Şimdi Ara

Yurtdışından Amfi Alımı İçin Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Almanya'dan bir amfi almak istiyorum, yolcu beraberinde gelecek ama tecrübesizliğim karar vermekte zorlanmama sebep oluyor. Salonum küçük, o yüzden 5.1 bir amfi almak isteiyorum.

4 model arasında kaldım, varsa tavsiyeleriniz çok makbule geçer.

1) sony str-dh 550 (ağ bağlantısı, airplay, internet radyo vs yok ama yurtdışı forumlarda çok güzel övgüler almış, 229 euro)

2) pioneer vsx-529 (249 euro)

3) sony str-dn 850 (369 euro)

4)pioneer vsx-924 (349 euro)

İşin açıkçası bu işe ayırabilecek çok bir bütçem yok, şu anda sony str-dh 500 model bir amfi kullanıyorum. Apple tv mevcut olduğu için ağ bağlantısı özellikleri çok cezbetmiyor beni.

Mevcutta önde iki tane kule sony ss-f6000 hoparlörlerim, merkezde ise tannoy mercury mc var. Dolayısıyla hoparlörlerim de basit, giriş seviyesi aletler.

Genelde sinema ve dizi için kullanacağım, tavsiye verebilecek arkadaşlar olursa çok memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cozturk 6161 C kullanıcısına yanıt
    Dostum bir çoğumuz, 7.1 destekli AVR alsa da yine 5.1 olarak kullanıyor. Model yükseldikçe 7.1 olmasının yanında diğer birçok özellik de gelişiyor. Gücü, bağlantı sayıları vs gibi. Bu sebeple olaya 7.1, 5.1 olarak bakmayın.

Açıkçası Sony str-dn 840 kullandım ve sinemada o kadar etkilemedi. Onkyo sinemada daha başarılı ve ayarlaması vs çok daha kolay. Sony'de hangi ayarı yaparsanız yapın bir değişiklik olmuyor gibiydi. Ayrıca sanki Onkyo'nun görüntü işlemcisi daha başarılı gibi geliyor. Özellikle tv'de oyun oynarken görüntü Onkyo'da daha net gibi gelmişti. Bu sebeple listeye Sony'i çıkarıp Onkyo'yu ekleyin derim. Sizin bütçe aralığınızda 535 ve 636 modelleri olabilir.

Pioneer - Onkyo karşılaştırması hakkında ise Pioneer'ı alıp evde kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim. Onu da başkaları yorumlasın.

Almanya'dan alıyorsanız Saturn'un sitesine bakmayı unutmayın. Ayrıca arkadaşınız bunu hediye olarak yurt dışına götürüyorum diyerek havalimanından %12 vergi iadesi de alabilir. Bunun için ürünü satın aldığı mağazadan global blue tax free formunu alması gerekiyor.
    http://www.saturn.de/mcs/productlist/AV-Receiver,48352,475820.html?langId=-3&searchParams=&sort=price&view=&page=

• Bencede Onkyo Tx-Nr 636 iyi bir seçim olur hemde Türkiyeye nazaran Almanyada çok daha ucuz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Str de 500 varmış elde... Şimdi 350 euro harcayacaksa salon da küçükse bence bir 5.1 sistem alsa hoparlörlerden kurtulup daha fazla memnun olur gibime geliyor.....
    Mesela Teufel Consono 35 mk3 gibi...

Yurtdışından Amfi Alımı İçin Tavsiye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öneriler için çok teşekkür ederim,

Amfiyi değiştirmek istemememin temel 2 sebebi var.

1) dh 500 hdmi üzerinden ses taşıyamıyor, neden bilmiyorum ama öyle
    2) yeni ses formatlarını desteklemiyor.

öndeki f-6000'lerden genel olarak memnunum, merkez ve surroundları değiştirmeyi düşünebilirim, ama çok kısa vadede değil.

Sisteme bir de subwoofer eklemeyi düşünüyorum bu ara. Giriş seviyesi ev sineması işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cozturk 6161 -- 2 Şubat 2015; 10:50:51 >
  • Arkadaşlar ben şu an amerikadayım yurda dönüş yapıcam 5 gün sonra, best buy mağazasından avr alacağım ama karar veremedim. 400 USD civarı birşey almak istiyorum ne tavsiye edersiniz? hem müzk hem sinema için,yüksek ses olması önemli değil önemli olan temiz ve duru ses alabilmem ve 3d işlemesi iyi olması full hd projeksiyonum var ona bağlayacağım. hoperlörler şu an LG nin 5.1 i var ama belki 2 adet kaliteli kule tipi hoperlör alabilirim ileride. buradaki markaların modelleri türkiyedeki model isimleri ile farklı

şunlar var

-Onkyo TX-NR535
    -pioneer vsx 824 K
    -MARANTZ - NR1403
    -Yamaha RX-V477BL
    -Denon AVR-S700W

hepsi yaklaşık 400 usd civarı..

değerli yorumlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinergul

Arkadaşlar ben şu an amerikadayım yurda dönüş yapıcam 5 gün sonra, best buy mağazasından avr alacağım ama karar veremedim. 400 USD civarı birşey almak istiyorum ne tavsiye edersiniz? hem müzk hem sinema için,yüksek ses olması önemli değil önemli olan temiz ve duru ses alabilmem ve 3d işlemesi iyi olması full hd projeksiyonum var ona bağlayacağım. hoperlörler şu an LG nin 5.1 i var ama belki 2 adet kaliteli kule tipi hoperlör alabilirim ileride. buradaki markaların modelleri türkiyedeki model isimleri ile farklı

şunlar var

-Onkyo TX-NR535
    -pioneer vsx 824 K
    -MARANTZ - NR1403
    -Yamaha RX-V477BL
    -Denon AVR-S700W

hepsi yaklaşık 400 usd civarı..

değerli yorumlarınızı bekliyorum

Almayı düşündüğünüz amfilerin tamamı 110Volt olduğundan Türkiye'de kullanmak için Step Up Voltaj Dönüştürücü almak zorunda kalacaksınız. Sese olumsuz etkisi yok derlerse de inanmayın.

Bence otomatik voltaj dedektörü olan ve dönüştürücüye ihtiyacı olmayan EMOTIVA FUSION 8100 'ü tercih edin. Bence almayı düşündüğünüz giriş seviyesi cihazlardan daha iyi bir ses kalitesine ulaşırsınız. Biraz incik boncuk özellikleri eksik olabilir ama sizi mutlu edecektir.

https://emotiva.com/products/receivers/fusion-8100

Yurtdışından Amfi Alımı İçin Tavsiye Yurtdışından Amfi Alımı İçin Tavsiye

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.