Şimdi Ara

yurtdışı üniversite saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YÖK buna neden izin veriyor, böyle saçma bir şeye insanlar neden karşı çıkmıyor anlayamıyorum.
    Sen kalk, sınava girmeden garip garip ülkelere git, dünyada ilk 1000'de yer aldığı iddia edilen (yersen onuda öğrencisinden anlaşılır bir üniversitenin kalitesi burada yorum sizin) bir üniversiteye 3 kuruşa gir ondan sonra kazanmaya hakkın olmayan bir mesleği yap, emeğiyle kazananların işine yönelik bir kalabalık yarat.

Bu konunun devlet-özel üniversite ayrımı ile bile alakası yok. Orada en azından kişiler aynı sınava giriyor, kısmende olsa bir objektiflik var ama sınavsız ve dahada vahimi senin denetimin altında olmayan, tamamen yurtdışı bir üniversite mezunlarını ülkeye salmak en başta ülke insanına haksızlıktır. Bunun denetimsizliği ise sayıca az olmalarından öne çıkmıyor ama özellikle insan hayatına direkt etki eden bölümlerden gelenler ortaya çıkınca ne olacak?

Muhtemelen bu yazıya tepki alacağım. Şimdiden tepkileri ben yazayım uğraştırmayayım kimseyi:
    -Okuyacak olanın hevesini kırma.
    Ben burada kimsenin hevesini kırmıyorum. Objektif bir şekilde yarışan kişilere en ufak lafım olmaz zaten. Şu anda yaptığımda sadece bir eleştiri.
    -Önemli olan kendini geliştirmek.
    Bu lafı diyen arkadaşlara göre yurtiçinde okuyan kimse kendini geliştiremez. Sadece yurtdışına sınavsız girenler kendini geliştirir, dil öğrenir. Eski Sovyet ülkeleri ve Balkanlarda İngilizce öğrenme imkanı ülkemizden daha mümkün demekki bu arkadaşlara göre.
    -Sanki yurtiçinde okuyan düzgün okuyor, imkanlar yok.
    Bunun cevabını zaten yazıda verdim. Böyle diyen adam devletin kendi üniversitesini denetleyemediğini iddia ediyor, üstüne devletin hiç bir denetiminin olmadığı bir üniversiteyi övüyor. Garip bir yabancı hayranlığı durumu.
    -Ders aynı ders değil mi, ne farkeder?
    Bunu diyenler genelde sözel-eşit ağırlık bölümlerinden çıkmakla beraber karşı tepki almazlarsa aynı mantığı tıp, diş ve mühendislik bölümlerine uygularlar. Nasıl olsa tıp aynı tıp, mühendislik aynı mühendislik?

Öğrencilere umut tüccarlığı yapılıp denkliksiz okullara götürülmeside cabası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ne saçma mantıksız bir konudur tam bir köylüce

• Koskoca metin de bir insanın haklı olduğu hiç mi bir cümle yoktur. Hayır karşı çıktığım noktaları yazayım diyeceğim de destan olur üşendim.
  • Saçma falan değil zaten burada baraji geçen özel üniversiteye gidiyor öbürünün maddi durumu daha iyi yurt dışında okuyor ve emin ol burada özel okuyanlardan daha iyi eğitim alıyor en azından 1 tane dil öğrenmiş oluyor bu ülkede binlerce boş beleş özel mezunu var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marco Luigi kullanıcısına yanıt
    Çoğu Balkan üniversitesi özellerden daha ucuz.

Özel üniversiteleri küçümseyin, ama sonuçta devlete bağlı olduğunu unutmayın. Devletle alakasız, ne olduğu belli olmayan kasap yetiştiren yerlerden gelenlerin iş hırsızlığı yapması belli ki sadece beni rahatsız etmiş.

Siz böyle düşündükten sonra almancıların çocukları gelir 3 toplama çıkarma yapar doktor olur, yurtdışı bağlantısı olmayan sınavsız mühendis olur. Olan yine bunları yapamayana olur.

• yazının her tarafından cahillik akıyor resmen. türkiyenin eğitimi moktan diye bütün dünyadaki üniversiteler yabancı öğrenci alımını kapatsın dimi? dünya sizin etrafınızda dönüyo dimi? avrupada, dünya sıralamasında odtüden boğaziçinden bilkentten ileride üniversiteler var. bunlar 2 tane uluslararası sınavla alım yapıyor. türkiyede insanlar odtüye boğaziçine girebilmek için neler yapıyor haberin var mı? senelerce mezuna kalanlar var, stresten intihar edenler var. bu kimin suçu peki? türkiyenin suçu değil mi? 81 ile üniversite açacağız diye üniversite mezunlarının kalitesini düşürdüler. önüne gelen mezun oluyor. işsizlik had safhada bu kimin suçu peki? kusura bakma ben ygs lys stresiyle uğraşacağıma kısmen daha kolay olan sat ve ielts sınavlarına girerim *** olup giderim. türkiyede moktan bi sistem var diye bütün ülkeler sınav yapmalıymış adamdaki kafaya bak

• bana deselerdi yurt dışında okumak ister misin diye hiç düşünmeden evet derdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ay Adam kullanıcısına yanıt
    Madem beğenmiyorsun, neden mezun olup burada çalışıyorsun? Yok burada çalışmayacaksan bu yazıyı neden üzerine alınıyorsun?

Strese falan hiç gerek yok, zaten uğraşıp kazananlar boşuna uğraşıyor. Halbuki çıkarsalardı parayı Kosova'da sınavsız tıp ne güzel be.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnan mersedes -- 23 Temmuz 2017; 12:55:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnan mersedes

Madem beğenmiyorsun, neden mezun olup burada çalışıyorsun? Yok burada çalışmayacaksan bu yazıyı neden üzerine alınıyorsun?

Strese falan hiç gerek yok, zaten uğraşıp kazananlar boşuna uğraşıyor. Halbuki çıkarsalardı parayı Kosova'da sınavsız tıp ne güzel be.

sanane kardeş? ben mezun olmuşsam ister arjantinde iş bulup yaşarım ister türkiyede? kimseyi alakadar etmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.