Şimdi Ara

İmei numaram klonlanmış. Nereyle iletişime geçmem lazım? I Çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Samsung J7 Pro telefonumun imei numarası klonlanmış. Servise götürdüğüm zaman öğrendim. Telefon düzgün çalışmıyordu. Servis yetkilisi arıza giderilse bile imei numarası klonlandığı için telefonda hatların çalışmayacağını söyledi. Garantisi yok ama zamanında Mediamarkt'dan almışım. Faturasını buldum. Servis yetkilisi faturadaki imei numarasını kanıtlayabilirsem tek bir hata tanımlanabileceğini söyledi. Telefonu kullanabilecekmişim. İletişime geçmem gereken yeri söyledi de tam anlamadım. Bundan sonra ne yapmam gerek? Nereyle iletişime geçmem lazım?

Edit.. 2.11.2023

E devletime imei numarası tanımlandı. Numaramı değiştirmek istediğim zaman e devlet üzerinden ''IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme'' kısmından yapabiliyorum. Numara değişimi 1-2 gün içerisinde tamamlanıyor.

IMEI klonlanması durumunda ne yapabilirim? | Samsung Türkiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AeronFlicks -- 2 Kasım 2023; 0:53:59 >

• 120 yi ara

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durum benim de başıma gelmişti. Faturanızı saklamanız çok iyi olmuş.

Samsung TR genel müdürlüğünü arayın. İnternette telefonu vardır. İmei numaranızın klonlandığını söyleyin. Sizden e posta adresinizi isteyip, oraya bir form gönderecekler. O formu kendi bilgilerinize göre doldurun. Sizden ayrıca forma eklemek üzere, telefon faturanızın kopyasını isteyecekler. O kopyanın da telefonla resmini çekip, forma ekleyeceksiniz. Sonra formla fatura görselini onlara e posta ile geri göndereceksiniz. Kalanı onlar hallediyorlar, telefonunuz kısa süre içinde iletişime açılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • passero P kullanıcısına yanıt

Aynı durum benim de başımda geldi telefon i phone 12, 4 ay kadar önce sizin de bahsettiğiniz işlemleri yaptım. BTK sorgusunda hala imei si kopyalanmış cihaz olarak gözüküyor sizde de öyle mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcold1907 -- 6 Ekim 2023; 16:31:1 >
  • blackcold1907 kullanıcısına yanıt

Evet, bende de kopyalanmış olarak görünüyor. Böyle görünmeye de devam edecek.

Benim anlamadığım nokta; hırsızlık yapıp, benim gibi insanların IMEI numaralarını çalanlar yüzünden gerçek IMEI sahiplerinin cezalandırılması.

Aynen öyle sonuçta ben o imei li telefonun gerçek sahibi olduğumu faturayla belgelemiş oluyorum. Zaten apple cihazlara da imei atılamıyor diye biliyorum. Neden ve nasıl klonlayayım. Saçma bir şekilde hala klonlanmış cihaz olarak gözüküyor. Birde bir yazı okudum telefon bizim adımıza olmayan sim kartlarla çalışmıyormuş galiba bu da ayrı bir saçmalık eğer öyleyse. Bence bu işleyişin değişmesi gerekli.

• blackcold1907 kullanıcısına yanıt

Geçen gün bir yerde Apple cihazların da IMEI numaralarının klonlanabildiğini okudum. Sonuçta faturalı telefon sahipleri mağdur ediliyor.

İkinci bir mağduriyet ise, şöyle gelişiyor. IMEI numarasını tek bir hatla kullanabilmek için, eşleştirme yaptırdınız diyelim. Eğer eşleştirme yapılan IMEI numarasını farklı bir hatla kullanmak isterseniz, gene telefonun üretici firması ile görüşüp, tüm eşleştirme sürecini baştan başlatmanız gerekiyor. Bu konuda toplamda sadece 3 defa eşleştirme hakkınız var ve ikinci, üçüncü eşleştirmeleri e devletten kendi kendinize yapmanız mümkün değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @blackcold1907 @passero Arkadaşlar gerekli bilgilendirmeler burda mevcut. Konuyu editlemeyi unutmuşum. E devletime imei numarası tanımlandı. Numaramı değiştirmek istediğim zaman e devlet üzerinden ''IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme'' kısmından yapabiliyorum. Numara değişimi 1-2 gün içerisinde tamamlanıyor.

IMEI klonlanması durumunda ne yapabilirim? | Samsung Türkiye

• Sizde e devletten İmei- hat eşleştirme bölümünden işlem yapılabiliyor mu? Ben buraya tıkladığımda, bende " Kayıtlı Imei numaranız yoktur" diye görünüyordu. Oysa ki, IMEI numaram kayıtlıydı. O yüzden, ben ikinci eşleştirmeyi e devletten yapamadım.

Evet yapabiliyorum istediğim zaman. Fatura kimin üzerine?

• Fatura benim üzerine. Daha önce BTK ile konu hakkında konuşmuştum. Onlar da bu işlemi benim yapabileceğimi, eğer yapamıyorsam ilk kayıt sırasında bazı bilgilerimin eksik girilmiş olabileceğini söylemişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 4 Kasım 2023; 11:51:42 >

Şu kısmı baştan uygulayın hocam.

Değerli müşterimiz, gerekli tanımlamaların sağlanması için aşağıda belirtmiş olduğumu evrakların görsellerini tarafımıza mail aracılığıyla ulaştırmanız gerekmektedir.

Evrakların tarafımıza eksiksiz bir şekilde ulaşması durumunda, başvurunuz oluşturulacaktır. Başvuru ile ilgili gelişmeler tarafınıza Mail ve SMS aracılığıyla iletilecektir.

Kimlik fotokopisi (Ön ve Arka)

Telefona ait fatura görseli (Fatura üzerinden IMEI numarasının yer alması gerekmektedir.)

IMIE klon taahhütnamesi

Tahhütnameye bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Belirtmiş olduğumuz evrakları belgetalep@cmcturkey.com mail adresine iletmeniz gerekmektedir.

• Ben tüm bu belgeleri toplayıp göndermiştim zaten. İlk kayıt LG tarafından yapılmıştı. Sonra farklı bir hatla kullanmak isteyince, e devletten eşleştirmeyi kendim yapamadım. İkinci eşleştirmeyi yine LG yaptı. Şu anda sorunum çözüldü, hattımı kullanabiliyorum.

Anladım bu sorun hakkında bilgim yok maalesef. Eşleştirme kısmında imei numaranızı görebiliyor olmanız gerekirdi.

• Doğru yere yazmıyorum muhtemelen kusura bakmayın şimdiden. Benim telefonumun imei kopyalandı çift hatlıydı 1. İmei me kayıt yapılmış telefon numaram. Ben vodafone dan türkcell e geçmek istiyorum. Hattım valide nin üstüne hattı değiştirince telefonumu nasıl içtırtabilirim

• Merhaba arkadaşlar, bir başkasının satın aldığı imei'si çalınmış faturalı cihazı kendi adıma açtırabilir miyim acaba, bilgisi olan var mıdır?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.