< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_Rises -- 18 Mart 2022; 9:50:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yurt dışından sipariş edilen ürünlerin gümrük vergisi arttı (11. sayfa)
-
-
Bu ne ya zaten dövizden ötürü alamıyorduk artık hiç almam.
-
-
Kaç sayfa olmuş kimse konuşmamış bu olayı. 1500 euro artık sadece ilaçlar için geçerli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aklıma köprüden geçiş parası alan padişah hikayesi geldi.Gerçi birebir aynısını yaşıyoruz artık,padişah emir veriyor,geçmediğimiz köprünün bile parasını veriyoruz artık '!!
-
ver yetkiyi gör etkiyi.evet'çiler zevk alıyor musunuz?
-
Yani 200 euroluk sipariş ticari sayılacak ve gümrük müşavirliği ile mi çekilecek gümrükten?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sıkıntı kazanandan kazandığı kadar vergi alınmaması. Dolaylı vergi dediğimiz sadece alısveriş üzerinden alınan vergilerle devlet yürümez.
5 li çetenin vergileri her sene siliniyor, aradaki açığı bunlarla kapatacaklarını sanıyorlar.
Bir kac sene önce yaptıkları hesap şuydu: aliexpressten bir milyon laket geliyir, paket başına 20 tl koysak 20 milyon gelir olacak. Oysa vergi artar artmaz aliexpress satışları durdu. Aynı şey sigara alkol için de geçerli, her sokakta tütüncü var, tütün ve içki kaçakçılığı pkk ya gelir olarak gidiyor.
Evet. 150 euro yu geçen siparişler de gümrük beyannamesi açılacak.
Haaah vergiye yüklenin, yüklenmeler başladı...
Yurtdışı çıkış harcı da 50-150 TL oldu. Ne güzel değil mi.
Abanın abanın.
Haram zıkkım olsun ooooooooaaaaaaaaaaaaaaaaah ooooooooooooooaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah diyorum soylu gibi.
-
bu vergiyi ilk çıkarttıklarında Berat, yerli esnafı korumak için çıkartıyoruz demişti.
gördük kimi koruduklarını ...
-
Neler alıyorsunuz hocam?
-
-
Figür,kalıp,malzeme,aksesuar, ıvır zıvır ürünler genelde. Ama kargo fiyatları çok arttı artık ne eli yüzü düzgün bir şey almaya kalktım mı 1k+ dan fazlaya çıkıyor.
-
Kargo neden ücretsiz değil önceden böyle değildi.
Vergiyi doğru hesaplıyor mu hocam memurlar?
Kargo bedelini ürün bedeline ekleyip öyle hesaplayanlar illa ki denk geliyordur size.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
zaten koydukları zamlardan bişey alamaz duruma gelmiştik Allah belalarını ne diyelimki
-
Türkiye’nin Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği anlaşması var, kafasına göre yapamaz Cumhurbaşkanı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Devlet kasayı ne ile dolduruyor, senden benden topladığı vergilerle. 65 milyar TL fazla vergi toplamış sordun mu merak ettin mi nereden toplamış fazla vergiyi? Boş boş konuş anca.
-
2017den beri çoluk çocuğun gazozdan bile ÖTV alıyorlar, kör gözlere sağır kulaklara ne anlatsanız boş.
BloombergHTbloomberghtLimonata, gazoz ve meyve suyuna ÖTV geldihttps://www.bloomberght.com/tarim/haber/2070576-limonata-gazoz-ve-meyve-suyuna-otv-geldi -
Bir Mayıs'tan önce girdi yürürlüğe 16 Mart'ta Aliexpress'ten ürün aldım sonra iptal ettim. Ayın 27 sinde tekrardan alayım dedim 180 TL çıkan vergi 270 TL çıkıyor madem bir yasa yürürlüğe sokacaksiniz dediğiniz tarihte yürürlüğe koyun. Ayrıca %30 vergi nedir ya üretip satan o kadar kâr sağlamıyor. Neden kimse sesisini çıkarıp bir şey demiyor neden herkes yutuyor . Gerçekten iki kuruş ucuz olsun diye yurtdışından alıyorum ürün parası kadar vergi ödüyorum neden altlarındaki makam arabalarını her sene yenileyebilsinler ve içinde pudra şekeri yesinler diye
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X