Şimdi Ara

Radar Cezası Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen ay arkadaşlarımla Çanakkale Güneyliye bir iki günlük tatil için gidelim dedik. Yolda hız sınırlarına uymaya özen gösterdim. Yol boyunca 120km hızı geçmedim. Burada aşırı hız yapan kişilere nasıl davranıldığını biliyorum ve aşırı hız yapan birisi değilim zaten. Her neyse, bugün evimize trafik cezası geldi. D-110 Gümüşyaka Kuzey-Güney yolunda 114km/sa ile ceza yemişim. Ceza 51/2-B maddesinden yani hız sınırlarını %30'dan fazla aşmaktan kesilmiş.

Hatırladığım kadarıyla o yol bölünmüş bir yoldu ve KGM Hız Sınırları linkinde de göreceğiniz üzere yolun hız sınırı 110km/sa olması gerekiyor. Yanlış hatırlıyorum diyelim. Yolun hız sınırı 90km/sa olması gerekli. Bu durumda hız sınırını %30'dan fazla aşmam için 117km/sa 'den daha hızlı yol almam gerekliydi.

Şimdi siz abilerimden öğrenmek istediklerim;

1. Karara itiraz etmek istiyorum. Öncelikle cezayı ödeyip daha sonrasında mı karara itiraz etmeliyim? (Bir konuda 3km/sa kadar radar cezalarının iptal olduğu belirtiliyordu. Oradaki kişi önce ödemiş daha sonra itiraz etmişti. Farklı bir internet kaynağında ise araştırma yapan bir kişinin ödeme yapmadan itiraz edeceğini karar olumsuz çıksa bile karardan sona 15gün yine erken ödeme indiriminden faydalanabileceğini söylemişti.)

2. Gelen ceza tutanağında yolun hız sınırı belirtilmiyor. İnternette de bir türlü o yolun hız sınırını bulamadım. Fakat genelde aracın navigasyonu açık gittim ve bu süre içerisinde navigasyon üzerinde genelde yolun hız sınırını belirtiyordu ve çok yakın tarihte hız sınırı değişmemişse yolun yani yeni tabela konmamışsa hep doğruydu gösterdiği. Bu yolun hız sınırını nerden öğrenebilirim?

3. İtiraz "Silivri Sulh Ceza Hakimliği" diyor. İtiraz için Silivriye mi gitmem gerekli?

Ceza tutanağı;

Radar Cezası Hakkında

• bölünmüş olsa bile meskun mahal olan yerlerde hız sınırı bazen 60 bazen 70 bazen 80 e kadar düşebiliyor , tabelaya dikkat etmek lazım ama dalgınlıkla fark etmemiş olabilirsiniz
  • Dostum icinde bulundugum durumu anliyorum hakli oldugunu dusunuyorsun ama ugrasma bence ode gitsin, bir suru prosedur, stres, o, bu cikar karsina...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antiseptiq -- 14 Ekim 2015; 13:40:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyisi ödeyip geçmek olacak sanırım şehirler arası yolda da 114km hız ile ceza yemek komik geliyor açıkçası %30 hız limitini aşmak hele..

• quote:

Orijinalden alıntı: MirachleSevim

En iyisi ödeyip geçmek olacak sanırım şehirler arası yolda da 114km hız ile ceza yemek komik geliyor açıkçası %30 hız limitini aşmak hele..
    geçmiş olsun, duble yolda 50'ye düşen limitlerde böyle ceza yesem cidden bende hayat küserim, bende 120yi geçmeden sürerim genelde 110a sabitlerim, hiç kavşak var diye hızını 50ye düşüreni de görmedim, piyango bize vurmasın diye yaşıyoruz resmen 400tl ceza nedir ya, millet kaç gün çalışıyor o para için yazık günah
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    İçim içimi yiyor. Babam ödeyelim uğraşma diyor. İtiraz etmek istesem bile önce ödemem gerekliymiş çıkacağı varmış ne yapalım..
  • quote:

İçim içimi yiyor. Babam ödeyelim uğraşma diyor. İtiraz etmek istesem bile önce ödemem gerekliymiş çıkacağı varmış ne yapalım..
    antalya - bucak - burdur - dinar - sandıklı - afyon - kütahya güzergahını kullanıyorum

her ilçe giriş çıkışında radar var -

yerleşim yeri olarak geçtiği için de sanırım oralarda limit 70

siz de %99 ilçe giriş çıkışında yakalandınız . dolayısı ile 70den çarptılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ka7 -- 14 Ekim 2015; 23:57:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay A

antalya - bucak - burdur - dinar - sandıklı - afyon - kütahya güzergahını kullanıyorum

En iyisi ödeyeyim. Herkese teşekkürler yardımları için
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay A

En iyisi ödeyeyim. Herkese teşekkürler yardımları için

Alıntıları Göster
    geçtiğiniz yol üzerinde köylere giden tali yol varsa buraya yaklaşırken hızınızı 30 km ye indirmeniz gerektiğine dair tabela olur; yolun geneli 90 veya 110 da olsa yol ayrımlarında sınır 30 km dir. sizi tuzağa düşürmüşler.

• Aynı tarih ve yerde bana da ceza yazmışlar. Ben fotoğraf yok diye itiraz edicem. Bir de tebliğ tarihi 10 iş gününü geçmiş. Bir ara onlar iptal ediliyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: he11boy

Aynı tarih ve yerde bana da ceza yazmışlar. Ben fotoğraf yok diye itiraz edicem. Bir de tebliğ tarihi 10 iş gününü geçmiş. Bir ara onlar iptal ediliyordu.
    O güzergah özellikle yazın çile çektiriyor, adım başı ışık beldelerin kendi trafiği derken insan beziyor, özellikle pazar günü marmara ereğilide ışıkda 45 dakika beklediğimi bilirim,
    Şuraya geleceğim o kadar vergi alınıyor, işte bu şekilde saçma cezalarla para kazanılıyor nereye gidiyor bu paralar farklı alternatif yol veya en kötü tüm belde girişlerine battı çıktı yollar neden yapılmazki o trafiği alsın ? Malkaraya yapıldı Keşana yapılıyor ama gel gör ereğli,gümüşyaka,silivri vs. gibi İstanbula bağlı beldelerde çile çekiliyor
  • he11boy H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, önce ödeme yapıp sonra mı itiraz edeceksiniz? Beni de bilgilendirir misiniz? Ödemedik henüz. Siz kaçla girmişsiniz, ne kadar gelmiş ceza?
  • quote:

Merhaba, önce ödeme yapıp sonra mı itiraz edeceksiniz? Beni de bilgilendirir misiniz? Ödemedik henüz. Siz kaçla girmişsiniz, ne kadar gelmiş ceza?
    Merhaba,
    Sizlerden bir yardım daha isteyeceğim. Şimdi araştırırken bir emsal karar ve kanuna rastladım. Kanuna göre;
    "Madde 10 - (Değişik madde: 22/04/2003 - 25087 s. R.G/Yön) Karayolları Trafik Kanununun 116. maddesi hükümleri gereğince, görevlilerce yetki sınırları içerisinde tescil plakasına göre düzenlenen tutanaklar;

a) Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir.

Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. Yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. Ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir.

b) Tescil plakasına göre tutanak düzenlenen araçlar, tutanağın düzenlendiği yerin dışında başka bir tescil kuruluşuna kayıtlı olup bilgisayar sorgulamasında adresi tespit edilemiyorsa adres tespiti için tutanağın iki nüshası ilgili tescil kuruluşuna yedi iş günü içerisinde gönderilir.

Tescil kaydına göre araç sahibi veya işleteninin adresleri arşiv kayıtlarından tespit edilir ve 7201 Sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca 7 iş günü içerisinde tebliğ işlemlerine başlanarak tebligat yapılır, tutanağın bir sureti de takip ve tahsili için ilgili mal sandığına gönderilir.''

Benim buradan anladığım Cezanın tarafıma kesildikten sonra 7 iş günü içerisinde postahaneye teslim edilmesi gerektiği. Fakat ben benim tutanağımdaki barkod koduyla sorguladığımda postahaneye 8 Kasımda verildiğini görüyorum. Yani neredeyse 1 ay sonra teslim etmişler (Ceza 9 Eylülde kesilmiş.). Bu durum benim elimi güçlendirir diye düşünüyorum? Belki cezanın iptalini başarabilirim?

Radar Cezası Hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MirachleSevim -- 17 Ekim 2015; 12:57:19 >

• Tebliğ süreleri değişti diye biliyorum. Yani geç tebliğ edilmesinden dolayı cezanızın iptal olacağını düşünmemekle diğer hususlar konusunda da iptal olacağını düşünmüyorum. Büyük ihtimal şehir girişlerinde 70 lik bir yolda (bölünmüş olması birşey değiştirmez) yakalandınız.

Ayrıca bulunduğunuz yerden de cezaya itiraz etmeniz mümkün illa ki silivriye gitmenize gerek yok.

Cezayı ödeyip itiraz etmek en doğrusu.

Ekleme;

Trafik cezaları cezanın kesildiği yıl sonuna kadar tebliğ edilmeliymiş. Ayrıca yargıtay da geç tebliğin idari yaptırıma engel olmadığı görüşündeymiş. Tek çıkar yolunuz o yolda hız limitinin 110 olduğunu ispat etmeniz ki büyük ihtimalle değil. Polisler radarları kuracakları yeri çok iyi biliyolar :) şansınızı denemekle birşey kaybedermisiniz tabiki hayır. Ama umutlanmayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 17 Ekim 2015; 18:24:21 >
  • O yolda gümüşyakada kamu araçlarına adliye maliye araçlarına bile ceza kesmişler şöförler isyanda, orada birde kamyonlar tırlar yol kenarında yatıp uyuyorlar tehlike arzediyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar kenara 70 tabelası dikip önüne radar koyuyorlar.bölünmüş yolda radar tabelası var ve ileride hafif rampa ya da dönüş varsa kesin sonunda radar vardır.bu yıl çok km yaptım artık nerede radar olur onları Bİle biliyorum

• quote:

Aynı tarih ve yerde bana da ceza yazmışlar. Ben fotoğraf yok diye itiraz edicem. Bir de tebliğ tarihi 10 iş gününü geçmiş. Bir ara onlar iptal ediliyordu.

bugün gelen ceza sonucu forumda dolaşırken rastladım bu konuya , aynı yerde bizede 391 lira ceza geldi ! 109km hızla.
    tarih 06/09/2015 geçen ay bu bölgede özel bir durum vardı herhalde ? sürekli kullandıgımız yol birden hız sınırı falan mı düştü acaba???
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualWorld

quote:

bugün gelen ceza sonucu forumda dolaşırken rastladım bu konuya , aynı yerde bizede 391 lira ceza geldi ! 109km hızla.
    tarih 06/09/2015 geçen ay bu bölgede özel bir durum vardı herhalde ? sürekli kullandıgımız yol birden hız sınırı falan mı düştü acaba???

Alıntıları Göster
    Bu yolu sürekli kullanan arkadaşımın abisi de şansına küs dedi resmen :) kendisi sürekli kullanmasına rağmen hiç denk gelmedim dedi. Şans işte olacağı varmış.

• Tekirdağ-Istanbul istikametinde Marmara Ereğlisi ve Gümüşyaka ilçe girişlerinde yol üzerinde sabit tepe kameraları var biliyorsunuz. Acaba bu kameralar mı yazmış cezayı yoksa radar aracı mı bilginiz var mı? Sürekli kullandığım istikamet benimde, genelde 80-90km/h gibi hızlarda sabit giderim otoyol ayrımına kadar ama ceza yazıyorlarsa 70 km/h e sabitleyip gidecegim bundan sonra.

Bir sorum daha olacak, otobana da Kumburgaz'dan sonra Mahmutbey gişelere kadar 3-4 tane sabit tepe kameraları kuruldu dikkatinizi çekmiştir, bunlar da ortalama hız hesaplayıp ceza mi yolluyorlar acaba ?

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efk0 -- 18 Ekim 2015; 1:37:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efk0

Tekirdağ-Istanbul istikametinde Marmara Ereğlisi ve Gümüşyaka ilçe girişlerinde yol üzerinde sabit tepe kameraları var biliyorsunuz. Acaba bu kameralar mı yazmış cezayı yoksa radar aracı mı bilginiz var mı? Sürekli kullandığım istikamet benimde, genelde 80-90km/h gibi hızlarda sabit giderim otoyol ayrımına kadar ama ceza yazıyorlarsa 70 km/h e sabitleyip gidecegim bundan sonra.

Bir sorum daha olacak, otobana da Kumburgaz'dan sonra Mahmutbey gişelere kadar 3-4 tane sabit tepe kameraları kuruldu dikkatinizi çekmiştir, bunlar da ortalama hız hesaplayıp ceza mi yolluyorlar acaba ?

Edit:imla

Kamera değil memur yazmış cezayı sanırım, fotoğraf falan yok düzenleyen kişi adı yazıyordu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.