gerekli bölüm neresi bulamadım bu yüzden en gereksiz bölüme açmaya karar verdim
benim almanyada akrabalarım var. ben almanyaya gidebilirim ama sadece 2-3 günlüğüne
yani orada oturmayacam. ben bir alman bankasından vadesiz hesap açtırabilirmiyim
bunu neden akrabalarına sormuyosun demeyin çünkü şuan için sormam erken. onun için buraya yazdım
cvp gelirse şimdiden teşekkürler
hesap actirman icin bulundugun ulkenin calisma veya oturma izni gerekebilir. almanyayı bilemem ama ben 2 farklı ülkede yaşadım.avrupa birliginde olmayan 2 ülke. çalışma veya oturma iznin olmadan hesap açtıramıyorsun.hatta 2.ülkede banka hesabimin acilmasi icin aylarca bekledim.almanyada prosedur farkli olabilir.
yabanci bir ulkeden neden hesap actirmak istedigini anlamadim turkiye karisik bankalar iflas ederde parama el koyarlar diyorsan turk bankalarina guvenmiyorsan en iyisi parayi kendin saklaman. 1000 isvicre franklik banknotlar alirsin tek kagit parcasi 2100 tl ediyor 100 tane ondan alsan 210bin lira saklayabilirsin.yada 1kg platin alirsin yaklasik fiyati 1530/31x2 desek =98bin lira. onu goturur saklarsin. bankalar batar diye korkuyorsan en saglami o. dedelerin yaptigi da zaten altini tarlaya gommekti. yuzyillarca bile kalabilir.
yurtdisina ciktigimda para cekmekte zorlanabilirim diyorsan oyle biseyde yok.benim mesela akbankta hesabim var normal siradan vadesiz hesap akbankin kartiyla yurtdisinda para cekebiliyorum 7 tl transfer ücreti alıyor bi de tl dolar kuru uzerinden hangi cins para cekiyorsan onu hesapliyor para cekip alisveris yapabiliyorsun. gerci ben pek kullanmiyorum onu.