Şimdi Ara

Yurtdisinda yasamanin zorluklari (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ne bilim ben ya adamı

Egitim amacli rusyadayim bi zorlugunu gormedim

4 sene için 40 bin lira falan mı verdiniz acaba?

yoksa burs falan mı var
  • Şimdi Avrupa'da alaturka tuvalet ve taharet musluğu yoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine dolmuş yabancı ülke hayranları.açın fransada efendi gibi yürüyüş yapan kadınların ve çocukların da bulunduğu türk grubuna demir çubuklarla dalan ve polisin sadece izlediği kekoların videosunu izleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakko9

quote:

Selam hocam kazan universitesine gelmeyi düşünüyorum Rusya'da.Nasil oralar kısa bir özet geçer misin soğuk dışında

Selam :D Irkutsk'tayım ben. Aylik gideri tam olarak söyleyemem cunku burada calisiyorum dil okulunda turkce dersleri veriyorum haftaligim cikiyor boylece ailemden para destegi almiyorum :) ayrica kiz arkadasim burada yaşadığı icin haftanin 4 5 gunu onlarda kaliyorum ev yemegi yiyebildigim icin giderim fazla olmuyor.

Hazirliktayim istanbulda 2.5 ay rusca kurs almistim burda da tekrar edip üstüne koyuyorum gayet iyi her sey :) basta insanlarin konusma sekli cok hizli geliyordu fakat anlamaya basladim.

Rusya da yasam sehirden sehire farklilik gosterir kimisinin yurdunda fare mi dersin hamam bicegi mi dersin. Kiminde hocalar kotu kiminde insanlari..

Dili kavramaya baslayip konustugunu gorunce o sevkle zaten gerisi geliyo :) simdiden basarilar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burakko9

quote:

Selam hocam kazan universitesine gelmeyi düşünüyorum Rusya'da.Nasil oralar kısa bir özet geçer misin soğuk dışında

Selam :D Irkutsk'tayım ben. Aylik gideri tam olarak söyleyemem cunku burada calisiyorum dil okulunda turkce dersleri veriyorum haftaligim cikiyor boylece ailemden para destegi almiyorum :) ayrica kiz arkadasim burada yaşadığı icin haftanin 4 5 gunu onlarda kaliyorum ev yemegi yiyebildigim icin giderim fazla olmuyor.

Hazirliktayim istanbulda 2.5 ay rusca kurs almistim burda da tekrar edip üstüne koyuyorum gayet iyi her sey :) basta insanlarin konusma sekli cok hizli geliyordu fakat anlamaya basladim.

Rusya da yasam sehirden sehire farklilik gosterir kimisinin yurdunda fare mi dersin hamam bicegi mi dersin. Kiminde hocalar kotu kiminde insanlari..

Dili kavramaya baslayip konustugunu gorunce o sevkle zaten gerisi geliyo :) simdiden basarilar

Gittigin yerde barinmayi ucretsiz bir sekilde cozersen, cok daha kolay olur hersey. Nereye gidersek gidelim, barinma en pahalisi

• quote:

Orijinalden alıntı: HitlerinKardeşi

Yurtdışında yaşamanın zorlukları yok. Türkiye'de yaşamanın zorlukları vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ted Bundy

quote:

Orijinalden alıntı: khalef

yine dolmuş yabancı ülke hayranları.açın fransada efendi gibi yürüyüş yapan kadınların ve çocukların da bulunduğu türk grubuna demir çubuklarla dalan ve polisin sadece izlediği kekoların videosunu izleyin.

asıl kekolar o türkler olmasın? youtubeda görüyoruz yurtdışına gidip kızlara laf atanları vs.. hem kalkıp durduk yere neden saldırsınlar? ayrıca alınlarında Türk mü yazıyor? eğer yurtdışına gidiyorsan biraz asimile olacaksın. kalkıp her yerde türküm müslümanım dersen, tabi o tiplerle karşılaşırsın. bu şey türkiye içinde geçerli. sanki biz daha hoşgörülü bir milletiz.

olayın bambaşka bir boyutundan bahsederek mi savunma yapıyorsun? ben biz mükemmel bir milletiz mi demişim? yada yurt dışında kimseye laf atmayız mı demişim? ben sadece uygulanan çifte standartı anlatıyorum burada.

dalan kekolar kürt çünkü kürtçe konuşuyorlar.nerden anladın deme çünkü içlerinde büyüdüm, derdimi anlatacak kadar kürtçem var.demir çubuklarla daldıkları grubun da ellerinde türk bayrakları vardı.hani şu kağıttan küçük bayraklardan.ırkçı bir slogan atmıyorlardı ayrıca.o kekoların sopalarla girişmelerini gerektirecek hiçbir şey yapmıyorlardı.basit bir yürüyüşten ibaret.polislerde gençten bir çocuk pert olana kadar bekleyip sonra ayırdılar.tutuklamadılar bile, bastı gitti adamlar.

• Belçika'ya gittim cennet gibi bir yerdi valla herşey toz pembe gibiydi 1 ay kaldım orda nasıl geçti zaman hemencecik insan oldugumun farkına vardım şimdi istanbuldayım havada soğuk dışarı çıkmıyorum iyice asosyale bağladık ne yapıp ne edip benim gitmem gerek burdan

• Ooo baya uzaksınız bana orda hava nasıl Kazan feci derecede soğuk :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: strider_4242

- Dışlanma
    - Kariyer olarak belli bir noktada gayriresmi olarak önünün kesilmesi (Genel olarak bahsettiğimizde)
    - Potansiyel terörist muamelesi (9/11 sonrası pik noktasındayız şu an 2014 itibariyle)
    - Say goodbye to washing your ash (yes i said ash) in the toilet
    - Yaya olsan bile trafik kuralına ve ışıklarına uyma zorunluluğu
    - Herhangi bir ödeme yada hizmet sırasında kuyruğa girme zorunluluğu
    - Birçoğunun adı "İstanbul" ile başlamasına rağmen içine girdiğinizde duvarda kocaman apoş posterleri olan kebapçılar
    - Havalimanı ve benzeri yüksek prosedür uygulanan durumlarda 3.dünya vatandaşı muamelesi
    - Ülkeden giderken "Oh kurtuldum" denmesinden 6 ay sonra başlayan "Bizim oralar şimdi...", "Ah güzel İstanbul...", "Memlekette olsaydım şimdi..." gibi cümleler
    - Domuz ürünleri kullanılmayan yiyecek bulmak biraz zor olabilir yada bulacağın ürün sayısı az olacaktır
    - İnsanları bizim millete nazaran çok soğuktur; samimi şakalar, içten sohbetler, demli çayı yudumlarken atılan kahkahaları uçağa binmeden burada bırak
    - "Aşırı sağcılar beni tenhada yakalar mı acep" korkusuyla kalbinin sürekli pıt pıt atması, uzun vadede çarpıntı
    - Yurtdışındayken "Yabancı", Türkiye'deyken "Gurbetçi" lakabı ve buna yakışır davranışlar. Buram buram "Ne oraya aitsin, ne de buraya" hissi

İlk aklıma gelenler. Bilmiom belki yanılıyorumdur ama bence bunlar ilk göze çarpanlar.

Bu dediklerinin hiçbiri ABD'de olmaz.Orada kimse kimsenin umrunda değil herkes kendi halinde.Bir tek zenciyseniz sorun yaşarsınız Ancak Avrupa'da bazı bölgelerde gerçekten bu dediklerinin daha fazlası bile olur haklısın.

• Siraya girmek istemiyorsun, trafik kurallarinada uymak istemiyorsun, ama 3.dünya ülkesi oldugunu söylediklerinde degiliz diyorsun. Oldu canim.

Kimsede sunu söylemiyor, ya adamlar ne kadar dürüst dandik pizzaci bile tavuk salami dana sosisi domuz pastirmasi koydugunu yaziyor, Türkiyede ben böyle bisey görmedim. Sosis yaziyor geciyor, tavuk kemiginden yapilan sosiste var, essek etinden yapilanda.

Kicini yikamak cok önemliyse sadece evde görürsün büyük ihtiyacini, en olmadi islak mendil satiyorlar tuvalet icin. Zaten umumi tuvalette sürekli büyük tuvaletini yapan adam daha görmedim, cogunluk evine kadar tutmaya calisir.

PKK´li dönerciler nasil bir zorluk anlamadim. Zorla dönermi satiyorlar yoksa zorla dagami cikariyorlar? Gitmeyin arkadas zorlayan yok kimseyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

Ooo baya uzaksınız bana orda hava nasıl Kazan feci derecede soğuk :D

Rusya hakkında biraz daha genel bilgi verirmisiniz?İlköğretim matematik öğretmenliği okuyorum işe yararmı orda yaşamak için 3-4sene kadar dil.öğrenilir zamanla sıkıntı değil o
    Ne.iş yapılır,?kiralar nasıl gelir aylık nekadar olur

• Sadece Türkiyede sorunlar yok arkadaşlar. Yurt dışındaki ülkelerde de Türkiyenin ki gibi sorunlar var. Tamam ülkemiz bir altın dağı değil ama. Yinede her fırsatta kötülemeyelim. Yapacak bir şey yok burada yaşamaya mahkumuz. Kaçabilen kaçsın.
  • Imkanim olsa giderdim ama imkanim yok

• Adamların cocuklari bile ingilizce konuşuyor cok zekiler

• quote:

Degisiyor artik ben alistim -20 ye kadar hissetmiyorum :) en soguk zaman dilimi yaklasik 1.5 2 ay onceydi hava hissedilen -44 tü iste o zaman usumustum

• quote:

quote:

Degisiyor artik ben alistim -20 ye kadar hissetmiyorum :) en soguk zaman dilimi yaklasik 1.5 2 ay onceydi hava hissedilen -44 tü iste o zaman usumustum

Haklısınız ama yaptığım araştırmalara göre türkiyenin -5 -10 u rusyanın -30 una tekabül ediyormuş burdaki kadar nem ve rüzgar olmadığı için bizü üşüten nem miş

• Sıcaklık meselesi yalan insanlar ne kadar zenginse o kadar iyi oluyorlar mutluluk sosyal yaşam artıyor böyle olunca sokakta insanlar neşeli ve yardım sever oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Friedrich Engels

Siraya girmek istemiyorsun, trafik kurallarinada uymak istemiyorsun, ama 3.dünya ülkesi oldugunu söylediklerinde degiliz diyorsun. Oldu canim.

Kimsede sunu söylemiyor, ya adamlar ne kadar dürüst dandik pizzaci bile tavuk salami dana sosisi domuz pastirmasi koydugunu yaziyor, Türkiyede ben böyle bisey görmedim. Sosis yaziyor geciyor, tavuk kemiginden yapilan sosiste var, essek etinden yapilanda.

Kicini yikamak cok önemliyse sadece evde görürsün büyük ihtiyacini, en olmadi islak mendil satiyorlar tuvalet icin. Zaten umumi tuvalette sürekli büyük tuvaletini yapan adam daha görmedim, cogunluk evine kadar tutmaya calisir.

PKK´li dönerciler nasil bir zorluk anlamadim. Zorla dönermi satiyorlar yoksa zorla dagami cikariyorlar? Gitmeyin arkadas zorlayan yok kimseyi.

Türk insanının Avrupa'da zorlanacağı şeyleri esprili bir şekilde yazdım, yani Türkiye'de sıraya/kuyruğa girmeyen yada sürekli kaynak peşinde olan, trafik kurallarını her türlü esneten/uymayan bir toplum olduğumuz için bu kurallara uyulan bir ülkede zorlanırız demek istedim, anlayana. Sen nereye takılıp laf atma gereği hissettin, pkklılara laf attım, aponuza apoş dedim diye mi?

• kilolu hayvan yiyorsan(anladınız onu) ve taharet işini de pratik bir şekilde çözersen ve çalışacaksan mis gibi. yok bana devlet baksın dersen burdan iyisini zor bulursun.

başta biraz tutumlu davranırsan sonra krallar gibi yaşarsın.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.