Şimdi Ara

Yurtdışında Hangi Kredi Kartı Daha Avantajlı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son aylarda işim gereği çok sık yurtdışına ziyaretim olacak. Kredi kartı kullanırken işlem ücreti ve kur farkı açısından en avantajlı kart hangisidir? Hangi bankalar düşük işlem ücreti alıyor ya da hiç almıyor? Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler!

• takip

• Geçen yıl call centerlar araciligiyla aldığım bilgiler bunlar, belki faydası olur size. Tabi ki call center daki temsilcilerin bilgileri dogrumudur bilinmez.

Yapı kredi TL ekstreHarcama yapılan günden önceki merkez bankası döviz satış kuru üstüne %3 fazla , harcama yaptığın gün bir gun onceki TCMB döviz satış kuru esas alınıyor. Dönemicine geçmesini beklemiyorlar. Provizyonda olması yeterli dendi

TEB TL ekstre bankanin internet bankacılığındaki satis kuru esas alınıyor. Provizyondan donemicine geçtiği gün ve saat banka internet satis kuru artı bir komisyon yok

Qnb TL ekstre bankanın internet bankacılığı satis kuru provizyondan donem içine geçerken neyse onu alıyorlar ayrıca komisyon yok. Euro harcama Euro satis kurundan, usd harcama Usd satis Kurundan donemicine yansıyor

Garanti bankası

Provizyondan donemicine yansıdığı günün sonunda 17 den sonraki internet bankacılığı satis kuru baz alınıyor. Artı komisyon yok Tüm kartlar aynı. Euro harcamada aynı şekilde 17 sonrası gun sonu kurundan işlem görüyor

Hsbc
    Donemicine geçtiği an internet bankacılığı satis kuru alınıyor artı komisyon yok. Usd harici para birimi harcamaları önce usd ye çevriliyor sonra TL ye , parite yine internet banka satis paritesi

Odeabank
    İslemin yapıldığı an provizyonda iken banka internet satis kuru ne ise o şekilde yansıyor artı komisyon yok . Her para birimi kendi kuru neyse ordan yansıyor parite yok

Kuveyt
    Provizyonda iken banka döviz alış kuruna göre tl ye çeviriyor. Limitten düşüyor.

Ekstreye yansırken Dönem içine yansıdığı andaki banka döviz satış kurunu alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ondemand -- 24 Ekim 2024; 12:53:47 >

• ondemand O kullanıcısına yanıt

Bilgilendirme için teşekkür ederim ama daha önceki tecrübelerimi söyleyeyim size. Mesela komisyon almıyor dediğiniz bankalar özellikle Asya ülkelerinde %5-%6 ya varan fark oluşuyor satış kuruna istinaden. Muhakkak aracı banka (muhabir banka) bir ücret uyguluyordur ama bunu size call center aktarmamış olabilir. Zaten benim asıl merak ettiğimde bu muhabir bankalarla bağlantısı en iyi olan bankayı öğrenmek. ABD ye de gitsem Çin'e de gitsem yakın oranlarda avantajlı bir oran sunması gerekiyor.

• her sene 6 ay avrupada oluyorum. Bütün banka kredi kartları aşağı yukarı aynı. Hatta banka saatleri dışında kullandıkları daha da pahalı kurdan işlem yapıyorlar. Ben çözüm olarak bnp kullanıyorum. Yurt dışında bnp yurt içinde teb aynı banka para çekmede hiç bir komisyon yok ama kredi kartı diğerleri gibi aynı. Kredi kartı kullanacaksan kurtuluş yolu yok. Hepsi aşağı yukarı aynı .

• İş bankasından aldığım yanıt;

Yurtdışında Hangi Kredi Kartı Daha Avantajlı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.