ve ingilizce sınavları ile alakalı ama pm kısmınız kapalı bu konuyu bozmamak için burdan yazmıyorum geri dönmenizi bekliyorum.iyi geceler.

Pm kısmını kapattım.Çok fazla soru geliyor cevaplayamıyorum.
    Şu konu altında sorularınızı sorarsanız ben cevapladığımda diğer arkadaşlar da okuyup bilgi sahibi olabilirler.Takip sayısı daha fazla.
    http://forum.donanimhaber.com/m_109504695/mpage_10/tm.htm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pichie Rich

quote:

quote:

Pm kısmını kapattım.Çok fazla soru geliyor cevaplayamıyorum.
    Şu konu altında sorularınızı sorarsanız ben cevapladığımda diğer arkadaşlar da okuyup bilgi sahibi olabilirler.Takip sayısı daha fazla.
    http://forum.donanimhaber.com/m_109504695/mpage_10/tm.htm

Tamam teşekkürler oraya soruyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YDSingilizceci

Konuşman eksik kalır kardeşim. Konuşma becerisi doğrudan konuşmadan gelişmez. İnternet üzerinden konuşma kulüpleri konuşma dersleri var ücretli veya ücretsiz. Ben kendim de ders veriyorum. İki haftada 1 saat bile konuşsan çok faydasını görürsün.

Konuşma becerisi doğrudan konuşmadan gelişmez demişsiniz.Fakat bu söylediğinizin hangi dil öğrenme teorisine dayandığını bilmiyorum.Eğer böyle bir şey varsa ben bu teoriye tamamen zıt bir çizgideyim.İngilizce,İtalyanca,İspanyolca'yı hiç konuşmadan sadece okuma ve dinleme becerilerine yoğunlaşarak çok iyi öğrendim.Hatta birkaç kez turistlerle konuşma fırsatım oldu.Bana harika konuşuyorsunuz dediler.
    Acaba siz şunu mu ifade etmek istiyorsunuz:İnsanoğlu bir şey öğrenirken kendi yapıp ettiklerini daha hızlı ve daha kalıcı biçimde öğrenir.Buna dayanarak mı söylediniz.Yani ne kadar uygulama o kadar başarı gibi.Eğer bunu kastediyorsanız haklısınız.Fakat konuşma becerisi DOĞRUDAN KONUŞMADAN gelişmez cümlesini ben anlayamadım.@i.ozgurr siz ne düşünüyorsunuz?
    Konuşma yapmadan akıcı konuşulamayacağını resmi görevle bir yıl ab ülkelerinde çalıştığımda/yaşadığımda gördüm. Turistlerle konuşmak o dili bilerek konuşmak anlamına gelmez. Sizin mantığınızla çeşmedeki turistik dükkan işletenler 6 dil biliyor. ayrıca müdürüm çok iyi ingilizce bildiğimi düşünüyor veya turistler çok iyi konuştuğumu söyledi cümlelerinden sonrasını okumadım, gerek duymadım. Bu ifadelerin uluslararası objektif bir ölçekte not karşılığını bilen beri gelsin. Benim burada bahsettiğim şey konuşurken özgüven sağlanması ve hata yaparım korkusunun yenilmesiydi. Konuşurken kullanmak istediği kelime aklına gelmeyince kilitlenen insanlar var. Çünkü bu ülkedeki ingilizce eğitim sisteminde konuşma yapılmıyor! Son olarak: ilk mesaj sahibi kardeş ingilizceyi objektif olarak ölçen iki sınav var biri ielts öbürü toefl. Ielts sınavı speaking notu 8 ve üzeri birini bul git ona sor napmış. Ha benim notum 8.5 ama görünen o ki ben ve ciddi eğitim kurumlarının öğrencilerine getirttiği native speakerlar yıllarca hata yapmışız. Bu cevabıma yazacak arkadaşlar lütfen beni eklemeden/alıntılamadan yazsın kimse kimseye hiç bir şey ispatlamak zorunda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YDSingilizceci -- 24 Ocak 2016; 10:54:24 >

• Aslında en çok yapılan hatalardan biri speaking kısmının konuşmaya çalışarak gelişeceği yönünde. Adam bilmiyorsa nasıl konuşsun. :) Bol bol listening yap ve hatta dinlediğin kalıp cümleleri ezberle bir süre sonra akıcılık yönünde ilerleme kaydettiğini göreceksin. Düşünerek konuşmaya çalışmak işkencedir ve akıcılığı olumsuz etkiler. Bebekler nasıl papağan gibi cümlelerimizi tekrarlıyorlar dil öğrenirken de öyle yapmak gerekiyor. Yoksa yok fiilin kaçıncı hali yok burada past perfect mi perfect mi vs çıkamazsın işin içinden. Kulak dolgunluğu önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-91E6D8468

Aslında en çok yapılan hatalardan biri speaking kısmının konuşmaya çalışarak gelişeceği yönünde. Adam bilmiyorsa nasıl konuşsun. :) Bol bol listening yap ve hatta dinlediğin kalıp cümleleri ezberle bir süre sonra akıcılık yönünde ilerleme kaydettiğini göreceksin. Düşünerek konuşmaya çalışmak işkencedir ve akıcılığı olumsuz etkiler. Bebekler nasıl papağan gibi cümlelerimizi tekrarlıyorlar dil öğrenirken de öyle yapmak gerekiyor. Yoksa yok fiilin kaçıncı hali yok burada past perfect mi perfect mi vs çıkamazsın işin içinden. Kulak dolgunluğu önemli.
    Konuşma yapmadan akıcı şekilde bal gibi de konuşulur.Eğer olayı kişisel olaylar üzerinden anlatırsak durum ilginç bir rol alır.
    Turistlerle konuşmak o dili bilerek konuşmak anlamına gelmez deniyor ama ben bu dili turisttik mekanlarda öğrenip konuşan biri değilim.2-3 yıl radyo dinlerim,kitap okurum.Yani bu dili olabildiğince geliştirmek için elimden geleni yapmaya çalıştım.Yabancı dil öğrenirken sadece tek bir beceri üzerinden yoğunlaşarak öğrenmeye çalışırsak o dili öğrenmek çok zorlaşır.Zaten okulda öğrenilememesinin bir nedeni de bu.Sadece gramer anlatımı ile olabilecek iş değil.Aslında son yıllarda durum biraz daha düzeldi.Yeni kitaplar daha kapsamlı.
    konuşurken öz güven sağlanması ve hata yaparım korkusunun yenilmesi ise konuşmayla hiç ilgisi yok.Bunun bilgiyle işi var.Bilgisi olan konuşur.Hata yaparım korkusu zaten bir şeyi tam olarak bilmemekten kaynaklanıyor.
    Çünkü bu ülkedeki ingilizce eğitim sisteminde konuşma yapılmıyor! demişsiniz.Yapılmıyor demek yanlış olur.Az çok gelişiyor sistemler.Birçok İngilizce eğitim kurumu eskisi gibi sadece gramer anlatımı yerine artık bir parça üzerinden her şeyi geliştirmeye çalışıyor.Okullarda ise durum farklı.Öğretmenin zaten kısıtlı bir zamanı var.Zaten bir parça üzerindeki grameri anlattığında büyük bir vakit alıyor bu.Sınavlar da gramer odaklı olduğu için bunu anlatmak zorunda.Diğer becerileri geliştirmeye süre yetmemesi çok normal.Birçok öğretmen artık kitap okuyun gibi öneri yaparak öğrencilere kaynaklar konusunda rehber oluyor.Eskisi gibi değil artık.İngilizce öğrenimi okullarda da gelişiyor.
    Bu cevabıma yazacak arkadaşlar lütfen beni eklemeden/alıntılamadan yazsın kimse kimseye hiç bir şey ispatlamak zorunda değil diyorsunuz.Çok haklısınız.Burası forum.Forum ne demek? Eski Roma'da insanların toplandığı bir mekan.İnsanların görüşlerine yer verdiği ayrıca ticaret vs yapılan yer.

Düzeltme:İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 24 Ocak 2016; 15:07:20 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.