Maalesef ırkçılık çok güçlü bir şekilde devam ediyor çoğu avrupa ülkesinde ve abdde Etnik bir isminiz varsa iş görüşmeleri vs bile zor oluyor. Mesela iş görüşmesinde aynı yeteneklere , eğitime sahip 2 kişi. Bir tanesinin ismi pajeet diğeri Chris Bu durumda pajeet'i görüşmeye bile çağırmayabiliyorlar Ya da whatsapp gruplarında falan , avrupai ismi olanlar genelde daha çok ilgi görüyor. Abd ile alakalı bir whatsapp grubundayım bazen yazdığımda sallamıyor kimse Chris diye biri yazınca anında 5 cevap geliyor |
Yurtdışında isim ırkçılığı
-
-
İsmin ne reis
Bu arada isim kişi hakkında güzel ipucu veriyor, nasıl bir aileden geliyor nasıl yetiştirilmiş iyi ipucu veriyor
Bak tamamını söylüyor demiyorum yanlis olmasin ama ipucu veriyor
Mesela ülkücü birinde demhat diye isim gorebilir misin
Akpli veya dinci arkadaşlarımın kardeslerinin ismi hep Ömer ali çağrı yusuf muhammet mustafa vs.
Kurtcu birinde goktug diye isim gorebilir misin
Sekuler ailede yetişmiş birinin ismi fettullah olabilir mi mesela
Daha eymen filan da girmedik bu gruplar da kendi icinde ayrılır daha gider bu
Ulusal yani lokal boyutta bile büyük ipuçları veriyor
İstisnalar hep wardir ama bu da gerçek bugüne kadar da pek yanilmadim -
Müslüman ismine sahip olunca ırkçılık yapabilirler. Veya Türkiyeden tanıdıkları bir youtuber, ünlünün ismine sahip olursan pek yabancı karşılamayabilirler. Telaffuz zaten büyük problem artık ona şey etmeyeceksin. Mesela Hollanda doğumlu Türk dj Ümmet Özcan var. Ümmet müslüman ismi, ama hiçte hor görmüyorlar. Hangi millete gittiğin pek fark etmiyor açıkçası. Karakter önemli.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2
İsmin ne reis
Bu arada isim kişi hakkında güzel ipucu veriyor, nasıl bir aileden geliyor nasıl yetiştirilmiş iyi ipucu veriyor
Bak tamamını söylüyor demiyorum yanlis olmasin ama ipucu veriyor
Mesela ülkücü birinde demhat diye isim gorebilir misin
Akpli veya dinci arkadaşlarımın kardeslerinin ismi hep Ömer ali çağrı yusuf muhammet mustafa vs.
Kurtcu birinde goktug diye isim gorebilir misin
Sekuler ailede yetişmiş birinin ismi fettullah olabilir mi mesela
Daha eymen filan da girmedik bu gruplar da kendi icinde ayrılır daha gider bu
Ulusal yani lokal boyutta bile büyük ipuçları veriyor
İstisnalar hep wardir ama bu da gerçek bugüne kadar da pek yanilmadimhocam ideolojik isimler konusunda haklı olabilirsin ama demek istediğim o değildi
yani hindistanlı bir pajeet olduğun zaman işin zor.. beyaz isimlere öncelik veriyorlar maalesef
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-8FB5351A6Müslüman ismine sahip olunca ırkçılık yapabilirler. Veya Türkiyeden tanıdıkları bir youtuber, ünlünün ismine sahip olursan pek yabancı karşılamayabilirler. Telaffuz zaten büyük problem artık ona şey etmeyeceksin. Mesela Hollanda doğumlu Türk dj Ümmet Özcan var. Ümmet müslüman ismi, ama hiçte hor görmüyorlar. Hangi millete gittiğin pek fark etmiyor açıkçası. Karakter önemli.
hocam benim dediğim zaten o kişiyi tanıyana kadar
tanımadığı süre byunca isimden dolayı biraz önyargı oluyor demek istediğim o , tanıdıktan sonr atabi düzelir
-
Saçma sapan konuşma. Dinci olmayanların adı da hep göktuğ metehan dimi?
-
Göktuğ ne demek hocam ?
Metehanı biliyorum ama Göktuğ isiminin anlamı ne ? -
Gök mavisi renkli tuğ sahibi demekmiş anlamı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X