Yurtdışından ( Avrupa ülkesi ) 150EUR üstü alışveriş vergisi
-
-
ürünün ne olduğuna bağlı olarak minimum %20 ödersin. ayrıca ürüne ödediğin para da önemsiz. gümrük memuru ürün önüne geldiğinde fiyat kontrolü yapar ve daha pahalı bir sonuçla karşılaşırsa o yüksek tutardan keser haberin olsun.
-
Yani hocam. PC ürünü istedim. Elektronik değiller. 1 tane 240mm radyatör, 1 tane 80e 120lik rezervuar bir de 500ml soğutucu sıvı. Gümrük memurunun keyfine göre verilen tutar ne kadarı bulabilir ki? -
yanlış bilmiyorsam bu ürünlerde ötv işlemiyor. 2-3 tane sabit vergi var damga vergisi gibi. bunun üstüne de %18 ya da %30 koyarlar işte
-
Anladım hocam yani 8700tl lik siparişim bana ekstra 1600 ila 3000 arasında bir maliyet çıkaracak gibi. -
Arkadaşlar merhaba. Linkteki ürünü satın almak istiyorum. İçeriği araç boyası. Siteye mail attım daha önce Türkiye'ye gönderim yaptıklarını sorun olmadığını söyledi. Alacağım ürün 1 litre fiyatı 81 sterlin. Sepete eklediğimde kargo ve vergi ücreti 38 sterlin olarak görünüyor. Toplamda 119 sterlin yaklaşık 5000 TL yapıyor. 150 euro sınırını geçmiyor. Bu ürün gümrükten geçer mi? Geçerse ek vergi çıkar mı? Gümrükten geri dönerse paramı geri alabilir miyim? Yardımcı olabilir misiniz?
stardust colorsCrystalizer paint from 500ml to 5Lhttps://www.stardustcolors.co.uk/marble-effect-paint/749-crystalizer-effect-500ml.html#/16-packaging-1_liter
-
Burayı aydınlatayım. Evet siparişim gümrüğe geldi ve benden gümrük işlemleri için ups vekaletname istedi. Vekaletname 1400tl + 200 de onu kargolamak için verdim. Neyse gitti ve işlemler başladı. Sonuç olarak bana iletilen tutar 16400tl idi. 8700tllik ürün aldım ve buna toplam 16400 TL para çıkarıldı. Tabiki kabul etmedim ve iade işlemlerini başlattım. Şu an satın aldığım firma ile ve ups ile görüşüyorum. Satıcı firmaya ups tarafından kargo vs gibi masraflar iletiliyor ve eğer satıcı kabul ederse iademi alacağım eğer etmezse de ya bu iade sürecindeki kargo vs ücretlerini ödeyip yollayacağımı söylediler ya da gümrüğe terk edip paramı yakacağımı. Siz siz olun sakın 150eur üstünü sipariş vermeyin. Bakın ürün + kargo bile 150eur geçerse almayın. Gümrükte başınıza ne geleceği belli olmuyor. -
Çok absürt bir fiyata gelmiş . Vergi mi yüksek yoksa diğer masraflar mı çok tuttu hocam ? -
Hocam sadece vergi 6800 tl idi. Kalanlar işte Ardiye ordino vs vs. Ve gümrük işlemlerinin başladığı gün vekâletname vs Yolladım ki ardiye ücreti artmasın. Anlamadım gerçekten. -
Yazık. Çok geçmiş olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X