Şimdi Ara

Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.536
Cevap
458
Favori
904.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tesekkurler saolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scanh kullanıcısına yanıt

Altından başka sebep çıkabilir henüz tam bilinmiyor ama bu sebeple tekrar uyarmış olalım yani geçici kayıt işlemi yaş arkadaşlar  

• Diğer konuya yazdım buraya da yazayım hocam:

Yurtdışı cihaz konusunda çok handikap var. Pandemi nedeniyle 365 güne çıkarılan pasaport kayıt süresi tekrar eskisi gibi 120 güne düşürülebilir. Pandemi nedeniyle 60 günden 120 güne çıkarılan kayıtsız kullanım süresi tekrar 60 güne düşürülebilir. Pandemi nedeniyle çıkarılan geçici kayıt tamamen kaldırılabilir. En önemlisi imei kayıt ücretine astronomik bir zam gelebilir bugün 2.750 TL olan kayıt ücretinin yarın 10 bin TL olmayacağının bir garantisi yok. Türkiye cihazlarının garanti koşulu gibi avantajlarını da düşünmek lazım. Evet fark yüksek ama bence ibre hala Türkiye cihazlarından yana. Bu yıl ilk kez bu kadar yoğun talep sonrası Donanım Haber Apple bölümünde yurtdışı kayıt ana konusu açıldı. Ancak bu tarz yüksek taleplerin olduğu senelerde devlette her zaman bunu farketmiş ve müdahale etmiştir. Çoğunluğun gördüğünü muhakkak konuyla ilgili devlet kurumları da görüyor ve yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyorlardır diye tahmin ediyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Zaman gelebilir evet gelirse şaşırmam
    Geçici ime kayıtlı cihaz almayın yaş iş derken dediğin gibi eskisi gibi olacağı için söylüyorum uyarıyoruz yani kim ne yapmak istiyorsa elini çabuk tutsun acele etsin son zamanlar diye bakıp değerlendirmek yanlış olmaz pasaport kaydı için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 14 Eylül 2022; 18:50:16 >
  • scanh kullanıcısına yanıt
    5 ay önce yurtdışı çıkış giriş yapmış biri şu an kimliğine kayıt yapabilir mi hocam bugün aldığı sıfır cihazı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

Evet yaptırabilir

Daha 2 ay önce Karadeniz turuna çıktım, Hopa'ya kadar gittim hatta. Keşke sırf kayıt hakkı için Gürcistan'a giriş-çıkış yapsaydım. Şimdi aklıma geldi kötü oldum  

• Zam gelmeyecek, yığılma var bu nedenle böyledir.

• Devlet geçici imei kaydını bugun kapattı. Diğer tam kayıt devam ediyor ama her an zam gelebilir. Uzun süreli planlar yapmayın derim.

• Şöyle geniş çaplı bakıldığında çok fazla neden sorun var mesela yurtdışına gidemeyen için güzel seçenek olarak Görünen sarı sitede yurtdışı sıfır cihazlar ama faturası yok sorsan garantili servise götürsen ücretli ücretsiz pil değişimi için bakmıyorlar baksalar bile bakmıyorlar yani destek vermeme ihtimali var fatura soruyorlar özellikle garantisi bitmiş ise uydurmuyorum yaşandı forumda örnekleri var aratınca mesajlar çıkıyor

Geçen gün şöyle bi mesaj okudum yurtdışı cihazın faturası olmadığı için destek vermemişler pil değişimi için ama diğer yandan şöyle seçenek sunmuşlar tamam pil değişimi yaparız ama şu evrakları kabul edip imzalarsanız yani pil değişimi sonrası cihaza bir şey olursa sorumluluk kabul etmeyiz manasında sonra cihazın ekranında problem olmuş
    Bulursam tekrar o mesaja denk gelirsem eklerim buraya 2-3 gün falan oluyor okuyalı

Yurtdışına gidip alıp gelen kaydını yaptıran 3 yıl satamıyor satacağı zaman kafadan masraf ettiği pasaport kayıt ücreti düşüyor değer kaybediyor bi de aradan az zaman geçmiyor 3 yıl yine değer kaybediyor bi de pasaport kayıtlı diye değer kaybediyor yani en başta çok mantıklı gibi duruyor ama uzun vadede pek mantıklı değil aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 14 Eylül 2022; 19:2:59 >

• FRIENDS kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam alalacele alalım bir 13 pro.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynen öyle hocam ucuz etin yahnisi yavan olur

• Yeni zamlardan sonra gayet de mantıklı. +15 bin lira farklardan bahsediliyor burada. ($820 yapıyor, bu parayı dolarda tutup 3 sene sonra üzerine az daha ekleyip yeni bir cihaz bile alınabilir)

• FRIENDS kullanıcısına yanıt

Evet o konuda abartmış olabilirim kabul ediyorum :) ama yine doğruluk payı olası arızada masraf vs falan bi de 3 yıl süre sonuna kadar yani satarken meşhur hatasız tozsuz bile yok diyebiliyorsak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 14 Eylül 2022; 19:15:25 >
  • Bu pasaport kaydı için, kapıkule’ye gidip bulgaristan’da 1 sigara içip falan geri girebiliyor muyuz? Yoksa kalma vb. gerekli mi? Vizesiz yeşil pasaport ile.

• Katates Pızartması kullanıcısına yanıt

Gir çık yapman yeterli.

• BaYusuf kullanıcısına yanıt
    Evet de bulgaristan ok mu bu duruma ondan emin olamadım yani, sınırdaki adam bi sigara içip geri gelmeye sıkıntı yapmasın 😃

• Katates Pızartması kullanıcısına yanıt

madem sende de yeşil pasaport var, bin otobüse burgaz şehrine uğra. 2-3 saat gez yemek ye geri dön.  

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Ben de yok ya annem gir çık yapacak o yüzden, ben yapabilsem gezerim de.

• Yav kayıt mevzusunu geçtik şu pasaport sahibi ile hat sahibi aynı olmalı kuralı nedir arkadaş ? İşkence bildiğin yav. Parada veriyoruz bari şu saçma kurallar olmasın. Şimdi hattımı taşırsam hiö yoktan 500 tl ceza vs ödemem gerekiyor.

• Arkadaşlar Amerika’dan sipariş verdim. Arkadaşım yanında gelirken getirecek. Ama can sıkıcı durumların olduğunu öğrendim sizlerin sayesinde. Garanti tr de geçerli değil. E sim açısından sorun olmayacak. Pasaportum da hazır kayıt yaptırmaya uygun bir şekilde. Sizce sırf garanti durumundan ötürü siparişi iptal etmeli miyim? Teknik destek konusunda da sikinti yaşanıyor diyenler var. Apple store tr ile görüştüm yetkili servislerimiz yardımcı oluyorlar genelde dediler ama cok kafama takıldı. Önerilerinize ihtiyacım var. Ne dersiniz ? Bugüne kadar telefonlarımda garantiye ihtiyaç duymadım.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.