Merhaba,
Aşağıdaki linkteki ürünün sıfır üretimi yok ve ikinci elleri de Japonya'da bulunuyor genellikle. Birkaç Güney Amerika ülkesi de var ama tabii en güveniliri ve makulu linkteki ürün geldi. Şimdi Ebay'den siparişi verdiğimde Japonya'dan kargolanan ikinci el ürünün gümrük ve vergilendirmesi nasıl oluyor? Aşağıdaki ürün bana ne kadar patlar :) Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Ürün linki:
Araç Kiralama KABİS Sistemi Entegrasyonu
Merhaba,
https://arackiralama.egm.gov.tr üzerinden manuel giriş yaparak EGM'ye iletilen araç ve kiralayan şahıs bilgilerini API yardımıyla araç kiralama yazılımına (otomasyona) eklememiz mümkün müdür? İnternette araştırma yapmama rağmen sağlıklı bir veriye veya dökümana ulaşamadım.
Kia Tek-kar mı Gül-al mı?
Merhaba, satış olarak değil servis-bakım-onarım hizmetleri bakımından hangisini önerirsiniz? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Merhaba, her gün işe yerine araçla gidip geliyorum. Malum okulların da açılmasıyla trafik yine berbat bir hal aldı. Akşam saat 18:00'de Ümraniye Tepeüstü'nden Sabiha Gökçen HL rota olacak şekilde kestirme-ara yol önerileriniz nedir?
Yurtdışında Hangi Kredi Kartı Daha Avantajlı?
Merhaba arkadaşlar,
Son aylarda işim gereği çok sık yurtdışına ziyaretim olacak. Kredi kartı kullanırken işlem ücreti ve kur farkı açısından en avantajlı kart hangisidir? Hangi bankalar düşük işlem ücreti alıyor ya da hiç almıyor? Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler!
Sigarayı değiştireceğim ne önerirsiniz?
Merhaba, yaklaşık 4-5 yıldır Winston Dark Blue Kısa içiyorum. Son aldığım paketlerde tütünün tadı değiştiğini farkettim. Hatta rengi bile farklıydı. En son aldığım pakette de 2 dal sigara bildiğiniz doldurma adıyaman tütünü gibi yarısı boştu sigaranın içi. İyice huylandım. Diğer denediğim sigaralar da bunun gibi kesmiyor ama sizin öneriniz alternatif ne olur?
Türk Telekom Şuanki Kalitesi Nasıl?
Merhaba,
10 seneye yakın Turkcell kullandım önceden ve ne kadar zam yaparsa yapsın farklı operatöre geçmeye çekinirdim. Bu bence ailecek senelerdir Turkcell kullandığımızdan kaynaklı olabilir :) Ama son 3-4 senedir hangisi bol GB ve en uygun fiyatı veriyorsa ona geçtim. 2 yıla yakın Vodafone kullandım memnun kaldım sonra yeniden Turkcell'e döndüm. Son 1 yıldır tekrar Vodafone'dayım ve taahütün bitmesine son 1 ay kaldı. Vodafone'dan memnun olduğum için müşteri hizmetlini de aramama rağmen aynı paketi (20GB red tarife) şuanda 230 TL ödememe rağmen 450 TL fiyat çekiyor ve ben de vazgeçtim açıkçası %100 den fazla zam var ve neredeyse Turkcell'e aynı fiyatı veriyor. Türk Telekom'u araştırayım dedim bir baktım 20GB lık paketleri 180 TL den başlıyor. 12 ay sabit fiyatla devam ediyor bir de diğerleri gibi 6 ay 300 kalan 6 ay 500 demiyorlar. Ama daha önce hiç kullanmadım ve çevremdeki yakınlarımda hep Turkcell-Vodafone kullanıyor. TT kullanan arkadaşlar bir aydınlatabilirse çok sevinirim; TT konuşma-internet kalitesi nasıl ? Evim Pendik Sabiha Gökçen'e yakın. İş yerim de Ümraniye Tepeüstü'nde.
Gmail Depolama Dolu Hatası
Devlet telefon desteği sim kart kısıtlaması var mı?
Merhaba, herkesin bildiği gibi 9500 TL'ye kadar olan cep telefonlarında devletin üniversite öğrencilerine sağladığı vergi indirimi mevcut. 3 gün önce Samsung A05s satın aldım. Benim normalde 4 yıldır kullandığım hattın yasal sahibi anneannem. Telefon faturası vergi indirimi için benim adıma oldu fakat telefon hattı anneannem üzerine olduğu için koşullarda telefonda sadece bana ait sim kartla çalışacak ibaresi var. Ben vergi iadesi indirimi için imei ve fatura bilgilerini girdiğimde iadeyi aldıktan sonra şuan kullandığım hatla kullanamayacak mıyım? Hat devri konusunu ben de düşündüm ama şuanki tarifem çok uygun. Hat devri yaparsam yüksek fiyatlılar oluyor o sebeple hat devri yapmak istemiyorum. Merak ettiğim başkası adına kayıtlı sim kartla çalışmayacak mı bu telefonlar ?
Sorunun cevabını buldum ;
*** (4) Başvurunun kabulü halinde; ilgili elektronik kimlik bilgisi veya bilgileri (IMEI), başvuru sahibinin adına kayıtlı hatlar ile eşleştirilerek Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde tanımlanır.
*** MADDE 7- (1) Teknolojik cihaz desteği kapsamında edinilen mobil telefon cihazları, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az iki yıl süre ile sadece destekten yararlanan tarafından kullanılır. Bakanlık tarafından başvuruya konu elektronik kimlik bilgisini (IMEI) haiz cihazların IMEI bilgisi veya bilgileri sadece destekten yararlanan adına kayıtlı hatlar ile kullanılmak üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bildirilir.
Yani tıpkı yurtdışı telefonu pasaporta kayıt gibi bir süreç BTK tarafından işlenip 2 yıl boyunca öğrencinin kendi üzerine olmayan hatlar takılsa da o telefonda çalışmayacak.
Kaynak:
Bazı olaylar dönüyor ama çözemedim
Bu kadar da denk gelmez ki arkadaş. Nedir yani? Yaşlı bir yakınının ölüm haberini mi aldın? Çevre şehircilik bakanı bir şeyler mi açıkladı ? Aydınlatın beni lütfen
~ I'm gonna make him an offer he can't refuse ~
|
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 548
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 49.691 (Bu ay: 1.323)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 107 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic