Şimdi Ara

Direksiyon Sınavı itiraz Hakkınız var. Ceza yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
6.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Direksiyon sınavına itiraz ederseniz haklı bile görülseniz hocanın alabileceği en yüksek ceza 1 yıl sınav görevi almamadır. Zaten sınav görevi yılda 1 bazen ise 2 kere çıkar.

Kısacası hiçbir cezası olmadığı için de kafalarına göre sizi geçirip bırakabilirler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Direksiyon Sınavı İtiraz Hakkınız Var: Ceza Yok

Direksiyon sınavına itiraz etme hakkına sahip olduğunu biliyor muydun? Sınava itiraz ederek, başarısızlığınıza ilişkin gerekçeleri bildirebilir ve sınav sonuçlarının iptalini talep edebilirsin.

İtiraz Hakkı Neleri Kapsar?

Direksiyon sınavına itiraz edebileceğin bazı yaygın gerekçeler şunlardır:

• Sınav görevlisinin hatalı değerlendirmeleri
    • Sınav aracındaki teknik arızalar
    • Sınav süreciyle ilgili usulsüzlükler

İtiraz Nereye Yapılır?

Direksiyon sınavına itiraz etmek için sınava girdiğin kuruma başvurmalısın. İlgili kurumlar şunlardır:

• Ehliyet Komisyonları: İl nüfus müdürlüklerinde yer alırlar.
    • TÜVTÜRK: Sürücü kursları ve yetkili direksiyon eğitim merkezlerinde bulunabilir.

İtiraz Süresi

Direksiyon sınavına itiraz etmek için sınava girdiğin tarihten itibaren 15 günün var. Bu süre içinde itiraz dilekçeni ilgili kuruma teslim etmelisin.

İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır?

İtiraz dilekçende şunları belirtmelisin:

• Adın, soyadın ve iletişim bilgilerini
    • Sınav tarihini ve yerini
    • Başarısız olmana neden olan gerekçeleri
    • Taleplerini (örneğin, sınav sonuçlarının iptali)

Cezai Sonuç Yok

Direksiyon sınavına itiraz etmek herhangi bir cezai sonuca yol açmaz. İtirazın değerlendirilir ve gerekçelerin geçerli bulunursa, sınav sonuçların iptal edilebilir ve yeniden sınava girme hakkın doğabilir.

Not: Direksiyon sınavına itiraz edenlerin haklarını bilmeleri ve sınava itiraz etme hakkını kullanmaları önemlidir. İtiraz sürecini takip ederek, haksız başarısızlıklara karşı kendini koruyabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2 yıl sınavlardan ban yer :D birde şöyle düşünün o sınavlara devamlı giriyorsa arkadaşlarına da söyleyip işlem yaptırabilir.

Selam verin güler yüzle muhabbet etmeye cevap vermeye çalışın. tatlı dille konuşalım çoğu hatayı görmezler veya görmezden gelirler.
  • Toplamda 35 dk gordugunuz bir insanla ne gibi bir problem olabilir ki yada size ne gibi garezi olabilir istisnai durumlar haric. Belki kurallara dikkat eden bir gorevlidir titizdir yanlisi affetmez ama bilerek aa gozunun ustunde kas var aaa bunun saclar gur ben kelim birakayim diyenini gormedim bircok sinav gordum hem esim ve kendimin hemde yakin cevremin sinavlarina gittim hic rastlamadim haksiz yere birakilanina.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubalahubhub -- 10 Nisan 2016; 22:03:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hubalahubhub

Toplamda 35 dk gordugunuz bir insanla ne gibi bir problem olabilir ki yada size ne gibi garezi olabilir istisnai durumlar haric. Belki kurallara dikkat eden bir gorevlidir titizdir yanlisi affetmez ama bilerek aa gozunun ustunde kas var aaa bunun saclar gur ben kelim birakayim diyenini gormedim bircok sinav gordum hem esim ve kendimin hemde yakin cevremin sinavlarina gittim hic rastlamadim haksiz yere birakilanina.

Yapılan direksiyon sınavlarının tamamına gidiyorum. Haksız yere bırakılan hak etmeden geçen çok gördüm görüyorum göreceğim. Örnek ver dersen çok şaşıracağın bir sürü örnek verebilirim.
  • Hubalahubhub kullanıcısına yanıt
    Sen buyuk yerde yasiyorsun sanirim. Küçük yerde herkes birbirini tanir ve bazi insanlar husumetinden bazilari ise 2.ciye sinav ucreti erken gelsin diye birakir herkesi. 2 sinav gorevinde yanimdaki ile bu yuzden tartistim ve evrakimda gecer idi onda ise kalir. Komsusuymus ters adammis vs

• craxsy kullanıcısına yanıt
    2 yil diye bir ceza yok. Cezasi 1 yil gorev almama olur o da siz ispat edip hakli cikarsaniz ki bu da imkansiz. Hadi ispatladiniz diyelim sinavdan kalirsiniz o sinav gecerlidir bir sonrakinden artik gecebilirseniz gecersiniz. Ogretmen ise 1 yil ceza alir ki zaten sira 1 yilda tekrar basa dönmüş olacagi icin sira ona gelmis olur. Yani zaten yilda 1 bilemedin 2 gorev geliyor dolayisi ile kaybi yok

• iiiiiiiiiii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wobsai -- 13 Mart 2019; 11:58:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Wobsai W kullanıcısına yanıt
    Sonucu çok merak ettim. Ne oldu ?
  • Motosiklet a2 ehliyetinde direksiyon sınavında yavaş gittim (okul bahçesinde dur işareti öncesi)hızlanmadım die kaldm. Belirttiğim esafe 50 metre falan. Ben 1 . viteste gidiyordum. Dur denilen yerde durdum. İtiraz etmem bişi değiştirir mi. Gidip sınav ücretini gene vericem.

Kurs ücreti yeniden vermem gereklimi yoksa eğitim vericekler mi bana gene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 30 Haziran 2024; 15:45:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.