Ben haftada 3 - 4 gün Pendik civarından yola çıkıp FSM bağlantı yoluna bağlanıyorum. Otobanda zaten 120'yi geçmem ama 80 hız sınırı özellikle benim çıktığım saatlerde E5 için çok yavaş kalıyor. Geçenlerde bir taksiciyle konuştum Ünalan'a kadar olan kısımda EDS'ler çalışmıyor, çalışsa biz iflas ederdik dedi 100 - 110'la gitti E5'te. Hatta FSM'ye giden yolda da yok dedi. Ben E5'te 80 ile gidiyorum genelde ama sağımdan solumdan 120 - 130 ile gelip tehlikeli şekilde geçen mi dersin, en sağ şeritte selektör çakan mı dersin her türlü şey başıma geliyor. Bahsettiğim güzergahta EDS'ler gerçekten çalışmıyor mu? Bilen var mı? Dün de merak edip biraz hızlı gittim ceza gelirse yazarım ama cezalar da 6 - 7 ay sonra geliyormuş. |
E5 HIZ CEZASI - EDS UYGULAMASI
-
-
Çalışmıyor. Ünalan - köprü yolunda ise hız koridoru var ordakiler çalışıyorlar, bizzat yediğim için biliyorum
-
ben oraları bilmem ama en azından bildiğim yerleri yazayım faydası olur,
kesin çalıştığını bildiğim, arkadaşımın ve benim ceza yediği 2 yer var.
1- maltepe carrefour un önünde okuyor hız tüneli girişi, kartal köprüsü civarında da bitiişi var. 80 i geçersen ordan gelebilir.
2- e5 den boğaziçi köprüsü yoluna bağlantı yolu hemen girişte okuyor, altunizade çıkışı civarında da son okuma yapıyor orası da kesin. tabiki orayı bilen bilir. orada hız yapman normal saatlerde imkansızdır :) ancak 12den sonra ve pazar sabahları. ben 5 yıl önce pazar sabahı yemiştim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice32 -- 5 Ocak 2022; 10:9:2 > -
aynen taksici arkadas da öyle demisti ünalan'dan boğaziçi köprüsü'ne giderken bağlantı ile altunizade arasında koridor var diye :) gecmis olsun..
-
evet 2. kesin üstteki arkadas da yazmis. 1. yazdığınız koridordan da dün giderken 80'i gecmişimdir belki 88 ile kurtarabilir ama bir daha gecmeyeyim :D
aslında hız tünelleri birçok yerde mevcut mesela cevizli'den doğuya doğru maltepe carrefour - kartal - pendik - güzelyalı - tuzla, tersi istikamette de güzelyalı - maltepe park arası tek bir koridor var (belki atladigim olabilir). buralarda hep kameralar var ama şu ana kadar bazen 80'i geçtiğim oldu yine de ceza gelmiyor. internette şöyle bir şey okudum eğer periyodik olarak aynı yerlerden yüksek süratlerle geçiyorsak ceza geliyormuş bu tarz e5 üzerindeki eds'lerde. ben de genelde 80'i geçmiyorum zaten belki de bu yuzden gelmemiştir.
okuyacak diğer arkadaslar için amacım asla trafik magandalığı yapmak hızlı gideyim demek degil zaten e5 bomboş bile olsa gidip gideceğim en yüksek hız 90 - 100.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdaminTeki -- 5 Ocak 2022; 18:30:37 > -
akasya'dan altunizade'ye giderken ben de 91 le ceza yemişim neredeyse 1 sene sonra geldi, telefondaki torque pro uygulamasından log kayıtlarına baktım takometre hakikaten sürati aştığımı gösteriyor itirazsız ödedik
-
Bostancı-Kozyatağı TEM ayrımı arasında hızdan dolayı ceza yiyen var. Seyyar kontrol olabilir.
-
Kameralar geldikten sonra 86 km/h ile Pendik koşuyolu arasında gidip geliyorum. Şimdiye kadar ceza gelmedi. Bazıları aktif olmayabilir ama aktifleştirirlerse 88 km/h geçerseniz affı olmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X