Şimdi Ara

yurtdışında fazla miktarda iphone getirmek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
3
Favori
2.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pulucu

quote:

Orijinalden alıntı: ugur_10tr16

quote:

Orijinalden alıntı: pulucu

Ben annemin , ablamın , babamın , ve kendi pasaportuma pasaport başı 2 taneden 8 tane getirebilirmiyim?

hayır. pasaport başına sadece 1 tane kaydettirebilirsin. yani 4 adet kaydettirebilirsin.

pasaport başına 1 kendime 1 arkadaşıma deme şansında varmış ?

deme şansın yok çünkü resmi olarak 1 pasaporta 1 tane telefon kaydettiriliyor. googledan daha detaylı resmi olarak bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozel_uretim

quote:

Orijinalden alıntı: erknscma

Arkadaşlar bayram tatilinde İtalya'ya gidecegim ve dönüşte yanımda yaklaşık 10 tane iphone 5 getirmeyi düşünüyorum.İki arkadas gidecegiz.Bavul larımıza 5er tane koyarak getirirsek gümrükte sorun yaşar mıyız?Bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilir misiniz?

sakal atarsan sorun yok mesela

ilk girişteki ne 1 iphone hediye et

sonrakine 200 tl sıkıştır 10 tane iphone 5 geçir

hocam ilk girişte ki dediğin gümrük yeri neresi ? indiğin havalimanında ki mi ? sonra ki dediğin hangisi ? yani iphonelar bavulda olduğu sürece nerden anlayacaklar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_10tr16

quote:

Orijinalden alıntı: ozel_uretim

quote:

Arkadaşlar bayram tatilinde İtalya'ya gidecegim ve dönüşte yanımda yaklaşık 10 tane iphone 5 getirmeyi düşünüyorum.İki arkadas gidecegiz.Bavul larımıza 5er tane koyarak getirirsek gümrükte sorun yaşar mıyız?Bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilir misiniz?

sakal atarsan sorun yok mesela

ilk girişteki ne 1 iphone hediye et

sonrakine 200 tl sıkıştır 10 tane iphone 5 geçir

hocam ilk girişte ki dediğin gümrük yeri neresi ? indiğin havalimanında ki mi ? sonra ki dediğin hangisi ? yani iphonelar bavulda olduğu sürece nerden anlayacaklar ?

X ray ile anlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eger bu kadar basit olsaydı 5 taneyi sokan 10, 10 tane sokan 20. , 20 sokan da çuvalla iphone getirirdi.

Kişi başı 1500 eur vergisiz alışveriş hakkın var. 2 iphone için ses yapmamalarının sebebi bu.

Ayrıca dış hatlar çıkışında her yolcu otomatik olarak beyanda bulunmaktadır. Eğer vergisini ödemen gereken ürünler aldıysan ayrı bir kapıya yürümen gerekir. İnsanların %90 ı aynı kapıdan geçer. Ama çantada 20 tane iphone ile o kapıdan geçerken memur seni durdurursa aslında suç işlemiş konumuna düşersin. Elindeki telefonları da çatır çatır alırlar. Parasını ödedim diyemezsin. Vergisini ödemeyi talep edemezsin, eğer bunu talep edeceksen gümrük memuru durdurmadan önce diğer kapıdan geçmen gerekirdi.

Kısaca 2 taneden fazla önermiyorum. Başkasının getirdiği size referans olmasın, canınız yanmasın yazık günah. Milletin ekstra aldığı içkilere bile el konuluyor yeri geldiğinde.

Ticari faaliyet hissettiren , şahsi kullanım harici görünen herşey risktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: duduco

quote:

Orijinalden alıntı: sercan05

quote:

Orijinalden alıntı: duduco

quote:

quote:

quote:

Eyer geceye yakin saatlerde Ankara'ya iniceksen pek sorun olucagini sanmiyorum... ben yurt disindan gelirken gumruk listesi disinda cok fazla urunle geldim ve sadece elimde 5litre icki vardi ve bavulumda kutulu sekilde 2 laptop ve bir laptop ta yine kutulu yanimdaydi... ve bazi diger urunlerde vardi yanimda... ucak indiginde saat gece 11 di ve ankara da ki gumruk noktalarinda 1 kisi bile calismiyodu... elimi kolumu sallaya sallaya gectim dis hatlardan... ayrica yaninda fazla iphone yada telefon getirdigin zaman gumruk noktasinda vergilerini odeyip ulkeye sokabiliyorsun oyle kisme elinden alamaz biseyi , bazi arakdaslar atip tutmuslar... Yolcunun parasini odedigi birseyi oyle cocugun elinden alir gibi almasi kolay degil... sen vergisini odemeyi kabul etmezsen ulkeye sokamazsan urunleri ama orda vergilerini odemeyi kabul edersen belli bir sayiya kadar gecirebilirsin... 10 tane iphone geciremezsin diye dusunuyorum cunku ticaret belgesi isterler onun icin... Ama ucakta yaninda oturandan rica edersin 1-2 tanesini o gecirir , sonucta bavulunu altiktan sonra gumruk bolumune geciceksin , bavulu banttan alinca acar verirsin birisne gecirmesi icin...

tsk ederim Sercan cvbın gercekten cok yardımcı oldu.getirme adına aklımda pek soru işareti kalmadı ama sanırım esas problem cihazı bulmak şu anda.herkes stoklarda olmadıgını soyluyor.

sercan05 @; keşke ayrica yaninda fazla iphone yada telefon getirdigin zaman gumruk noktasinda vergilerini odeyip ulkeye sokabiliyorsun oyle kisme elinden alamaz biseyi , bazi arakdaslar atip tutmuslar... demeden önce araştırsaydın. Hadi bilmiyorsun da bilenleri neden atıp tutuyorlar diye karalamaya çalışıyorsun anlamadım. Arkadaş getirmeye kalksa ve elinden alınsa ne yapabileceksin vicdanın sızlamaz mı hiç?

4458 sayılı Gümrük Kanununun 167 nci maddesi, 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki "4458 sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar, 06/07/2011 tarihli ve 2011/39 sayılı Genelge.

--Yolcu beraberinde cep telefonu getirmek mümkün müdür?

Evet getirilebilir. Yolcular, 2 takvim yılında 1 adet ile sınırlı olmak üzere, Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar da dahil olmak üzere cep telefonunu yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde telefonun kıymetine bakılmaksızın muafen getirebilmektedir.

İncelemek ve detaylı yasal prosedürü okumak istersen buradan.

Bu ilk yazdığım gibi işin yasal yönü vergi ödeyeyim 5 tane getireyim diye bir şansın yok, ama riski sana kalmak şartıyla yukarda yazdığımız gibi getirebilirsin. Elini kolunu sallayarak geçebilirsin de telefonlarına el koyabilirler de

pardon Bret. orada yazan , yolcunun beraberinde gecirebilicegi urun , o urunden vergi muaf oldugu icin 1 adet telefonla sinirli.... yaninda 1 den fazla getirirsen ve gumruk kontrolunde cantanda bulurlarsa vergisini odedigin taktirde sokabiliyorsun... 3 tane telefonla giris yaptiginda 1 tanesinden vergiler muaf olur diyer 2 telefonun vergisini odersin ulkeye sokmak icin... internetten okuyup okuyup ahkam kesiyosunuz...

ayrica "Yolcular, 2 takvim yılında 1 adet ile sınırlı olmak üzere, Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar da dahil olmak üzere cep telefonunu yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde telefonun kıymetine bakılmaksızın muafen getirebilmektedir." cok guzel aciklamis... "cep telefonunu yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde telefonun kıymetine bakılmaksızın muafen getirebilmektedir" kisisel esyasi oldugu icin hani , muah diyo yani... ayrica tum aciklamayi okursak eger , 2 yillik donemde 1 den fazla getirilen telefonlar alinir , el koyulur , imha edilir.... gibi maddeler goremedim , sallamyalim lutfen.

Sallama değil kanun, ha ben kanun tanımam okuduğuma inanmam bu kanun internetten yazılmış dersen sana da başka cevabım yok.

İlk yazımdaki sorumu yineliyorum: Arkadaş getirmeye kalksa ve elinden alınsa ne yapabileceksin vicdanın sızlamaz mı hiç?

Sallama dediğin kanun metni:
    http://www.gumrukticaret.gov.tr/icerik/75/145/yolcu-islemleri.html

Okudum demişsin ama okumadığın belli, tam oku lütfen ama üşenirsin diye yine de aşağıda gerekli cevap yazıyor

Yolcular 430 Avro’luk hediyelik eşya limiti dahilinde veya posta yoluyla cep telefonu getirebilir mi?

Hayır, hediyelik eşya statüsünde muafen veya vergileri ödenerek veya posta yoluyla cep telefonu getirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Dolayısıyla, bu yolla cep telefonu getirilmiş olsa dahi hiçbir surette sahibine teslim edilmemektedir

Arkadasim 1.cisi senin orda milletin gozune sokarcasina kirmizi yazdigin kisimlar zaten kafadan verdigin linkte yok... sen kafana gore yazmissin oraya, ona benzer kisimlarda da zaten orda yazan cumlede ki gibi bisey yok... Ben hepsini okudum sen kafani yorma... arkadas onlari getirsin ben kefilim tamam mi? sen gonlunu rahat tut... hatta o arkadasin o urunleri gumrukte takilsin bana p.m. atsin ben mail adresimi vericem gidicem havaalanina (ankara olmak sartiyla) yilda 3 den fazla turkiye ye girisi yapiyorum ve her seferinde biseyler getiriyorum ve her seferinde de elimi kolumu salliyarak geciyorum... yurt disinda yasiyorum hatta o arkadasa ev adresimide vericem... tamam? senin gonlun yeter ki rahat olsun.....

• quote:

Arkadasim 1.cisi senin orda milletin gozune sokarcasina kirmizi yazdigin kisimlar zaten kafadan verdigin linkte yok... sen kafana gore yazmissin oraya, ona benzer kisimlarda da zaten orda yazan cumlede ki gibi bisey yok... Ben hepsini okudum sen kafani yorma... arkadas onlari getirsin ben kefilim tamam mi? sen gonlunu rahat tut... hatta o arkadasin o urunleri gumrukte takilsin bana p.m. atsin ben mail adresimi vericem gidicem havaalanina (ankara olmak sartiyla) yilda 3 den fazla turkiye ye girisi yapiyorum ve her seferinde biseyler getiriyorum ve her seferinde de elimi kolumu salliyarak geciyorum... yurt disinda yasiyorum hatta o arkadasa ev adresimide vericem... tamam? senin gonlun yeter ki rahat olsun.....

Okumadığın ya da okumaktan üşenipte beni yalancılıkla suçladığın için daha fazla uzatmayacağım : En alttaki tablonun 25 satır üstüne yazıyor kanun maddesi. Kırmızıyla işaretledim çünkü okuduğunu anlamadığını düşündüğüm için ama okumadığına kanaat getirdim. Ben kanun maddeleriye cevap veriyorum soruyu soran arkadaşa daha öncede dediğim gibi ahkam kesmiyorum, ilk mesajımda yazdığım gibi ben de her girişimde 4 taneden az getirmedim ama kanun böyle maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Eger bu kadar basit olsaydı 5 taneyi sokan 10, 10 tane sokan 20. , 20 sokan da çuvalla iphone getirirdi.

Kişi başı 1500 eur vergisiz alışveriş hakkın var. 2 iphone için ses yapmamalarının sebebi bu.

Ayrıca dış hatlar çıkışında her yolcu otomatik olarak beyanda bulunmaktadır. Eğer vergisini ödemen gereken ürünler aldıysan ayrı bir kapıya yürümen gerekir. İnsanların %90 ı aynı kapıdan geçer. Ama çantada 20 tane iphone ile o kapıdan geçerken memur seni durdurursa aslında suç işlemiş konumuna düşersin. Elindeki telefonları da çatır çatır alırlar. Parasını ödedim diyemezsin. Vergisini ödemeyi talep edemezsin, eğer bunu talep edeceksen gümrük memuru durdurmadan önce diğer kapıdan geçmen gerekirdi.

Kısaca 2 taneden fazla önermiyorum. Başkasının getirdiği size referans olmasın, canınız yanmasın yazık günah. Milletin ekstra aldığı içkilere bile el konuluyor yeri geldiğinde.

Ticari faaliyet hissettiren , şahsi kullanım harici görünen herşey risktir.

+1.000.000.000.000.000.000

Bu tarz bilgilendirme notlarını ben de onlarca kez yazdım ama insanlar araştırmak ve okumak konusunda tembelliğe alıştıkları için aynı şeyleri tekrar tekrar görüyoruz forumda. O yüzden ben artık bu gümrük konusunda bişey yazmaktan vazgeçtim.

Dediklerinize de sonuna kadar katılıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 4 kisi,8 iphone,3 ipad,2 macbook pro gecirdik no prob :)
  • 2 kisi 6 iPhone 5 getirme olasılığı nedir.????

• arkadaşlar kusura bakmayın
    doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz
    İphone5 dünyanın hiçbiryerinde yok
    neyin tartışmasını yapıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sericik -- 27 Ekim 2012; 8:55:44 >
  • Avusturya'dan gelecekler var.
    Bizde bir ümit 6 tane getirir diye hayal kuruyoruz ....

• eğer dünyada stok olsaydı
    bende ümitleniyordum
    bayramda yurt dışına gidenlerin hepsinin bavulunda dönüşte İphone 5 olacak ve
    piyasadaki karaborsa fiyatları ucuzlar bende alırım diye
    ama ne mümkün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sericik -- 27 Ekim 2012; 9:23:49 >
  • @Sericik
  • Kutusundan çıkarıp getirmenin bir şansı yok mu ? Benim hostes arkadaşım var ona söyledim ama kendisine aldığını söyledi. O getirdiğinde ben kendi pasaportuma kayıt yaptırabilirim değil mi ?
  • Getirir tabi neden olmasın, kayıt içinde son 2 yıldır bir telefon kayıt edilmemiş olması ve son 30 gün önce yurda giriş yapmış olması yeterli
  • quote:

Ne oldu getirdin mi?

• nedense hep uçakla gidip gelerek sorular var?
    ben size birşey söyleyeyim garanti en az 10 telefon getirebilirsiniz.
    nasıl mı mesaj ile iletişime geçin ;)
    hem çok iphone getirerek aynı zamanda tatil bile yapabilirsiniz 2 tane iphone satsanız tr'de o tatil paranızı bile karşılar :)
    ama yok uğraşam bununla derseniz kendim gidebilirim.
    yalnız bu işin duyulmaması gerek tek yol bu o yüzden
    ben sizlere danışmanlık hizmeti verebilirim bu konuda sadece güveneceğim insanlara.
    ama pasaport kayıt olayı tamamen sizlerin sorumluluğunda zaten biliyorsunuz tr'ye giriş yapınca 1 ay içinde kayıt ettirmeniz gerekiyor giriş tarihinden başlayarak 30 gün içinde ve o pasaportla 2 sene başka kayıt yapılamıyor.
  • Londrada yasiyorum cok kere Turkiyeye gittim 1 kere bile durdurmadilar kafaniz rahat olsun 5 tanede iphone getirdim

• o zaman rusyadan dönüşte valize rus tıkıp gelmezsem adam degilim.
  • arkadaşlar konuyu açan kişi olarak soyluyorum malesef italyada stoklar sıfır hıcbır sehırde iphone 5 yok.dıegr avrupa sehırlerınde oldugunuda sanmıyorum.verebılecegım tek ıyı haber bavula mavula kımsenın baktıgı yok.dunyanın ıckısını getırdım.ıstersen 10 tane getır iphone kımsenın acıp bakacagını sanmıyorum.tabıkı el bagajında bahsetmıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.