Kınama Cezası Olası Sonuçları
Merhabalar, yurt dışında Erasmus yaptım ve oradan arkadaşlarımdan biri Türkiyeye geldi ve okuduğum okulu da gezmek istediğini söyledi. Okula insan almak aşırı zor olduğu için öğrenci kimliğimi verdim ve yakalandık. Güvenlik güç gösterisini yaptıktan sonra kimliklerimizi istedi ve ziyaretçi kartı verip arkadaşı da beni de içeri aldı. Bu olaydan sonra isimlerimizi rektöre vermiş. Arkadaşın ismini soyismi, soyismini de ismi sanmışlar. Name surname bilgisi bile yok mükemmel. Her neyse bugün bölüm başkanı beni çağırdı ve tebligat verdi. En iyi ihtimalle kınama cezası kötü ihtimalle 1 ay uzaklaştırma alacağım. Bu cezaların işlendiği sicil denen şey adli sicil değil ise nedir? Bu cezalar neleri etkiler? İş bulma şu bu bir sürü şey sayıp psikolojik baskı mı yapıyorlar? Olası sonuçlar nedir? Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Teşekkürler
Yurt dışından gelecek olan hediyenin akıbeti ne olur?
Merhabalar, bir arkadaşım doğum günüm için hediye göndermek istediğini söyledi. Kendisi İsveç'te ikamet ediyor. Benzer konular buldum lakin güncel tarihli değildi ya da aynı değildi diye tekrar sormak, konu açmak istedim. Hediye edeceği şey 200-300€ değerinde bir şey olacağını söyledi. Gümrüğe takılır mı, vergi nasıl olur diye düşünüyor. Büyük ihtimalle kulaklık ya da hoparlör çünkü alamıyorum pahalı diyip yakınmıştım. Satın almayacağım, içinde fatura vs olmayacak. Vergi isterlerse nasıl belirliyorlar. Yüzde on sekiz vs sözleri var, Türkiye fiyatı mı İsveç fiyatı mı? Hediye olarak gönderilecek, kurum değil bir kişi tarafından. Yine de durum aynı mı? Bilgilendirirseniz sevinirim
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 275 (Bu ay: 8)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic