Bildirim
Yurt Dışından VİTA
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
takip -
Almanyada 250 Euro WiFi modeli. -
250*2,3 =575
tr ye göre bayaa uygun bence .. -
Bende düşünüyorum ama gümrük filan kafamı karıştırıyor. -
Romanya'dayım.1.200 Ron = 650 TL = 275 € -
galiba wi-fi modeli gümrüğe takılmıyor ama 3g modelini pasaporta işletmen gerekiyor. -
Yurtdisindan Turkiye'ye gelen pahali tum cihazlarin vergisi var.Ayni seyi ben de sordum ama milletin cihazina gumrukte cokuyorlarmis..Ha vergisini oderim diyorsaniz alin..ama hemen hemen TR deki ayni fiyata denk gelir sanirim.
AB ulkesinden baska AB ulkesine ise vergi yok.Ben FIN da yasadigim icin vergisiz 200 sterlin e getirttim Amazon.co.uk dan.
Ayni cihaz misal,Turkiye ye gelirse yuzde 20 vergi biniyormus ustune.. -
ben tanıdıklara aldıracağım o üzden vergi vereceğimi sanmıyorum.. -
quote:
Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo
Yurtdisindan Turkiye'ye gelen pahali tum cihazlarin vergisi var.Ayni seyi ben de sordum ama milletin cihazina gumrukte cokuyorlarmis..Ha vergisini oderim diyorsaniz alin..ama hemen hemen TR deki ayni fiyata denk gelir sanirim.
AB ulkesinden baska AB ulkesine ise vergi yok.Ben FIN da yasadigim icin vergisiz 200 sterlin e getirttim Amazon.co.uk dan.
Ayni cihaz misal,Turkiye ye gelirse yuzde 20 vergi biniyormus ustune..
avrupa birliği ülkeleri arasında vergi vardır hocam amazon sizden peşin keser zaten. ismide vat dır.
ancak avrupa birliği ülkesinden alıp birlik harici bir ülkeye ürünü alırsanız bu vergiden muaf okup kendi ülkenizin gümrük mevzuatına göre vergi ödersiniz kendi gümrüğünüze.
http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxation/vat/how_vat_works/index_en.htm
-
quote:
Orijinalden alıntı: zohahahaha
quote:
Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo
Ayni cihaz misal,Turkiye ye gelirse yuzde 20 vergi biniyormus ustune..
avrupa birliği ülkeleri arasında vergi vardır hocam amazon sizden peşin keser zaten. ismide vat dır.
ancak avrupa birliği ülkesinden alıp birlik harici bir ülkeye ürünü alırsanız bu vergiden muaf okup kendi ülkenizin gümrük mevzuatına göre vergi ödersiniz kendi gümrüğünüze.
http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxation/vat/how_vat_works/index_en.htm
VAT yurtidisindan satin alinan hemen herseyde kesilen bir vergi zaten.Satin alinan cihazin (Vita mesela) satis fiyatina direk olarak yansimiyor.Turkiye'den alinan cihazlarda da vergi var oyle dusunecek olursak hem de cok daha fazla.
AB ulkeleride vergi mevzuati nasildir,nasil degildir bilemiyorum...Amazon.uk den alinan cihazi Helsinki de bagli oldugum post office den sorunsuz sekilde aldim.Herhangi bir gumruk odemesi yapmadim (VAT disinda).Saniyorum diger AB ulkeleri icin de boyledir
-
kardeş şimdi ben gidip abde den vita alsam burda gümrükte vergi mi öedeyeceğim öyle şey mi olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: caglarnal
kardeş şimdi ben gidip abde den vita alsam burda gümrükte vergi mi öedeyeceğim öyle şey mi olur.
ABD den kendiniz alirsaniz gumrukte sorun yasamazsiniz..Ancak Amazon veya Ebay tarzi sitelerden getirtirseniz cihazi gumrukte sorun yasamaniz kesin -
Şimdi önümde iki fırsat var, birincisi ay sonu Güney Koreden alma imkanım ama fiyat bilgim ve tax free uygulamasını bilmiyorum, ikinciside Almanya Frankfurttan 250 euro(burda arkadaşın yazdığına göre) alıp tax free geri almak! Acaba Koredeki fiyatı bilen veya gören var mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: santana007
Şimdi önümde iki fırsat var, birincisi ay sonu Güney Koreden alma imkanım ama fiyat bilgim ve tax free uygulamasını bilmiyorum, ikinciside Almanya Frankfurttan 250 euro(burda arkadaşın yazdığına göre) alıp tax free geri almak! Acaba Koredeki fiyatı bilen veya gören var mı?
almanyadan alırsan 250 euro ya(ben o fiyata almanyadan alıcam) tax free ile ne kadar geri alabiliyoruz. geri alabilmek için neler yapmamız lazım ve tax free yi açıklayabilirmisin az bir bilgim var ama annemgili ikna etmek için net bilgiye sahip olmam lazım. -
Eger degismediyse alisveris yapacagin yere pasaportunla gidip tax free almak istiyorum dersen onlar ona gore gatura ve tax free makbuzu veriyorlar onuda ucusdan once onaylatip tax free ofisinden geri aliyorsun, ama 250 nin ne kadarini geri alirsin onu bilemem oranlari var ama hayirlamiyorum.. -
bestbuydan arkadaşım alıp getiricek abd den bana.ordaki fiyar vergi dahil mi yoksa o fiyatın üstüne vergide mi konulacak.
birde diyelim vergi tax alındı onu tr ye indiğinde havaalanından mı alacak? -
5 gün evvel Fransadan direk magazadan aldım.Hatta geri zekalı adam sadece Fransızca bu dedi ona rağmen aldım.
249€ ama bunun %12 sini geri alıyorsunuz takribi olarak 220€ ya felan geliyor türkiyeye göre bedava. Hatta kılıf 16gb hafıza kartı taşıma cantası ve uncharted aldım birde. -
quote:
Orijinalden alıntı: cuoresportivo
5 gün evvel Fransadan direk magazadan aldım.Hatta geri zekalı adam sadece Fransızca bu dedi ona rağmen aldım.
249€ ama bunun %12 sini geri alıyorsunuz takribi olarak 220€ ya felan geliyor türkiyeye göre bedava. Hatta kılıf 16gb hafıza kartı taşıma cantası ve uncharted aldım birde.
bütün avrupa ülkelerinde aynı mı acaba? Ben internetde almanyadan gelen ürülerde % 20 alıyoruz diye duymuştum -
quote:
Orijinalden alıntı: umtont
quote:
Orijinalden alıntı: cuoresportivo
249€ ama bunun %12 sini geri alıyorsunuz takribi olarak 220€ ya felan geliyor türkiyeye göre bedava. Hatta kılıf 16gb hafıza kartı taşıma cantası ve uncharted aldım birde.
bütün avrupa ülkelerinde aynı mı acaba? Ben internetde almanyadan gelen ürülerde % 20 alıyoruz diye duymuştum
o biraz karışık bir durum mesela eğer nakit çıkarken almak istersen bir komisyon düşülüyor, vs... avrupa birliğinin hepsinde durum aynı.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X