Şimdi Ara

Trafik Cezası Hakkın da Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün kullandığım aracı polis durdurdu ve muayenesi biteli 1 yıl olmuş aracın dedi. Araç sahibi yanımda idi fakat aracı o an ben kullandığım için ceza benim ehliyet alınarak benim adıma kesildi. Araç sahibi üç kağıtçı. Büyük ihtimal parayı vermeyecek. İşin aslı muayeneden dolayı kesilen ceza araç sahibi ödemesi gerekmez mi. Yoksa ben tıpış tıpış ödemem mi gerek. Teşekkürler..

• ödemene gerek yok bunun cezası aracı satamamak diye biliyorum ama başına gelmiş arkadaşlar vardır.. en ucuz ceza diye biliyorum ödeyip kafan rahat olabilir.
  • ona patronun kim olduğunu göster
  • cezayı ödeme illa ki arkadaşın arabayı satacak satarken cezayı kaldırması gerekecek.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Aslın da para miktarı cuzi. Tek mesele bana yalan söylemesi. Buna sebep ödemek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senceroo

cezayı ödeme illa ki arkadaşın arabayı satacak satarken cezayı kaldırması gerekecek.

Ceza araca değil de şahsa kesildi ise, cezayı yiyen araç sahibi değilse, araç satışına engel olmaz ki. Muayenesiz araç satışı zaten yapılmıyor, borcu varken de muayene yapılmıyor ama bu borç araca değil başka bir şahsa yazıldıysa satışa ve muayeneye engel olmaz.

Muayene cezaları da araca mı kesiliyor yoksa sürücüye mi onu bilemiyorum, eğer direk konu sahibi arkadaşa kestilerse, araç sahibi de vicdansızsa cebinden öder gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Orijinalden alıntı: Senceroo

cezayı ödeme illa ki arkadaşın arabayı satacak satarken cezayı kaldırması gerekecek.

Ceza araca değil de şahsa kesildi ise, cezayı yiyen araç sahibi değilse, araç satışına engel olmaz ki. Muayenesiz araç satışı zaten yapılmıyor, borcu varken de muayene yapılmıyor ama bu borç araca değil başka bir şahsa yazıldıysa satışa ve muayeneye engel olmaz.

Muayene cezaları da araca mı kesiliyor yoksa sürücüye mi onu bilemiyorum, eğer direk konu sahibi arkadaşa kestilerse, araç sahibi de vicdansızsa cebinden öder gibi geliyor bana.

doğru diyorsunuz. muayene cezasının ruhsata yazıldığını varsayarak yorumumu yazmıştım. ama tekrar okuyunca şahsa yazıldığını gördüm.

• 2ay once muayenesiz yakalandik(sirket araci) ceza kesildi 7 gun sure verildi. Ustunden bir ay gecti muayene yapilmadi yine cevirmeye denk geldik polis arabayi bagladi ertesi gun gidip parayi yatirip arabayi aldik o gunden beri yone muayenesiz geziyor araba( vakit yok) sonunda muayene yaptirmaya karar verdik cuma gunu arabanin 3 donem vergi ve iki tane cezasini sadece plaka girerek yatirdim. Bu haftada muayeneye sokucam insallah :))

Bunu niye anlattim;kesilen cezalari bankamin online islemlerinden plaka girerek odedim. Yabi şahısa yazilmamis oluyor sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceza tutanağında kimin adı yazılıyorsa ceza ona kesilmiştir. Araç plakasına kesilmeyen cezalardan dolayı aracın satışı yapılamıyor gibi bir durum söz konusu değildir. Araç sahibinden ödediğiniz parayı nasıl alırsınız ? ona, size borcu olduğuna ilişkin belge alın daha sonra o belgeyi icraya koyun, sonrasında da aracın üzerine şerh koydurun. Tabi o adam buna razı olursa.
  • İşi şu şekil de hallettim. Önce parayı vergi dairesine ödüyorsun sonra yalan konuşan araç sahibine bir kafa bir de yumruk ile olayı kapatmış oluyorsun. Tavsiye ederim çoğ güzell oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: varan22

İşi şu şekil de hallettim. Önce parayı vergi dairesine ödüyorsun sonra yalan konuşan araç sahibine bir kafa bir de yumruk ile olayı kapatmış oluyorsun. Tavsiye ederim çoğ güzell oluyor..

kaç lira ödediniz adam dava falan etmesin sizi darptan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fasist Diktator

quote:

Orijinalden alıntı: varan22

İşi şu şekil de hallettim. Önce parayı vergi dairesine ödüyorsun sonra yalan konuşan araç sahibine bir kafa bir de yumruk ile olayı kapatmış oluyorsun. Tavsiye ederim çoğ güzell oluyor..

kaç lira ödediniz adam dava falan etmesin sizi darptan

95 tl. Ha bu para için adam dövülürmü tabiki dönülmez. Ama yalan dolana karşı alerjim var. Dava falan bir ses çıkmadı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.