Izmir-Istanbul otobaninda virajlarda 170, duz yolda 200-220 gayet normal. |
Otoyollarda yükseltilen hız limitleri belirlendi: İşte yeni otoban hız sınırları (5. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İşim gereği haftanın yarısı İzmir yarısı Denizli de oluyorum.
Yolun tam yarısına kadar otoban var ve maksimum 40 dakikada gidiyorum, bir kaç defa da otobanda radar cezası yedim. Yolun Aydın - Denizli arası diğer yarısında ise tam 47 adet trafik lambası var. En iyi ihtimalle 1 saat 20 dakikada filan gidebiliyorum. İnşallah inşaatı devam eden otobanın diğer kısımı 1 yıl sonra bitecek ve rahat olacak. Limitin arttırılması çok iyi oldu. Keşke el atılmışken daha da arttırılsaydı. Hele sık gittiğim Çeşme otobanında zaten milletin sürat sınırlarını taktiği yok. Orada hiç radara denk gelmedim.
-
Yav arkadaş sen yavaş git, sana zorla hız yap diyen mi var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hamilton diye nick alıp kendini hamilton zanneden masum köylü. zaten öyle 80-120 arası gidersin trafiğe göre. sen nabıyosun otoyolda sürekli solda, hız sınırı 150 diye 150 ile mi gidiyosun. maganda diyolar senin gibilere ve ceza yazıyolar normal şartlarda. gidebilmek ve gitmek farklı şeyler. kendini güvensiz arabayla riske atmak ayrı etrafındakileri de buna dahil etmek ayrı. 15 yaşında bakımsız bi arabanın yüksek hızlarda sorun çıkarıp kaza riski çıkarması ayrı olay. tabi bunları algılayacak kapasiteye sahip olmak gerekli. kendinize zarar verseniz yalnızca sıkıntı yok zaten. istersen 500le git. gaza basmayı usta şöför olma zanneden cins cins tipler. sizin gibiler yüzünden trafikte oraya oraya kafa uzatan tiplerin hatasını örtmekle geçiyor zaman. o yüzden trafiğe kapalı alanda hamiltonluğunu yap, gideceğin yere de 1 saat geç gidersen gidersin en azından.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 3 Haziran 2022; 11:43:57 > -
Yakında trafik azalsın diye benzine mazota o kadar zam yapıyoruz,aç karınlarını doyurmaya paraları yok ama yine de benzin alıyorlar diye açıklama yapması bekleniyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Az yaksın diye 95 ' e sabitliyorum.
Yol yeaptık yooolll, medeniyet getürdükk. Her işleri tezat ve berbat, o yolda gidecek arabayı alamıyorsan, benzin koyamıyorsan o yollar ne işine yarayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 2 Haziran 2022; 23:22:23 > -
Şu otoyollarla uğraştıkları kadar bisiklet yollarını yaygınlaştırsalar keşke.
Bisiklet kullanımı yaygınlaşsa daha refah daha çevreci ve ekonomik bir toplum olmaz mıydık?
Hoş bisiklet kullanımı artınca ona da bir kulp takıp vergi alırlar eminim.
1 ay önce izmir otobanında 210 ile giderken arkadan merceles ML geldi selektör yapa yapa, rahat hızı 250+’ydı.
150’ye sabitleyip gitmek için iyi oldu. (İzmir otobanı için söylüyorum)
Anadolu otoyolunda özellikle 2 şerit olan izmit geçişisinde 80 ile gidilmiyor 130+13 ile kim gidecek? O kesimde artış yerine kesinlikle hız sınırı düşürülmeliydi. Toptan artırdılar hayırlısı diyelim.
Sevindirici bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Yıllar içerisinde araçlar gelişse de sınırlar aynı kaldı, bir güncelleme yapılması gerekiyordu bence. Bakalım Avrupa genelinde bu değişiklik bir etki oluşturacak mı? Hız denetimleri bildiğim kadarıyla Batı Avrupa'da çok daha sıkı, haliyle daha ciddi bir karar olarak düşünülebilir olası bir gelişme.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben uçağa binmiyorum.
-
yeni keşiflerle o sorun çözülecek az kaldı.
-
Geç kalınmış ve eksik bir düzenleme. Otobandaki hız sınırları komik!
-
Şu son 6 ayda sürüş stilimi öyle bir değiştirdim ki ben bile inanamıyorum artık. Uzun yolda genelde 140-150 sabit giderdim şimdi 110 u bile geçmiyorum 100 sabit. Şimdi TSİ cıları çok iyi anlıyorum. Meğer turbo benzin araba gerçekten 4 litre yakabiliyormuş
bence yetersiz paralı otobanlarda şehir dışı otobanlarda 150 olsun maksimum.yol yapıyon hız zamandan tasaruf için hızlar düşük.şehir içlerinde ve köy kasaba girirşlerinde hızlar sabit kalsın.
-
Muğladan İzmire alışveriş için giderdim. Şimdi gitmeye kalksam sadece yolculuk 800-900TL mal oluyor. Bu rakamları görünce de gitmiyorum. 90-110 arasında takılan biriyim.. 140 a çıkmam demek bu tüketimin 1000TL yi geçmesi demek.
Parası olan adam zaten hız sınırını takmıyor kafaya... Bir müteahhit ile istanbula gittim. Adam 170-180 yardırıyordu, radar var yok hiiç umursamıyorlar... Paralar Piriket ...
-
Sıkıntı yok 500 km/h de yapılabilir zaten arabanın garajdan çıktığı yok Türk uzay ajansı mazot fiyatını aya yolladı
Otomobiller için dendiğinden hafif ticari araçlarda (doblo, berlingo, rifter vs.) hız limiti artışı yok diye anlıyorum doğru mudur ?
-
Konudan alakasız İzmir-Antalya arası gidip gelirken hep Alaşehir yolunu kullanırdım. Çok daha sakin ve hızlı.
-
Yıllardır beklediğimiz bir şeydi. Bu kuralın ilk konulduğu ana göre araçların güvenliği fren sistemleri çok gelişmişti. Ben artırılmasından memnunum.
Güvenlik derdi olanlar, yavaş gitmek isteyenler sollamalar hariç sağ şeritten gidebilirler. Orta şerit de artık yeni limitte giden otomobillerin olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X