Şimdi Ara

Yurt dışından telefon getiricem bi yardım pls.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar Allah'ın izniyle 13 haziranda Almanya'ya gideceğim. Orada samsung galaxy sIII almayı düşünüyorum bana biraz bilgi verirmisiniz.
    yok efendim tax freeymiş pasaporta gümrükte damga vurulması gerekiyormuş burada kayıt için bilgiler felan
    bu konuda hiç bir bilgim yok pek anlamam detaylı yazarsanız sevinirim

• Selamlar,

Öncelikle şimdiden iyi yolculuklar.

Ben Almanya'dan 2 kez telefon aldım her ikisini de Saturn mağazalarından almıştım.

Mağazadan telefonu beğenip satın alıyorsunuz. Burada not olarak yazayım, Almanya Saturn
    mağazalarında bizdeki Visa ve Mastercard ile alışveriş yapılmıyor. Sadece American Express ve Almanya
    da kullanılan diğer kartları kabul ediyorlar.

Kasada ödeme yaparken Tax Free belgesi doldurulmasını rica ediyorsunuz. Pasaportunuzu istiyorlar
    ve forma ürünün bedelini tarihi sizin pasaport numaranızı ve ev adresinizi yazıyorlar. Bir de basılı
    bir kitapçık var ellerinde oradan sizin alışverişinizin Tax Free tutarına bakıp belgeye onu da yazıyorlar.
    Bu tutar yani tax free olarak geri alacağınız miktar yaklaşık ürünün etiket tutarının %10 u civarına denk geliyor.
    Belgeyi aldıktan sonra EU ülkelerinden ayrılırken hangi havaalanını kullanıyorsanız orada check-in
    den sonra çıkış yaptığınız (Pasaport kontrolden sonra)alanda Customs (Gümrük) yazan ofise gidip
    görevli polise aldığınız ürünü ve tax free belgesini gösteriyorsunuz. Polis genelde bakmıyor ürüne ve
    direkt kaşeyi basıyor belgeye ama yine de ürünü check-in sırasında bavula koymayın sakın, yanınızda
    bulunsun.

Son olarak gümrük ofisinden ayrılıp yine muhtemelen yakınlarda yer alan Tax Free ofisini buluyorsunuz.
    Orada sadece polisin kaşelediği belgeyi göstererek para iadenizi isteğinize göre nakit veya kredi kartınıza
    yatırmaları şeklinde alıyorsunuz.

Her ülkede Tax Free ödemesini yapan firma farklı. Almanya'da sanırım Global Blue ama emin değilim.
    Yani havaalanında Tax Free veya Global Blue yazan ofisten alacaksınız para iadenizi.

Not:
    Pasaport kontrolden önce de Custom (Gümrük) kontrol ofisi olabiliyor bazı havaalanlarında. Fakat buradaki
    prosedür biraz daha farklı. Sanıyorum aldığınız ürünleri ille check-in sırasında bavul ile beraber vermeniz
    gerekiyorsa bunları kullanıyorsunuz ama tam prosedürünü bilemiyorum. En garantili ve kolayı pasaporttan sonraki
    gümrük kontrol noktaları. Bu arada çıkış yapacağınız havaalanının internet sitesinden özellikle gümrük ofislerinin
    hangi saatler arasında açık olduğuna bakmayı unutmayın. Eğer uçağınız geç veya erken bir saatte ise gümrük ofisinin kapalı
    olma ihtimali olabiliyor sanıyorum. Dolayısıyla Tax free den yararlanamayabilirsiniz.

Türkiye'ye giriş yaptığınızda, 30 günü geçirmeden bir GSM bayiisine gidiyorsunuz pasaportunuz ile beraber.
    Pasaportunuzun fotokopisini ve sizden bir iki imza alıyorlar. Bir de tabii telefonun IMEI numarasını
    işliyorlar sisteme. Ayrıca 5 veya 10 TL gibi bir hizmet bedeli tahsil ediyorlar. Böylelikle telefonunuz
    kayıtlı ve legal kullanılabilir hale geliyor. Bir yasa değişikliği çıkacaktı telefon başına 100 TL vergi toplamak üzere.
    O durum ne oldu tam bilmiyorum. Yani 100 TL de bayılmanız gerekebilir....

Umarım yardımcı olabilmişimdir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirjohn78 -- 2 Haziran 2012; 2:41:06 >

• çok teşekkür ederim ellerinize sağlık
    uçağın oradan kalkış zamanı 21.40 gümrüklerin açık olma ihtimali nedir?
    tax free yapınca garanti felan sorun olmaz değil mi?
    tax free formu doldurduk ama tax freeyi yapamadık sorun olur mu?
  • Selam

Uçak 21:40 ta ise sizin en az 2 saat öncesinde havaalanında olmanız iyi olur dolayısıyla 19:30 gibi sanıyorum açıktır gümrük ofisleri.

Havaalanına gitmeden önce satın aldığınız ürünlerin faturalarının birer fotokopisini çektirin. En son para iadesi alacağınız Global Blue Tax Free ofisinde faturanın orijinalini alıyorlar sizden. Dolayısıyla Türkiye'de Samsung servislerine ihtiyaciniz olur ise, belki fatura fotokopisi gerekebilir.

Tax Free formu doldurmanın herhangi bir yükümlülük olusturdugunu sanmıyorum ki birkaç defa doldurtup havaalanında üşenip ugrasmadigim oldu ve bir sorun ile karşılaşmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.