Şimdi Ara

yurtdışı üniversite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Şimdi öyle bir konu açmışsın ki hangi ülkede, nasıl, ne gibi bir eğitim istediğini ve imkanlarını bilmeden cevap vereyim.

Kolay değil, hiç kolay değil. Ayda rahat 1500 euro harcaman olacak yurtdışında okumak için. Yani her ay ailenin sana 1500 euro (kısaca 2.5-3 milyar arası bir para) yollaması gerekir ki orada ulaşım, barınma, sosyal harcamaların, giyim ihtiyaçların, devletin zorunlu aldığı paralar(sigorta vs.) için sana yetsin.

Bunların yanı sıra çoğu ülkede eğitim görebilmen için kefil bulman şart. Kefil dediğim örneğin ülke sana diyor ki "bankada 20.000 tl olan adam bul". Bu adamı bulup kefil göstereceksin. O 20.000 tl'yi harcamayacaklar tabi ama senin izin alabilmen için şart.

Bunun yanı sıra denklik çok önemli. Yani sen yurtdışında okudun diyelim, o diploma Türkiye'de geçerli olabilecek mi?

Orada hem okurum hem çalışırım olayı çok hayalci bir olay. Bunuda belirteyim. Çoğu ülke sana kendi ülkesinde çalışma kotası koyacak. Diyecek ki ayda 400 euro üstü para veren işlerde çalışamazsın. Ha, zaten dilin olmadan, vatandaş olmadan o ülkede iş bulabilme kısmı ise büyük bir muamma. Yalan.

Kısaca iyi araştırılması gereken bir konudur bu. Ama çoğu eğitim acentasının reklamlarına kanmamak gerekir. İlk başta yıllık 6.500 euro ile dünyanın en iyi 100 üniversitesinin birisinde okursun derler sonra iş ilerledikçe buzdağının görünmeyen kısmı misalı masraflar ortaya çıkar ve büyür, altından kalkamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winster -- 16 Mayıs 2011; 13:10:42 >

• babanın ensesi kalın değilse fransa her zaman ilk tercihin olmalıdır kalınsa amerika. fransada eğitim oldukça kalitelidir almanya çığrından çıkmıştır türklerden artık nefret ediyorlar ayrıca fransa öğrenciye ihtiyaç duyuyor heryere ilan veriyor.

http://turquie.campusfrance.org/
  • peki bu ygs ve lys dereceleriyle burs alınabilırmi örnegin ilk yüz flandaysan türkiye de alınabiliyorsa nasıl birde amerikan üniversitelerinden bahsedelim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.