Bildirim
YURT DIŞINDAN SİPARİŞ VE GÜMRÜK SINIRI
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
total 280 dolar ediyor ki bu sınırı hayli hayli geçiyor. Kaldı ki telefon zaten gümrükten geçen bir ürün değil yurtdışı alışverişlerinde. -
Ben de bulabilsem Gigabyte X48-DQ6 vaya ECS P45T-A BLACK SERIES P45 anakart siparişi vereceğim ama yurtdışında bile yok. -
Dolar olarak sınır değer nedir?
GG dan bir fotoğraf makinası aldım.250 TL ödedim. Bir de baktım sipaiş ettiğim maikna Amerikadan gönderilmiş. Şaşırdım, sonra anladım ki GG deki satıcı bu fotoğraf makinasını benim ad ve adresime Amerikadan sipariş etmiş. Gelen evraklarda 90 USD yazıyor. GG deki eleman 90 dolara almış, bana 250 ye sattı. Aklıma takıldı neden direk Amerikadan kendim almayım dedim.
Neyse konumuza dönecek olursak bu telefonu yurt dışından sipaiş etmenin hiç yolu yok mu? -
makine 90 dolar değilse de gümrükten geçmesi için yurtdışındaki eleman ürünün fiyatını düşük gösterir.. Yurtdışından telefon alırsam gümrükte kalır bir tanıdığın vasıtasıyla alıp getirttirebilirsin anca..
Ekleme: gümrükte fiyat sınırı 150 Euro diye biliyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin. -- 3 Nisan 2011; 22:57:46 > -
quote:
Orijinalden alıntı: enginco06
makine 90 dolar değilse de gümrükten geçmesi için yurtdışındaki eleman ürünün fiyatını düşük gösterir.. Yurtdışından telefon alırsam gümrükte kalır bir tanıdığın vasıtasıyla alıp getirttirebilirsin anca..
90 USD yi görünce Ebaydan aynı makinaya baktım. Gerçekten de 90 USD idi... -
quote:
Orijinalden alıntı: uzmankonuk
quote:
90 USD yi görünce Ebaydan aynı makinaya baktım. Gerçekten de 90 USD idi...
O zaman araştırmadan aldığın için utanman lazım..
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: uzmankonuk
quote:
90 USD yi görünce Ebaydan aynı makinaya baktım. Gerçekten de 90 USD idi...
O zaman araştırmadan aldığın için utanman lazım..
Yoo GG deki elemana bir şey demedim ben helali hoş olsun...
Sadece GG den aracısız direk kendim nasıl alabilirim onu araştırıyorum.
Gümrük kutunun içini mi açıp bakıyor, içinde ne var diye?
Amerikadan iste tarzı firmalar konusunda bilginiz var mı?
-
Yurt dışından telefon getirtmek kanunen yasak ancak yinede gözden kaçabilir gümrükte yoksa size 100 liralık telefon gümrük ardiye ve ek vergilerle beraber bunlar radyo varsa trt bandrolü vb 250 liradan çıkamazsınız -
arkadaşlar yurt dışından ebaydan 250 dolarlık ürün sipariş verirsem gümrükte sorun yaşarmıyım limit 75 euro diye okudum bir kaç yerde
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X