Şimdi Ara

Yurtdisinda yasamanin zorluklari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Herkes yurtdisinda yasamak, yasayamasa bile en azindan turisttik gezi icin bile tercih ediyor. Neredeyse herkesin hayali.

Buzdaginin arka tarafinda neler oluyor? Pembe gozluklerimizi cikardigimizda karsimiza neler cikacak?

Yurtdisinda, yasamiş/yasayan arkadaslar aydinlatirsa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hacı insanları çok soğuk derler.Eyvallah orası için doğrudur da Allah aşkına bizim insanımız çok mu sıcakkanlı? Koca yolda omzuna çarpar bırak özür dilemeyi, direk kaçıp giden insanlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Opsss mademoiselle

Hacı insanları çok soğuk derler.Eyvallah orası için doğrudur da Allah aşkına bizim insanımız çok mu sıcakkanlı? Koca yolda omzuna çarpar bırak özür dilemeyi, direk kaçıp giden insanlar var.

O sicak kanlilik, degil kultursuzlukten kaynaklanir. Sana carpan kisinin evine gittiginde; sicakkanliligi o zaman anlarsin

• Yurtdışında yaşamanın zorlukları yok. Türkiye'de yaşamanın zorlukları vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Bilim Adami

quote:

Hacı insanları çok soğuk derler.Eyvallah orası için doğrudur da Allah aşkına bizim insanımız çok mu sıcakkanlı? Koca yolda omzuna çarpar bırak özür dilemeyi, direk kaçıp giden insanlar var.

O sicak kanlilik, degil kultursuzlukten kaynaklanir. Sana carpan kisinin evine gittiginde; sicakkanliligi o zaman anlarsin

Evet zaten belli bir samimiyetin olan insanların evine gidersin,o da haliyle sana sıcakkanlı davranır.Evinden atacak hali yok ya

• quote:

quote:

quote:

Evet zaten belli bir samimiyetin olan insanların evine gidersin,o da haliyle sana sıcakkanlı davranır.Evinden atacak hali yok ya

Demek istedigim, carpip ozur dilememesi kulturden dolayidir. Samimiyetinden dolayi degil. Hic tanimadigim insanlar, beni evlerinde cok guzel agirladilar. Hemde farkli farkli bircok insan. O an tanistigim.kisilerden bahsediyorum.

• - Dışlanma
    - Kariyer olarak belli bir noktada gayriresmi olarak önünün kesilmesi (Genel olarak bahsettiğimizde)
    - Potansiyel terörist muamelesi (9/11 sonrası pik noktasındayız şu an 2014 itibariyle)
    - Say goodbye to washing your ash (yes i said ash) in the toilet
    - Yaya olsan bile trafik kuralına ve ışıklarına uyma zorunluluğu
    - Herhangi bir ödeme yada hizmet sırasında kuyruğa girme zorunluluğu
    - Birçoğunun adı "İstanbul" ile başlamasına rağmen içine girdiğinizde duvarda kocaman apoş posterleri olan kebapçılar
    - Havalimanı ve benzeri yüksek prosedür uygulanan durumlarda 3.dünya vatandaşı muamelesi
    - Ülkeden giderken "Oh kurtuldum" denmesinden 6 ay sonra başlayan "Bizim oralar şimdi...", "Ah güzel İstanbul...", "Memlekette olsaydım şimdi..." gibi cümleler
    - Domuz ürünleri kullanılmayan yiyecek bulmak biraz zor olabilir yada bulacağın ürün sayısı az olacaktır
    - İnsanları bizim millete nazaran çok soğuktur; samimi şakalar, içten sohbetler, demli çayı yudumlarken atılan kahkahaları uçağa binmeden burada bırak
    - "Aşırı sağcılar beni tenhada yakalar mı acep" korkusuyla kalbinin sürekli pıt pıt atması, uzun vadede çarpıntı
    - Yurtdışındayken "Yabancı", Türkiye'deyken "Gurbetçi" lakabı ve buna yakışır davranışlar. Buram buram "Ne oraya aitsin, ne de buraya" hissi

İlk aklıma gelenler. Bilmiom belki yanılıyorumdur ama bence bunlar ilk göze çarpanlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaslarin yaptigi esek sakasi
    11 yıl önce açıldı
    İliskide yas farki
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye de olduğu gibi ordada apaciler var

• quote:

Orijinalden alıntı: strider_4242

- Dışlanma
    - Kariyer olarak belli bir noktada gayriresmi olarak önünün kesilmesi (Genel olarak bahsettiğimizde)
    - Potansiyel terörist muamelesi (9/11 sonrası pik noktasındayız şu an 2014 itibariyle)
    - Birçoğunun adı "İstanbul" ile başlamasına rağmen içine girdiğinizde duvarda kocaman apoş posterleri olan kebapçılar
    - Havalimanı ve benzeri yüksek prosedür uygulanan durumlarda 3.dünya vatandaşı muamelesi
    - Ülkeden giderken "Oh kurtuldum" denmesinden 6 ay sonra başlayan "Bizim oralar şimdi...", "Ah güzel İstanbul...", "Memlekette olsaydım şimdi..." gibi cümleler
    - Domuz ürünleri kullanılmayan yiyecek bulmak biraz zor olabilir yada bulacağın ürün sayısı az olacaktır
    - İnsanları bizim millete nazaran çok soğuktur; samimi şakalar, içten sohbetler, demli çayı yudumlarken atılan kahkahaları uçağa binmeden burada bırak
    - "Aşırı sağcılar beni tenhada yakalar mı acep" korkusuyla kalbinin sürekli pıt pıt atması, uzun vadede çarpıntı
    - Yurtdışındayken "Yabancı", Türkiye'deyken "Gurbetçi" lakabı ve buna yakışır davranışlar. Buram buram "Ne oraya aitsin, ne de buraya" hissi

İlk aklıma gelenler. Bilmiom belki yanılıyorumdur ama bence bunlar ilk göze çarpanlar.

4 madde iyimis dostum. Tak cikar taharet muslugu varmis, o tarz birsey veya bir sekilde turk yontemi bulmam lazim.

Domuz eti yiyorum, sorun degil benim icin(haramsa, alkolde, zinada haram )

Avrupa vatandasligim olacak, dislanma ve onumun kesilmesi bir nebze olsun daha az olacaktir

Cok degerli bilgiler dostum. Cok tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: HitlerinKardeşi

Yurtdışında yaşamanın zorlukları yok. Türkiye'de yaşamanın zorlukları vardır.

Sonuna kadar haklisin dostum fakat her isin zorlugu oldugu gibi, bununda zorluklari var malesef. Kolay degil gurbette olmak.

Bildigin, gordugun, uyguladigin, butun hersey degisiyor. Hemde cok kisa bir surede. Sabah gozlerini actiginda; bugunun nasil geceginden, neler olacagindan habersiz oluyorsun. İsik tutulmus tavsan gibi kaliyorsun. İsin kotu yani ise; geri donemiyorsun. Aslinda donuyorsun fakat yurtdisina gidip 10. Gunde pes etmissin.

Bunh hayatta kendime yediremem, bunun yuzunden sonucunu bilmedigim bir hayat var.

Ya iyi bir hayat, yada kotu bir hayat. İşin kotu tarafi hangisi olursa olsun, iyi veya kotu yasamak zorunda olman. He tabi ben zora gelemem, geri donerim, gururuma yediririm diyorsan, o ayri konu.

• Tecrübeleriniz çok önemli arkadaşlar, gidecek olan kişilere yardımcı oluyorsunuz. Neyle karşılacağımızı bilmiyoruz
  • Egitim amacli rusyadayim bi zorlugunu gormedim

• 7 sene amerikada yaşadım okudum, sonra geri geldim.

tek eksisi eğer ailene bağlıysan, özlem o kadar. her türlü buradan iyi. Gerek arkadaşlık, gerek iş ortamı olsun daha kaliteli. Aldığın parayı rahat rahat harcıyosun, her türlü yetiyor sana. İnsan gibi yaşıyorsun, herkes kurallara ve birbirine saygılı. Sosyal aktiviteler için yapılacak çok şey var. Cafelere, Avmlere, çarşılara doluşmak zorunda kalmıyorsun. Hayat aşırı ucuz, sadece kira pahalı biraz o kadar ama yeme, içme, kıyafet, elektronik acayip ucuz. Çalışırsan istediğini alabilirsin ve yapabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Vatan haini. Bi' bitmediniz.

Hayatında yurtdışına çıkmamışsındır boş boş konuşuyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne bilim ben ya adamı

Egitim amacli rusyadayim bi zorlugunu gormedim

Selam hocam kazan universitesine gelmeyi düşünüyorum Rusya'da.Nasil oralar kısa bir özet geçer misin soğuk dışında
  • quote:

Orijinalden alıntı: strider_4242

- Dışlanma

"- Kariyer olarak belli bir noktada gayriresmi olarak önünün kesilmesi (Genel olarak bahsettiğimizde)"

daha önce kaç kariyer yapmaya çalışıpta önü kesilen tanıdığın oldu ki böyle bir çıkarımda bulunuyorsun?

"- Dışlanma"

Alakasız, birçok ülkede bulundum, hiç birinde alenen bir dışlanmaya şahit olmadım.

"- Potansiyel terörist muamelesi (9/11 sonrası pik noktasındayız şu an 2014 itibariyle)"

Üstteki ile aynı, herhangi bir muamele görmedim diğer insanlardan farklı.

"- Yaya olsan bile trafik kuralına ve ışıklarına uyma zorunluluğu"

Trafik kuralları sadece araçlar için değildir, boşuna mı yayalar için de kırmızı ve yeşil ışık var? Ama ben ne gördüğümü söyleyeyim, Brezilya haricinde gittiğim ülkelerde karşıdan karşıya geçmek için yaya yoluna yüzünü döndüğün anda araçlar direkt olarak duruyor ve senin geçmeni bekliyorlar. Bu durumun yaşandığı bir yer göstersene Türkiye'de ? Millet ezer geçer seni yaya yolunda, çünkü yaya yolunun ne olduğunu bile bilmiyorlar. Bisikletler kendi yollarında giderken geçiş üstünlüğüne sahipler ve sağına soluna bile bakmıyor araç çarpar mı diye, çünkü trafik kurallarına o kadar güveniyor. Burda bisikletle istanbulda dolaş bakalım kaç kez kaza tehlikesi atlatıyorsun.

"- Herhangi bir ödeme yada hizmet sırasında kuyruğa girme zorunluluğu "

Ne demek istediğini de anlamadım, rüşvet veremiyoruz mu demek oluyor bu? Tabiki sıra olursa kuyruğa gireceksin.

"- Birçoğunun adı "İstanbul" ile başlamasına rağmen içine girdiğinizde duvarda kocaman apoş posterleri olan kebapçılar "

Kebapçılar gördüm, girmedim. O posteri asması kanunen yasak değilse, sen hiç bir şey diyemezsin o posteri astığı için. Bunun içinde o ülkeyi değil o mekanı suçlaman lazım.

"- Havalimanı ve benzeri yüksek prosedür uygulanan durumlarda 3.dünya vatandaşı muamelesi "

Alakasız, görmedim.

"- Domuz ürünleri kullanılmayan yiyecek bulmak biraz zor olabilir yada bulacağın ürün sayısı az olacaktır "

HALAL kavramı yurt dışındaki ülkelerde de var. İstersen oralardan sipariş verirsin.

"- İnsanları bizim millete nazaran çok soğuktur; samimi şakalar, içten sohbetler, demli çayı yudumlarken atılan kahkahaları uçağa binmeden burada bırak "

Alakasız, tanımadığı bir insana karşı millet burda çok mu sıcak kanlı ki? Benim tanıştığım insanlar gayette iyi insanlardı.

"- "Aşırı sağcılar beni tenhada yakalar mı acep" korkusuyla kalbinin sürekli pıt pıt atması, uzun vadede çarpıntı "

Aşırı sağcı? Nereden bahsediyorsun? Esas ben yurt dışında olduğum için yalnız bile olsam hiç bir korku duymadım, İstanbulda duyduğum gibi.

"- Yurtdışındayken "Yabancı", Türkiye'deyken "Gurbetçi" lakabı ve buna yakışır davranışlar. Buram buram "Ne oraya aitsin, ne de buraya" hissi"

Kendini yabancı hissedebilirsin başlarda, ama zaman geçtikçe alışırsın diye düşünüyorum. Kişiden kişiye göre değişir, ben gram özlemedim Türkiye'yi.

quote:

Orijinalden alıntı: Turkuazımsı

quote:

Vatan haini. Bi' bitmediniz.

Hayatında yurtdışına çıkmamışsındır boş boş konuşuyorsun.

Ben çıktım, yukarıyı oku.

• yemek sorunu vardır.
    ben en çok bunu yaşıyorum.
    dil biliyorsan yaşamanızda bir sorun olmaz.
    dil yoksa kendinizi daha çok yalnız hissedersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

yemek sorunu vardır.

Yemek sorununu Batı ülkelerini baz alarak söylüyorum, hiç dert etmiyorum Turbocum. Yemek yapmayı biliyorsan malzemelerini temin eder yaparsın. DOmuz Eti olayını çok takma kafana, Alkol içiyosan, zina yapıyorsan; domuzda ye bi zahmet.

Dil dert değil,

Yalnızlık konusuna gelince; Avrupa'da neredeyse çoğu ülkede kendimi yalnız hissetmem heryerde akraba var. Şu hayatta kimseye ihtiyacın yok, Lüx yaşamayacaksın, aklını kullanacaksın. Ev tutmak yerine, Oda tutacaksın. Odada yaşayarak çok fazla kar edersin. Her fırsatı değerlendiriceksin.Vucudunun kaldırabildiği her işi yapacaksın.

Şanslı doğanlardanım galiba..

• quote:

Orijinalden alıntı: AccUssEdGR

"- Kariyer olarak belli bir noktada gayriresmi olarak önünün kesilmesi (Genel olarak bahsettiğimizde)"

daha önce kaç kariyer yapmaya çalışıpta önü kesilen tanıdığın oldu ki böyle bir çıkarımda bulunuyorsun?

"- Dışlanma"

Alakasız, birçok ülkede bulundum, hiç birinde alenen bir dışlanmaya şahit olmadım.

"- Potansiyel terörist muamelesi (9/11 sonrası pik noktasındayız şu an 2014 itibariyle)"

Üstteki ile aynı, herhangi bir muamele görmedim diğer insanlardan farklı.

"- Yaya olsan bile trafik kuralına ve ışıklarına uyma zorunluluğu"

Trafik kuralları sadece araçlar için değildir, boşuna mı yayalar için de kırmızı ve yeşil ışık var? Ama ben ne gördüğümü söyleyeyim, Brezilya haricinde gittiğim ülkelerde karşıdan karşıya geçmek için yaya yoluna yüzünü döndüğün anda araçlar direkt olarak duruyor ve senin geçmeni bekliyorlar. Bu durumun yaşandığı bir yer göstersene Türkiye'de ? Millet ezer geçer seni yaya yolunda, çünkü yaya yolunun ne olduğunu bile bilmiyorlar. Bisikletler kendi yollarında giderken geçiş üstünlüğüne sahipler ve sağına soluna bile bakmıyor araç çarpar mı diye, çünkü trafik kurallarına o kadar güveniyor. Burda bisikletle istanbulda dolaş bakalım kaç kez kaza tehlikesi atlatıyorsun.

"- Herhangi bir ödeme yada hizmet sırasında kuyruğa girme zorunluluğu "

Ne demek istediğini de anlamadım, rüşvet veremiyoruz mu demek oluyor bu? Tabiki sıra olursa kuyruğa gireceksin.

"- Birçoğunun adı "İstanbul" ile başlamasına rağmen içine girdiğinizde duvarda kocaman apoş posterleri olan kebapçılar "

Kebapçılar gördüm, girmedim. O posteri asması kanunen yasak değilse, sen hiç bir şey diyemezsin o posteri astığı için. Bunun içinde o ülkeyi değil o mekanı suçlaman lazım.

"- Havalimanı ve benzeri yüksek prosedür uygulanan durumlarda 3.dünya vatandaşı muamelesi "

Alakasız, görmedim.

"- Domuz ürünleri kullanılmayan yiyecek bulmak biraz zor olabilir yada bulacağın ürün sayısı az olacaktır "

HALAL kavramı yurt dışındaki ülkelerde de var. İstersen oralardan sipariş verirsin.

"- İnsanları bizim millete nazaran çok soğuktur; samimi şakalar, içten sohbetler, demli çayı yudumlarken atılan kahkahaları uçağa binmeden burada bırak "

Alakasız, tanımadığı bir insana karşı millet burda çok mu sıcak kanlı ki? Benim tanıştığım insanlar gayette iyi insanlardı.

"- "Aşırı sağcılar beni tenhada yakalar mı acep" korkusuyla kalbinin sürekli pıt pıt atması, uzun vadede çarpıntı "

Aşırı sağcı? Nereden bahsediyorsun? Esas ben yurt dışında olduğum için yalnız bile olsam hiç bir korku duymadım, İstanbulda duyduğum gibi.

"- Yurtdışındayken "Yabancı", Türkiye'deyken "Gurbetçi" lakabı ve buna yakışır davranışlar. Buram buram "Ne oraya aitsin, ne de buraya" hissi"

Kendini yabancı hissedebilirsin başlarda, ama zaman geçtikçe alışırsın diye düşünüyorum. Kişiden kişiye göre değişir, ben gram özlemedim Türkiye'yi.

Sırasıyla...

- Evet.

- Senin görmemen bunun var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

- Üstteki ile aynı.

- "Türkiye'de kurallara uymamaya alışan biri yurtdışında zorlanır" idi benim sözün meali.

- "Başkasının sırasına, hakkına tecavüz yok, Türkiye'deki gibi araya kaynak yapamazsınız" idi benim sözün meali.

- O ülkenin terör listesinde yer alan bir örgütün sözde liderinin resmini astıramaz (ABD ve AB üyesi ülkeler). Mekan başta olmak üzere bu durumdan ihmali bulunan tüm denetçiler suçludur.

- Ülke girişlerinde, o ülkenin vatandaşı ile diğer (yada 3.sınıf kabul edilen) vatandaşlara uygulanan prosedürde bariz farklar var. Senin yok demen olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

- Bulunamaz demedim zaten, "...biraz zor olabilir yada ürün sayısı az olacaktır" dedim. Bu da doğru yani.

- Türkiye ile yurtdışı ülkeler arasında dağlar kadar fark var sıcaklık, samimiyet ve yardım konusunda. İtalyanlar biraz sıcak sadece o kadar, ama yine de Türk insanının sıcaklığını ben göremedim gittiğim yerlerde.

- Aşırı sağcı, aşırı milliyetçi yada nasyonel sosyalist parti üyeleri yabancılara, tabi doğal olarak o ülkedeki göçmen yada oturma izni almış başka milletlere ait vatandaşlara karşı biçok kez psikolojik, bazen de fiziki saldırılarda bulunuyorlar. Senin yok demen bunun olduğunu değiştirmiyor.

- Türkiye'de büyümüş birisi mutlaka özleyecektir, ama yurtdışında doğan jenerasyon özlemez. Benim fikrim bu.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strider_4242 -- 30 Aralık 2014; 17:20:14 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

yemek sorunu vardır.

Yemek sorununu Batı ülkelerini baz alarak söylüyorum, hiç dert etmiyorum Turbocum. Yemek yapmayı biliyorsan malzemelerini temin eder yaparsın. DOmuz Eti olayını çok takma kafana, Alkol içiyosan, zina yapıyorsan; domuzda ye bi zahmet.

Dil dert değil,

Yalnızlık konusuna gelince; Avrupa'da neredeyse çoğu ülkede kendimi yalnız hissetmem heryerde akraba var. Şu hayatta kimseye ihtiyacın yok, Lüx yaşamayacaksın, aklını kullanacaksın. Ev tutmak yerine, Oda tutacaksın. Odada yaşayarak çok fazla kar edersin. Her fırsatı değerlendiriceksin.Vucudunun kaldırabildiği her işi yapacaksın.

Şanslı doğanlardanım galiba..

alkol çok az içiyorum zina yapıyorum. domuzu da bi zahmet ye demen komik olmuş.
    kız arkadaşı bulmak kolay mıdır? sadece ingilizcem var? çok güzelini bulmak kolay mıdır?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.