< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Tüm iPhone Modelleri Yurtdışı Satın Alma ve Kayıt [ANA KONU] (Güncelleme Eylül 2023) (877. sayfa)
-
-
Avrupa ulkelerinin cogunda online alisverisle tam vergi iadesi alabilirsiniz. Siparis verirken; fatura adresini turkiye adresi girmeniz onemli.
Diger avrupa ulkelerinden kastiniz hangisi, bilgim varsa soyleyebilirim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hollanda, Fransa gibi ülkelerde de geçerli. Online alışverişlerde tam vergi iadesi alınıyor.quote:
Orijinalden alıntı: boldtk
Hocam bu sadece Almanya özelinde bir olay mı yoksa başka Avrupa ülkelerinde de geçerli mi ? Bir kaç YouTube videosunda söylenmiş ama günümüzde insanlar doğru olmasa da üzerine video çekebiliyorlar . O yüzden emin olamadım. Google aramalarımda da geçerli olduğu ülkeler gibi bir sonuca ulaşamadım açıkçası. Bilginiz varsa paylaşabilirseniz sevinirim
Hocam kusura bakmayın cevabınızı geç gördüm.
Özellikle İspanya hususunu merak ediyorum açıkçası.
Yardımınız için teşekkür ederim. İspanya hususunda bilginiz var mı hocam ?
Mail atip sorabilirsiniz.
Muhtemelen ispanya icin de full iade yapiliyor olabilir
Muhtemelen orada da aynı durum geçerlidir.quote:
Orijinalden alıntı: boldtk
Yardımınız için teşekkür ederim. İspanya hususunda bilginiz var mı hocam ?
Hocam İspanya Amazon’dan alış veriş yaptım, zoll formu gibi onaylı form bile istemiyorlar, dönüşte pasaporta bilgilerini, mühürlü kısmı falan gönderdim ve iade geldi. Amazon dışındaki satıcıdan alırsanız, vergi iadesi yatırıp yatırmayacaklarını öncesinde sormanız lazım satıcı Amazon ise kendisi iadeyi yatırıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam çok teşekkür ediyorum bilgilendirme is için. Rica etsem adım adım yazma şansınız olur mu ? Daha önce bu şekilde alım yapmadığım için fazla bilgi sahibi değilim. Sadece host bir arkadaş Amerika’dan alıp getirmişti . İade vb konuşmamıştık kendisiyle de o zaman için. Alabildiyse kendisine helal etmiştim . 7 plus zamanı:)
Hocam ABD'de vergi iadesi yok :)
İspanya için bilgi vereyim; amazon.es hesabına fatura adresi olarak TR'deki resmi ikamet adresinizi giriniz.
Siparişi zaten İspanya'daki konaklama adresinize istersiniz.
Türkiye'ye dönüşte gönderdiğim belgeler;
- Pasaportumun ön yüzü, İspanya'dan çıkış, TR'ye giriş damgalarının olduğu sayfalar.
- E Devletten aldığım ikametgah belgesi, Türkçe olması sorun değil, amazon.es fatura adresinizle aynı olsun
- Aldığım ürünlerin faturaları.
Bunları bir mail ile gönderdim, bir kaç gün sonra iade yattı. Maili atınca zaten yine mail ile hızlı bir cevap veriyorlar.
-
Hocam peki gümrükte faturaya damga vurdurma vb işlemleri yaptırmış mıydınız ?
Amazon İspanya bunu istemiyor, sadece anlattığım gibi. 2024 Mart ayında yaptım alış verişi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X