Merhaba, Bu sabah işe giderken Çamlık Ümraniye (Çevreyolu) FSM yönünde aşırı trafik mevcuttu malumunuz. Midem de rahatsızdı ve zaruri ihtiyacım için mecbur dörtlümü yaktım ve hayatımda ilk defa emniyet şeridine girmek zorunda kaldım. Çok zor durumda olmasam zaten girmezdim. Merak ettiğim trafik cezası kesin yemiş miyimdir? Çünkü polis falan yoktu ama EDS kameraları vardı yol üzerinde. Arkadaşlarıma anlattım bu durumu, yok işte bazıları aktif değil. Keyfi denk gelirse yazarlar vs. konuştular. Bu doğru mu? |
EDS Emniyet Şeridi İhlali Hk
-
-
Dediğim yol burası
-
EDS kamerası varsa otomatik olarak memurun önüne düşer, memur da cezaya çevirip yazar. Geçmiş olsun.
-
birşey olmaz merak etme.
-
Hay allah, başı ağrıyan girsin madem :) Maalesef geçerli bir sebep veya özür veya bahane değil. Her şekilde yersiniz.
-
bazı EDS kameraları belirli durumlarda aktif olmayabilir veya ihlal anında kaydetmemiş olabilir. Yine de ceza yazılıp yazılmadığını kesin olarak öğrenmek için e-Devlet, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesi veya EGM Trafik İhlal Sorgulama sisteminden düzenli olarak kontrol yapabilirsin. Eğer ceza gelirse ve zaruri durumunuzu kanıtlayacak geçerli bir rapor veya belge sunabilirsen, itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz.
-
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.
-
Emniyet şeridinin amacı o değil mi zaten :) Olası bir aksilikte kendini emniyete alman için o şerit var. Ambulans-İtfaiye-Polis vs. tabii ayrı. Çakarlılardan sizin kafa yanmış
-
Edit:
Yanlış anladım galiba;
Kenara çekip, çıkarma vs durumu olduysa bir şey olacağını sanmıyorum, takip etmek lazım.
Basıp gittiniz diye düşündüm. Eğer böyle olduysa "keyfi" olmuş oluyor biraz, bunu iptal ettirmek için "kardeşim mide kanaması geçirdim, hastaneye gazladım, aha raporu" denilince iptal edilebilir belki herhalde, o da mahkeme bilmemne uğraşmak lazım.
Benzer şekilde arkadaşım eşini doğuma götürürken Avrasya Tüneli'nde gazladı, EDS'ler kameralar, her halt patladı peşinden.
Doğum belgesi ile birlikte daha sonra başvurunca iptal ettiler cezaları. Mahkemeye falan da gerek kalmadı hatta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 14 Ocak 2025; 17:32:26 > -
EDS’ler peşpeşe 2 tane olur, birinden geçtiğinde ceza yemezsin ancak ikincisinden de geçersen ceza yersin. Tabii eds’nin de aktif olması lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
emniyet seridi gitmek icin degil durmak icindir. ambulans dahil emniyet seridinde seyretmek yasak.
-
Resimdeki emniyet şeridinden yüzlerce kez geçmişimdir hiç ceza gelmedi.
Bazıları hiç çalışmıyor bazılarıda anında cezayı yazıyor.
-
Mide rahatsızlığınızı gösterebilmek için kamera önünde kusabilirdiniz...
-
Güncelleme: Ceza gelmedi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X