Şimdi Ara

Otoyollarda yükseltilen hız limitleri belirlendi: İşte yeni otoban hız sınırları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otoyollarda yükseltilen hız limitleri belirlendi: İşte yeni otoban hız sınırları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 5 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, otobanlardaki hız limitlerinin artırılacağını duyurmuştu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla 81 il valiliğine otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderildi. Buna göre, otoyollarda otomobiller için uygulanan yeni hız sınırları 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

Yazıda, Karayolları Trafik Kanunu'nun "Hız Sınırları" başlıklı 50. maddesinde, "Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikte belirlenir." hükmünün yer aldığı hatırlatıldı.

Ayrıca Bkz.2022 araç muayene ücretleri ne kadar? İşte güncel muayene ücretleri

Ayrıca yazıda, yol standartları dikkate alınarak ilgili mevzuat çerçevesinde ve Ulaştırma Bakanlığının görüşü ile İçişleri Bakanlığının, yerleşim yeri dışındaki şehirlerarası çift yönlü kara yolları ile bölünmüş yollarda ve otoyollarda otomobiller için hız sınırını 20 kilometre/saate kadar artırmaya yetkili olduğu aktarıldı.

Otomobiller için 2022 otoban hız sınırı 130 km/saat oldu

Bu doğrultuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da uygun görüşüyle, 1 Temmuz'dan itibaren otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırı uygulamasına başlanacak.

Bu tarihten itibaren, Edirne-İstanbul, İstanbul-Ankara, Niğde-Mersin-Şanlıurfa Tarsus-Şanlıurfa, Çeşme-İzmir-Aydın otobanlarındaki 120 kilometre/saat olan hız sınırı 10 kilometre/saat artırılarak 130 kilometre/saate çıkarılacak.

Ayrıca Bkz.2022 trafik cezası fiyatları belli oldu: İşte yeni trafik cezaları listesi

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü ile Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir, Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 kilometre/saat olan hız sınırı 20 kilometre/saat artırılarak 140 kilometre/saate çıkarılacak.

Ayrıca yapımı devam eden veya yeni projelendirilecek otobanlarda hız sınırı 140 kilometre/saat olacak. Yeni uygulama kapsamında otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmalar ise sürüyor.

• Kaza geliyorum demez.

• Son zamanlarda sürücülerin az yakmak için yavaş sürdüklerini farkettim . Yakıt zamları ile hız sorununu çözdüler helal olsun .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim küçüklüğümde ortalama araçlardaki her 8 kmh hız artışının sarfiyatta %10 yükselişe neden olacağı yazardı.

• İsterlerse 200 yapsınlar araç yakmasın diye millet giden arabayı stop ettirecek yakında

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Zaten o yuzden zam yapiliyor adamlar zeki abi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hey yavrum hey. Hem yakıta bu kadar zam yap hem de gaza bas de.

Adamların hiç ayarı yok..!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 100-120 geçeni zksinler :)

• Hız sınırıda dolar gibi artıyor herhalde

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Valla öyle, geçen hafta Altınoğluğa gittim döndüm. Koca land rover'lar, 2.0 arabalar tin tin gidiyor paralı boş yol olmasına rağmen. Paramız harbi pul oldu yine. Asgari ücret 250$ mı ne, bozdur bozdur harca.

• Bu yakıt zamlarında kim 140 basar yada bu pahalı otobanlara kim 140 basmak için girer.

• Iyi olmus o yollarin hakki 150-160 zaten. Guzel haber.
    Hiz limiti dalgasi da petrol krizinde uydurulmus bir seydi. Insanlarin caniyla sagliyla alakali degildi. Amac petrol tuketimini azaltmakti sonra oyle kaldi.

• Eleştirenler olmuş, haklarıdır eleştirebilirler. Ama bence artırılması çok iyi olmuş. Belirlenen limit üst limit. Bunun altında bir hızda gidilmesinde bir sakınca yok. Dileyen yavaş gidebilir. Acelesi olan, varacağı yere daha hızlı varmak isteyenler için iyi bir düzenleme.

• Bu benzin fiyatlarından dolayı ayağımızı gaz pedalına korkarak basıyoruz. Hız sınırını 500 yapsalar ne fayda.

• Arabaya LPG değil at bağlasak o bile kurtarmaz yem fiyatları da uçtu gitti.

• şu konu hakkında da bilgi verseler keşke;

GÜVENLİĞİMİZ İÇİN pusu radar ile mi ölçecekler hızımızı yoksa iki gişe arası mı?

• magandalara gun dogdu

• Her şey siyasete bağlanıyor artık Türkiye de insanlar kafayı yemiş. Güzel olmuş de geç ne kasıyon kendini.

• mconr M kullanıcısına yanıt
    sen yine iyi pedala az da olsa basıyorsun ben arabayı oynatamıyorum yerinden.

• Bu yakıt fiyatlarından sonra 110 -120 yi geçemez olduk araba yakmasın diye artırsan ne olur…

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.