Şimdi Ara

Yurt dışından sipariş edilen ürünlerin gümrük vergisi arttı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
3
Favori
15.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
117 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Evet, 700 lira elden verdik biz Esenboğa'da müşavirlik yapan arkadaşa, bir kez kullanımlık şifre alındı. 3000 liralık alışveriş için, 1400 vergi ve 13 lira sunum ücreti aldılar.

• Blacksapparow B kullanıcısına yanıt

Hocam hayırlı olsun;sizin yurtiçi dağıtım yapan kargo şirketi neydi ve ne gibi masraflar alındı? Bi listesini özelinizi gizleyerek ister burdan ister özelden yazarsanız çok memnun kalırım iyi günler dilerim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamun aleyküm ve Merhaba arkadaşlar Endonezya Türkiye arası hediyelik eşya kargo işi yapıyorum vereceğim bütün fiyatlar kapıya teslim olup hiçbir şekilde gümrük ıvır zıvır işleriyle ugraşmıcaksınız yeni Facebook gurubu kurdum katılmak isteyenleri memnuniyetle beklerim 😊😊

https://www.facebook.com/groups/364277302532378/permalink/364277309199044/

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar Aliexpress'ten bir ürün sipariş ettim ve kargo gümrük muayenesi tamamlanamadıgı için ürünü göndermedi 10 gün geçti iletişime geçiyorum bana yanıt vermiyorlar ne yapmalıyım

• Merhabalar;
    Ali ekspresten sipariş ettiğim ürünler gümrükte takıldı maalesef.Transit firması bana ulaşarak gümrük işlemleri yapmamı söyledi. Gümrük müşaviri bulup konuyu anlatınca bana bir 5000 tl civarında bi hesap çıkardı.Durum böyle olunca aldıklarımı iade etmek istedim fakat ali ekspres para iadesi de yapmadı.
    Ben vergilerini ödeyip aldığımı zannettiğim malzemelerin aslında yurt içinde ayrı bir gümrükleme ile vergilerin ödenmesi gerektiğini öğrendim. Yani ali ekspres vs firmaların internet sitesinden alışveriş yaparken vergi diye yazılan bu malın yurt içi vergisi değilmiş. Müşavirin söylediğine göre ekim ayı ile şubat ayı arasında yılbaşı furyası olduğu için yapılan alışverişlerin tamamına yakını gümrüğe takılırmış. Ayrıca alınan mallarde gümrüksüz geçiş limitleri varmış Bunlar şahıslara 150 euro şirketlere 22 euro.Bu bedellerin üzerindeki alışverişler gümrüğe takılıyormuş ama bu dönem içinde bununda bir önemi yokmuş.
    Sonuç olarak aliexpres vs den alışveriş yaptıktan sonra gümrüğe takılmadan gelmesi için şanslı olmanız şart.
    Benim anlamadığım yetkililer bu duruma engel olabilecekken sessiz kalıp gümrükte alınan mala el koymayı tercih ediyorlar sanki.
    Bu sitelerden alışveriş yaptığınızda şu kadar vergi ödersiniz konşimento var müşavir var vs demiyorlar..

• Ne desek az

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt

Noldu bütçe bi daha yaz bakayım rakamları

BloombergHTbloomberght
    Yıllık cari açık 4 yılın zirvesine çıktı
    https://www.bloomberght.com/yillik-cari-acik-4-yilin-zirvesine-cikti-2316898
  • Benim de öyle oldu, 'yasa öyle' dediler anasınısatayım. Her gün kafaya göre cebine ne koymasını ister onu yazar. Bu ülkede resmi işler yapılmaz, kaçak getir daha uygun ve mantıklı.

• En doğru yorum.

• faithlesszombie kullanıcısına yanıt

Sanki Aliexpresçiler cari açığı patlattı.

Türkiye'de ne para kazanılır, ne de ağız tadıyla para harcanılır.

• Unutma unutturma bu başlığı ey seçmen!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya kadar ben de kararsız seçmendim.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.