Şimdi Ara

YURTDIŞINA GİTMEK HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA SEYYAH DOSTLARI BEN VE ARKADAŞIM ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİYİZ 1500 ER TL BÜTCEMİZ VAR
    VE YURTDIŞINDA 5 GÜNÜMÜZÜ GEÇİREK İSTİYORUZ VİZESİZ OLMASI VE MALUM BÜTÇEMİZİ HESABA KATARSAK HANGİ ÜLKELERİ TAVSİYE EDERSİNİZ İRAN VE UKRAYNA ŞUAN KAFAMDA..

• Ne tarz bi gezi ariyorsun?
    Yani iran la ukrayna cok uc iki nokta??
    Vizesiz oldugu icin cok bi secenegin yok, ama balkanlar da olabilir,
    Pasaportun var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcak ülke ve Herşey dahil otel için Mısırı düşünebilirsiniz. Gezmek için Gürcıstan bakılabilir.
  • Sırbistan olabilir, 1500 lira hayli hayli yeter.
  • Merhabalar;

Bütçe biraz kısıtlı olduğundan biraz daha ülkemize yakın komşu ülkeleri tercih etmenizde fayda vardır.Makedonya,Arnavutluk,Ukrayna olabilir.Ama öğrenciyim dediniz Tavsiyem Ukrayna olabilir..
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    yakınlık ve ucuzluk bakımından ve yurtdışı psikolojisini yenmek diyelim
  • Ne amaçla gittiğinize bağlı. Sırf gece hayatı için mi olacak, tarih kültür içerikli mi olacak?
  • Eğer pasaportun yoksa, Kıbrısa gidebilirisn ama o da yurt dışı sayılmaz. Tek seçenek Gürcistan kalıyor. Trabozan gidip ordan otobüse atlayıp Batul Tiflise geçebilriisn. Fiyatlar da uygun.
    Ama pasaportun varsa, önceden ucuz uçak bileti bulabilirisn Bosna, Sırbistan, Ukrayna, Makedonya gidebilriisn.
    Pasaportu yoksa gürciyede gidebilir hocam kimlik ile geçiliyor tek sıkıntın parasının bizden biraz daha değerli olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerosman1907

yakınlık ve ucuzluk bakımından ve yurtdışı psikolojisini yenmek diyelim

Hocam Midilli ve Kos adasını düşünebilirsiniz Midilliye Ayvalıktan Kos Adasınada Bodrumdan gidebilirsiniz ortalama 1.5 saat sürüyor Midilli Kos ise 30-45 dk kafa dinlemek isterseniz Midilliyi tercih edin ederim sessiz sakin yemek fiyatları uygun yatak uygun alkaios hotelde kalabilirsiniz kahvaltı dahil 5 kişi gecelik 70 € ödemiştim siz 2 kişisiniz daha uyguna gelir. Kos adasında ise truzim çok gelişmiş ulaşım olanaklarında öyle. Ama malesef Midillide böyle birsey yok arabasız adanın sadece çok ufak bir kısmını gezebilirsiniz.

• İnterrail düşündünüz mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

İnterrail düşündünüz mü?

Konuyu açan arkadaş ''Vizesiz'' demiş. TR den vizesiz nasıl tren ile diğer ülkelere geçecek? Arada BG ve Yunan var.
    konuyu açan arkadaşın bence asıl amacı "daha ekonomik bir gezi" bu yüzden schengen vizesi maliyetine katlansa da, ulaşım ücretine çok daha az ödeme yapacağı için; uçakla gidebileceği bir ülke yerine trenle 5-6 ülke gezebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

konuyu açan arkadaşın bence asıl amacı "daha ekonomik bir gezi" bu yüzden schengen vizesi maliyetine katlansa da, ulaşım ücretine çok daha az ödeme yapacağı için; uçakla gidebileceği bir ülke yerine trenle 5-6 ülke gezebilir.

Konuyu açan arkadaş.
    1. 1500 tl bütçe
    2. vizesiz
    3. 5 günlük

diye şartlarını sıralamış.

Tabiki interrail bir seçenek. ama 85 euro vize (300 tl) sadece vizeye vereceği kadar. 300 tl ye istanbuldan şu anda ukrayna moldova gürcistan bosna makadenyo sırbistana gidiş geliş uçak bileti var. ben şu anda mart için baktım.
    Daha önceden kampanyaya denk gelirse çok çok ucuza uçak bileti olabiliyor. Mesela ben Sömestre tatili için Adana dan İstanbul aktarma Stockholm'e bilet aldım. Gidiş dönüş herşey dahil 166 TL...

Ayrıca İnterrail de öyle aman aman ucuz değil. kaldı ki kisa süre için uygun değil. 1 aylık süre içinde yavaş yavaş gezmek için.
    ha bir seçenek mi evet bir seçenek
    ama daha ucuz olsun dersen otostop çek daha iyi. git kapıkuleye bi sürü türk tır şöförü var. otostop çek illaki alan olur. Muhabbet için yer arıyor onlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuni. -- 6 Kasım 2016; 16:48:2 >

• Bosna-Kosova-Arnavutluk-Sırbistan güzel bir rota olur. Bütçeniz bu 4 ülkeyi gezmeye yetecektir.
  • Esquierdo kullanıcısına yanıt
    inceleyeceğim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Bosna-Kosova-Arnavutluk-Sırbistan güzel bir rota olur. Bütçeniz bu 4 ülkeyi gezmeye yetecektir.

Ben olsam bu rota tavsiyesinden Arnavutluk'u çıkarır, Balkanlar'ın bana göre en güzel ülkesi Karadağ'ı eklerdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.