Şimdi Ara

Yurt dışından gelecek olan hediyenin akıbeti ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bir arkadaşım doğum günüm için hediye göndermek istediğini söyledi. Kendisi İsveç'te ikamet ediyor. Benzer konular buldum lakin güncel tarihli değildi ya da aynı değildi diye tekrar sormak, konu açmak istedim. Hediye edeceği şey 200-300€ değerinde bir şey olacağını söyledi. Gümrüğe takılır mı, vergi nasıl olur diye düşünüyor. Büyük ihtimalle kulaklık ya da hoparlör çünkü alamıyorum pahalı diyip yakınmıştım. Satın almayacağım, içinde fatura vs olmayacak. Vergi isterlerse nasıl belirliyorlar. Yüzde on sekiz vs sözleri var, Türkiye fiyatı mı İsveç fiyatı mı? Hediye olarak gönderilecek, kurum değil bir kişi tarafından. Yine de durum aynı mı? Bilgilendirirseniz sevinirim

• gümrükten geçen herşey vergisini vermedi isen vergi vermek zorunda kalirsin. fatura vs olmazsa genelde ürünü açip bakiyorlar ve internetten fiyatina bakiyorlar ona göre vergi çikariyorlar. Aldiğin ürünün faturasini istiyorlar fatura tutarindan %18i kadar vergi ödüyorsun diğer türlü de. her 2 türlüsü olabilir fakat vergiyi fazla çikartabilirler bence sana hediye yolluyacağına alacağın şeylerin parasini yollasin  

• İsveç banka hareketlerini inceleyen bir yer. Nakit para kullanımı yok denecek kadar az ve bireysel ödemeleri vs ne aldın, yasa dışı iş mi yapıyorsun diyerek sorgulayabiliyorlar. Oranın vatandaşı olmadığı için daha çok dikkat ediyor da olabilirler. Burada amazondan vs sipariş verebilir aslında tabii 

• Senabayır S kullanıcısına yanıt

yahu 200-300 euro nun neresini inceliyecekler? birsürü para yollamanin yollari var. Yada amazondan sana istediğini söylersin onlari alir vergisini kargosunu öder yollar..

• amazon eu'dan email gift card atsın. siparişi sen ver hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.