Şimdi Ara

Yurt Dışından Cep Telefonu getirmede son durum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
8
Favori
136.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: loko

quote:

Orijinalden alıntı: bozbirik

Ben türkiyeden çıkarken üstümde 2 tane telefon vardı tr den aldığım.Şu anda Polonyadayım,burda da 2 tane telefon aldım,hepsinde de sim kart var :) 20 gün sonra dönüyorum kısmetse,ülkeye girerken kim ne diyecek bana?hepsi benim kendi telefonum,kullanıyorum :)

Ona birşey demezler zaten fakat getirdiginiz telefonların imei kayıtlı olmadıgından 2 hafta içinde kapanır.

Benim derdim kapanıp kapanmaması değil ki :) havaalanındaki polisin o telefonlara el koyup koymaması benim derdim.. kapanırsa kapansın,pasaport kaydı bulmak çok mu zor :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: loko

quote:

Ben türkiyeden çıkarken üstümde 2 tane telefon vardı tr den aldığım.Şu anda Polonyadayım,burda da 2 tane telefon aldım,hepsinde de sim kart var :) 20 gün sonra dönüyorum kısmetse,ülkeye girerken kim ne diyecek bana?hepsi benim kendi telefonum,kullanıyorum :)

Ona birşey demezler zaten fakat getirdiginiz telefonların imei kayıtlı olmadıgından 2 hafta içinde kapanır.

Benim derdim kapanıp kapanmaması değil ki :) havaalanındaki polisin o telefonlara el koyup koymaması benim derdim.. kapanırsa kapansın,pasaport kaydı bulmak çok mu zor :)

O zaman sorun olmaz.Ztaen bende bu şekil yapıyorum
    2 telefonuda yanıma alıyorum kullanıyormuşum gibi.

• slm arkadaşlar ben iki hafta once kıbrısta askerliğimi bıtırdım oradan gelırken bır telefon getırdım ve turkıyde telefon açılırken sım kaydı yapılamadı yazı cıktı ve şebeke gozukmuyor .
    Galıba kayıt yaptırmak gerekıyor.
    Kıbrısa gıtmek için pasport yerıne Hudut geçiş belgesi veriyorlar acaba bu belge ile kayıt yaptıra bilirmiyim ???
  • Hiç birisine sim kart takmasına gerek yok,kimse 2 tane telefona laf etmez.Koysun bavuluna getirsin..
  • Arkadaşlar şu Kıbrıs'tan kayıt ettirme işini çok araştırdım ama birtürlü net bir cevap alamadım.Şimdi ben buradan kayıtsız telefon alsam Kıbrıs'a gidiş gelişimden sonra kayıt ettirebilir miyim?Lütfen cevabı kesin olan bilen bir arkadaş açıklasın.Hatta bu işi yapmış biri varsa çıksın ben böyle böyle yaptım oluyor yada yapmaya çalıştım olmuyormuş desin ki kesin bir cevap olsun.Saygılarımla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRE ÖZCAN

quote:

Hiç birisine sim kart takmasına gerek yok,kimse 2 tane telefona laf etmez.Koysun bavuluna getirsin..

hocan gümrükte ek koyuyorlar diye biliyorum.Sanırın sim takmak daha mantıklı

gumrukte el koymalari icin ucaktan inip bavulunuzu aldiktan sonra en son kapidan cikarken xray cihaziyla bi gorevli bekliyor,o sizin tipinizi begenmezse cevirip arama yapabiliyor ama sukurler olsun simdiye kadar bi kere bile aramaya girmedim.milyon kiside 1 kisiyi ceviriyorlar,ben 4 telefonla yurda girdim rahat olun.ama cok fazla rahat olupta 10 tabe kutusu acilmamis telefonu bavulda sokmayin,denk gelirse alirlar elinizdn telefonlari..2-3 tane tel e kimse bisey demez..

• Bir pasaporta kayıt yapılınca ne kadar süre sonra
    tekrar kayıt yapılabilir.

Saygılar;
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakal1907

Bir pasaporta kayıt yapılınca ne kadar süre sonra
    tekrar kayıt yapılabilir.

Saygılar;

2 takvim yılı içerisinde 1 kere
  • Herkese merhaba;

Ebay veya Amazon gibi sitelerden yapılmış telefon alışverişlerinde cihazın Türkiye de kullanımı mümkün mü değil midir bunu sormak isterim. Teşekkürler...
  • ebayden alınca eline geçecek mi asıl sorun o... Unlocked telefon alıp kaydını yaprtırırsan çalışır, ama sorun anladığım kadarıyla telefona el konuluyor siparişle getirtmede.

bu durum hakkında daha çok bilgisi olan var mı? en kötü ne olur ebayden sipariş versek?
  • ebadan telefon siparişi verirseniz gümrükten geçemez. sizi gümrük müdürlüğüne çağırırlar ve veremeyeceklerini belirtirler. üstüne gift (hediye) de yazdırsan telefon olduğunu anlarlarsa asla geçemez. zaten 200 doların üzerindeki yurtdışı alışverişlerde %20 vergi var. telefonda şansın yok. ürünü geri gönderirler ve paranı ebaydan biraz zorlanarak alabilirsin. tabi kargo paralarını ödemek şartıyla.
  • arkadaşar sizce 2 telefon sorunsuz geçer mi?
    Aslında bir de kendi telefonum (kulandığım) olsa 3 telefon geçer mi?
  • gumrukten uzerinizde telefonla girme isi tamamen sans, %99 birsey olmaz ama tutar da gorevli tipinizi begenmez cevirir vergisini isterler.
  • arkadaşlar vize süresi geçmiş pasaportla kayıt yapılabiliyor mu? ben universite sonda iken pasaport çıkartmıştım üstünden 3 sene geçti, olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: runo84

arkadaşar sizce 2 telefon sorunsuz geçer mi?
    Aslında bir de kendi telefonum (kulandığım) olsa 3 telefon geçer mi?

birini bir bavula koyarsın, iki tanesini de cebinde taşırsın, çift telefon kullanıyormuş gibi hiçbirşey olmaz
  • Ben anlamiyorum bu isi

MIllet iki tane telefon nasil getirebiliyor benim bildigim pasaport basi bir telefon kaydettirilebilir?

Yanlismi biliyorum yoksa?

Birde turist amerikali bir arkadas amerikan pasaportu ile giris yapacak TR ye, kendisi ABD den iphone getirip amerikan pasaportuna islettirebilirmi yoksa bu hak yalnizca Turk pasaportlulara mi verilmis?
  • Arkadaslar

yurtdisindan getirilen iphone lar TR de kirdirilinca bir daha software update i yapilamiyormus

Bu dogrumu?
  • Arkadaslar...diyelim yurtdisindan gelirken 3 adet telefon ile geldik ve gumrukte el koydular....gumrukte telefonlara el konulursa noluyor? diyelimki bi hafta sonra yurtdisina geri cikicaz...telefonlari geri alabilir miyiz?
  • Bu konuda toplam 2 sayfadaki tüm mesajları okudum.Mesajları okumadan aynı şeyleri tekrar tekrar soran arkadaşlar olmuş.Lütfen biraz zaman ayırında okuyun gereksiz mesajlarla konuyu boğmayın.Özetle bir pasaporta iki yılda bir, son giriş yapma tarihinden 30 günden fazla zaman geçmemek kaydıyla tek telefon kaydı yapılabiliyor.Posta, kargo vs. ile gelen telefonlar internetten satın alınmışta olsa hediye gönderilmişte olsa gümrük memuru farkederse giriş yapamıyor. Farketmezse ve telefon unlock ise; yurda girişi 30 günü aşmamış bir pasaport vasıtası ile 5 tl karşılığında telefon operatörleri tarafından kayıt altına alınıyor.Kendimiz veya bir başka şahıs getirecekse 1 tane ise sıkıntı yok, sorunsuz giriş ve kayıt işlemi yapılıyor.Birden fazla ise yurda girişte fark edilmezse yine sorun yok fakat farkedilirse görevlinin insafına kalmış.Umarım işinine yarar.kolay gelsin.

Ayrıca burayı kısaca incelemekte fayda var:(YURT DIŞINDAN GETİRİLEN CİHAZLAR)

http://www.tk.gov.tr/Tuketici/Sorulanlar/Sorulanlar.htm#elektronik2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATİ1212 -- 1 Haziran 2011; 15:39:27 >

• merhaba arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. ben almanyadan samsung galaxy s getirttim. yarın avea şubesine giderek pasaport kaydı yaptıracağız.
    benim sorum; pasaportuna kaydettirilen kişinin sim kartıyla mı işlem yapılabiliyor? yoksa benim sim kartım da olur mu? (pasaport sahibiyle hat sahibinin aynı kişi olması gerekiyor mu yani?)

bir sorum da, diyelim ki x sim kartı ile işlem yaptırdık.. daha sonra başka bir sim kartı ile kullanılabilir mi telefon? ve hatta başka bir operatör ile?
    son sorum: yoksa bu pasaporta kayıt işleminin sim kartla alakası yok mu, üstteki sorularım farazi mi :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.