Şimdi Ara

Yurt Odam Nasıl. [SS'li] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
3
Favori
10.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vay be sene 2008'de 225 Liraya, sabah kahvaltısı + akşam yemeği. 8 kişi kalırdık bir odada. 5 tane duşun olduğu yerde 100 erkek duş alırdı. Kantinin olduğu kocaman bir alan vardı kahvehane tarzı, karma yurttu bu arada iki katı kızlara iki katı erkeklere ait 4 katlı bi yurttu. Okula 300 metre mesafede olduğu için 2 yıl kalmıştım. Şimdi bakıyorum, çok değişmiş yurtlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATEŞ -- 8 Ekim 2014; 1:40:13 >
  • Yuh be boyle yurtlar mi olur? Ben okulun yurdunda kaliyorum daracik birsey ama allah icin yataklari cok rahat internet cok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bizim üninin yurdunu paylaşayım bari :)

Beyler Ankara AŞTİ ye çok yakın bir yerde TOBB ETU Konuk Evleri var. Yurt değil, otel maşallah. Spor salonu şahane..
    Ankarada yaşadığım için beni almıyorlar yurda ama 10 numara 5 yıldız yurtlar. Üni değilde burs ve yurt için yazan bile var :D

Detaylar:http://www.etu.edu.tr/c/indexebab.html?q=konukevi
    Spor Salonu:http://www.etu.edu.tr/c/index92ed.html?q=spor

Yurt Odam Nasıl. [SS'li]
     Yurt Odam Nasıl. [SS'li]
     Yurt Odam Nasıl. [SS'li]
     Yurt Odam Nasıl. [SS'li]
     Yurt Odam Nasıl. [SS'li]
     Yurt Odam Nasıl. [SS'li]
     Yurt Odam Nasıl. [SS'li]
     Yurt Odam Nasıl. [SS'li]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhretireduser -- 8 Ekim 2014; 1:48:09 >

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    sakarya da hangi yurtta kalıyosun hocam
  • Yurda 600 lira para mı verilir be kardeşim hiç mi kafanız çalışmıyor

• Ulan ne kadar güzel yurtlar paylaşılmış, ben de boğaziçi nin yurdunda kalıyorum resmen ahır gibi yerde 6 kişi yaşıyoruz. Yarın resimleri de paylaşırım inşallah gidince çok özendim ama paylaşılan yurtlara, özellikle TOBB universitesi süper

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ketıl niye yasak
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: Mustache

quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

ben antepte 6.250 tl vermiştim 3 kişilik odaya.Çok ama çok lüxtü.Açık büfe yemeklerine kadar 10 numara idi.

İstanbulda ise, republica yurdu var.Aylık 2.500 $. Çok lüx.

Aylık 2500 dolar veren adam yurt da kalır mı? hocam

O paraya eve çıkarım tek başıma oh mis. Aylık 5 milyar he.

aylık sadece konaklamaya 5 bin verecek adamın, kolay kolay Türkiye'de okuyacağını düşünmüyorum, okursa'da son model arabasıyla gidip gelir okula.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReflexAction

ketıl niye yasak

kettle çok elektrik tüketir, yurtta binlerce öğrencinin aynı anda çalıştırdığını düşünün, sürekli sigorta atar. bu yüzden toplu konutlarda kettle türü aletler yasaktır.
  • 1 hafta dayanabildim yurta

ev rahatlığı başka birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: xapplex

Hocam bende evde kalıyorum ama keske kendi memlekettimdeki bir üniversiteye gitseydim diyorum aile ortamını çok özlüyorum ikinci senem ama hala öğrenci evine alışamadım aile gibisi yok kıymetini bilin arkadaşlar

Çok sevdiğin yada tam tersine gıcık olduğun senden küçük kardeşin varsa gurbette onu özlersin..
    Anan burnunda tüter..
    Babanın sana bakarken gözlerinin içi güler.. Hele de en büyük erkek evlatsan.. O surat memleketten geldiğinde 1 hafta kafandan silinmez..
    Yemeklerin aslında iğrenç olabileceğini,
    Havluların meğer 3 günde kirlendiğini,
    Oda toparlamanın, ütü yapmanın ne çok zaman aldığını,
    Sebze soymanın, doğramanın, sofrada yüzüne bakmadığın salatanın hazırlanmasının,
    1 hazır çorba ve 1 makarna ile darmadağan olan mutfağın,
    Kışın hasta olunca işe yaramayan kankalarının,
    Kapıyı açınca "sen mi geldin oğlum" diyenin olmayışını..

Daha nicelerini farkedersin.. Yani evi özlersin..
    Ben de çok özledim..
    Evdekilere kızıp çıktım saatlerce gezdim..
    Hiç dinlemesem de İbrahim Tatlıses'in "ANAM" parçasının garip bi şekilde beni bile ağlattığını gördüm..
    "Yav anne öff be" dediğim anların gurbette aklıma gelip kahrolduğumu biliyorum..

Hele ki benim cebime 2 kuruş daha fazla koyabilmek için babamdan gizli ev sahibi olduğu apartmanda merdivenleri sildiğini ve bana babandan alıyorum diye para gönderdiğini öğrendikten sonra 5lira bile harcamanın ne kadar zor geldiğini çok iyi hatırlıyorum..

Yani gurbetlik zor be.. ama bunlarda işin tadı tuzu biberi.. aynı çatı altında olmasa bile iyi bir arkadaşın, derttaşın olsun.. aileni özledikçe onunla sohbet et..

Bu işin de yolu bu.. Aile özlenir tabi..

offf off..

Hatırlıyorum da..anacığım birkeresinde patatesli börek yapmıştı.. ev arkadaşımın arkadaşları falan beraber yiyelim gibi bir salaklık etmiştim.. Adamlar hem yeyip hem de beğenmemişlerdi.. İnsan içinden bi ..... ol git giyor tabi.. ama nabıcan.. el oğlu böyle.. Nikahlı karın bile senin anandır, babandır deyip hürmet gösteremiyorken.. Yaşıtlarınla aynı çatı altında aileni özlemen.. aile ortamını araman doğaldır.. Allah sabır versin..

Kardeşim hislerime tam anlamıyla tercüman oldun benimde gurbete gidene kadar hiç dinlemedim bir şarkı vardı ne zaman "hasta düştüm gurbel elde" 'yi dinlesem ağlıyorum insanoğlu bir şey kaybetmedikçe değerini anlamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

ben antepte 6.250 tl vermiştim 3 kişilik odaya.Çok ama çok lüxtü.Açık büfe yemeklerine kadar 10 numara idi.

İstanbulda ise, republica yurdu var.Aylık 2.500 $. Çok lüx.

Hocam antepde hangi yurdu kast ediyorsunuz

• quote:

Uni biteli 10 yıl oldu. Yurtlar ne kadar değişmiş. Bizim zamanimizda tepede 2 uzun florasan lamba asagida da 8 ranza olur. Gündüz 8 kişi bazı geceler 12 kişi kalınırdi.

Telefonlar akıllı değildi. Internet te 64kbitti. O yüzden 3 kişi bi odada kalmak mümkün olmazdı.

Şuan evli ve cocoukluyum. Iyiki yurtta uzun süre kalmamisim diyorum. Çünkü ev kiralamak, ev idare etmek, ev işi yapmak-yaptirmak-kaytarmak, pazara markete çıkmak, bütçe yapmak, ayda bir vur patlasin çal oynasın ziyafet çekmek sonrasında makarna ve patatese talim olmak, kışın günde 10mtrekup doğalgaz ile evi isitabilmek, faturalar birikince ne olacağını görmek, ev sahibi ve komşular ile iyi gecinmek yada kavga etmek...

ve elini cebine atınca bacaginin isittigi sıcacık bir anahtari hissetmek, gidecegin bir yerin olmasını bilmek, formlarda adres doldururken annenin babanın değil kendi adresini yazmak..

Bunların hepsini öğretti, yaşattı.

Hayatın stajını yaptık biz evde.. yurtlar prezervatif gibidir.. korur ama işin keyfini de alır götürür.

10 numara yazmışsınız hocam, gerçek anlamda öğrenci evi idare etmek tecrübe adına insana çok önemli şeyler katıyor.Ayağını yorganına göre uzatmayı öğretiyor adeta.Umarım buradaki öğrenci kardeşlerimde kazaya bulaşmadan çok iyi bilgiler edinir.

• Buda bizim yurt. 2 kişiyiz.
    Doğu Akdeniz Üni. Kampüs içi özel yurt yillik 6500 tl yemeksiz.
     Yurt Odam Nasıl. [SS'li]
     Yurt Odam Nasıl. [SS'li]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 8 Ekim 2014; 2:48:37 >

• yemek işini okulda hallet en güzeli :D
    bizde yemek 2 lira (kocaeli)
  • bende bi yurt sordum yıllık 8800 tl dediler yemek int herşey dahil ama çok pahalı geldi 400 tl kirası olan bi eve 4.oldum yurtlar çok pahalı ev daha hesaplı gibi
  • Bu da benim fakirhane, bana ayrilan kisim senin odanin 1/3'u filan galiba

@Anus Destroyer
  • quote:

Uni biteli 10 yıl oldu. Yurtlar ne kadar değişmiş. Bizim zamanimizda tepede 2 uzun florasan lamba asagida da 8 ranza olur. Gündüz 8 kişi bazı geceler 12 kişi kalınırdi.

Telefonlar akıllı değildi. Internet te 64kbitti. O yüzden 3 kişi bi odada kalmak mümkün olmazdı.

Şuan evli ve cocoukluyum. Iyiki yurtta uzun süre kalmamisim diyorum. Çünkü ev kiralamak, ev idare etmek, ev işi yapmak-yaptirmak-kaytarmak, pazara markete çıkmak, bütçe yapmak, ayda bir vur patlasin çal oynasın ziyafet çekmek sonrasında makarna ve patatese talim olmak, kışın günde 10mtrekup doğalgaz ile evi isitabilmek, faturalar birikince ne olacağını görmek, ev sahibi ve komşular ile iyi gecinmek yada kavga etmek...

ve elini cebine atınca bacaginin isittigi sıcacık bir anahtari hissetmek, gidecegin bir yerin olmasını bilmek, formlarda adres doldururken annenin babanın değil kendi adresini yazmak..

Bunların hepsini öğretti, yaşattı.

Hayatın stajını yaptık biz evde.. yurtlar prezervatif gibidir.. korur ama işin keyfini de alır götürür.

arkadaşım sen bu başlığı mı bekledin yav bunlar için? cidden güzel yazı olmuş, hissettirdin yani

• Üniversite Hayatımın Yurt/Ev/Otel Dağılımı

1998 Yurt ==> 1999 Arkadaş Evine Kiracı ==> 2000 Tek Başına Eve Çıkma ==> 2001/2002 Otel :D

Her zaman herkes genelde yurtla baslar, yurt kurallari agir gelir arkadasin evine ortak/kiraci olarak cikilir, evde rahat at kosturulamiyor ve kurallarda sikinti yasaniyorsa sonrasinda ayri eve cikilir ve bu sekilde biter okul :D

Not: Ben kibrista okudugum icin son 2 yil otelde calistim kollu makine tamirinde otelden uygun fiyata oda kiraladim 2 yil otelde bu sebeple kaldim.
  • Fiyatı iyiymiş gerçekten bi de balkonu olsaymış
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.