Şimdi Ara

Yurtdışı Yaşam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu yurtdışında lisans yapmak öncesinde öğrencilik yahut sonrasında çalışmak. Ben hukuk okumayı düşünüyorum. Lys'den sonra bir terslik olmazsa da okuyacağım. Örneğin bir ankara ya da istanbul hukuk mezunu olduktan yurtdışında hukuk üstüne lisans yapabilmem için üstüne herhangi bir ab ülkesinde çalışabilmem için ne gerekli? Ab hukuku üstüne çalışmayı düşünüyorum. İnsan hakları da konu alanlarımdan birisi olacak.
    İlla hukuk olmak zorunda değil eminim buna benzer şeyleri düşünen arkadaşlar da vardır. Böyle bişilerden haberi olan dahası yurtdışında yaşayan ya da okurken 1 yıllığına yurtdışında eğitim gören arkadaşlar varsa ve bilgi verirse çok sevinirim.
    Sorularımdan birisi de bu olay için devlet mi yoksa özel mi olacaktı ama hepinizin özel diyeceğinizi doğal olarak tahmin edebiliyorum. Ama özelde de hukuk pek yok. Koç(burslu) benim yapacağım puanın çok üstünde bilkentin yarı burslusu da kaçar muhtemelen 1600 de yüksek bir sıralama. 3000-4000'lerde düzgün bir hukuk yok. Gidip yeditepe benzeri bir yerde 120 bin yapıp gelen adamlarla aynı eğitimi almak da sıradan geliyor.(egodan değil harbiden öyle la) Aklımda özel olarak bir tek tobb var ama onu da araştıramadım pek.
    Baya bir genel oldu ama bilgisi olmasa bile fikrini paylaşmak isteyen arkadaşlar da yorum atarsa çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: lostking10

Konu yurtdışında lisans yapmak öncesinde öğrencilik yahut sonrasında çalışmak. Ben hukuk okumayı düşünüyorum. Lys'den sonra bir terslik olmazsa da okuyacağım. Örneğin bir ankara ya da istanbul hukuk mezunu olduktan yurtdışında hukuk üstüne lisans yapabilmem için üstüne herhangi bir ab ülkesinde çalışabilmem için ne gerekli? Ab hukuku üstüne çalışmayı düşünüyorum. İnsan hakları da konu alanlarımdan birisi olacak.
    İlla hukuk olmak zorunda değil eminim buna benzer şeyleri düşünen arkadaşlar da vardır. Böyle bişilerden haberi olan dahası yurtdışında yaşayan ya da okurken 1 yıllığına yurtdışında eğitim gören arkadaşlar varsa ve bilgi verirse çok sevinirim.
    Sorularımdan birisi de bu olay için devlet mi yoksa özel mi olacaktı ama hepinizin özel diyeceğinizi doğal olarak tahmin edebiliyorum. Ama özelde de hukuk pek yok. Koç(burslu) benim yapacağım puanın çok üstünde bilkentin yarı burslusu da kaçar muhtemelen 1600 de yüksek bir sıralama. 3000-4000'lerde düzgün bir hukuk yok. Gidip yeditepe benzeri bir yerde 120 bin yapıp gelen adamlarla aynı eğitimi almak da sıradan geliyor.(egodan değil harbiden öyle la) Aklımda özel olarak bir tek tobb var ama onu da araştıramadım pek.
    Baya bir genel oldu ama bilgisi olmasa bile fikrini paylaşmak isteyen arkadaşlar da yorum atarsa çok sevinirim

Hukuk lisansını tr'de alıp yurtdışına çıkan adam sayısı çok azdır, hukuk gibi yıpratıcı bir alanda yüksek not ortalaması yapmadan yurtdışına burslu çıkmak zor bayağı. Mesela Harvard'ın hukuk master programı için gerekliliklere şu sayfadan bakabilirsin:http://www.law.harvard.edu/prospective/gradprogram/llm/index.html

Eğer 4 yıl boyunca günde 4-5 saat kişisel olarak çalışmayı göze alabiliyorsan, koç-Bilkent tutmazsa bile yeditepe'yi yazabilirsin, sağlam referanslı pek çok hocası vardır. Ankara-Istanbul hukuk'ta ise yüksek not ortalama yapabilme ihtimalin diğer unilere göre duşuk, ama yurtiçinde kalırsan daha prestijli olursun bu sefer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhur beste -- 31 Mayıs 2015; 22:36:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok haklısın ne desem bilemedim ben de aynen böyle düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.