Şimdi Ara

Yurtdışından elektro gitar ve amfi getirmek ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar kısa bir süre sonra yurtdışına çıkacağım ordan bakıcam eğer buraya göre daha uygunsa ordan alırım şimdi asıl soru yanımda götürürken vergi mergi vermek zorundamıyım sıkıntı çıkarırlarmı ?

• Hocam vergi istemiyorlar fkat onları bavulların koyulduğu yere koymuyorlar onun için ayrı bilet alman gerekiyor arkadaşımın başına geldi ordan biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyrion Reyiz

Hocam vergi istemiyorlar fkat onları bavulların koyulduğu yere koymuyorlar onun için ayrı bilet alman gerekiyor arkadaşımın başına geldi ordan biliyorum.

yine aynı fiyata denk gelir ozaman doğruyum değilmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alex Turner

quote:

Hocam vergi istemiyorlar fkat onları bavulların koyulduğu yere koymuyorlar onun için ayrı bilet alman gerekiyor arkadaşımın başına geldi ordan biliyorum.

aynen hocam bilet fiyatlarına ve alacağınız gitarın yurt içi yurt dışı fiyatlarına bakın derim en ucuz bilet ne kadardırki
  • quote:

quote:

quote:

aynen hocam bilet fiyatlarına ve alacağınız gitarın yurt içi yurt dışı fiyatlarına bakın derim en ucuz bilet ne kadardırki

eğer tek bir kişi için bilet fiyatını sorarsanız 800 dolar :(
  • quote:

quote:

quote:

quote:

eğer tek bir kişi için bilet fiyatını sorarsanız 800 dolar :(

Hocam öyle aman aman bi 15 20 milyarlık gitar almayacaksanız deymez kesinlikle bu arada hangi gitar ve hangi ülke sorabilir miyim acaba sakıncası yoksa

• yahu olur mu öyle şey
    tabii ne alacağınıza göre değişir ama koltuk/bilet vs satın almanıza gerek yok.
    fakat biliyorsunuz, havayolları şirketlerinin luggage politikaları var. bazıları 20 kg'a kadar ücretsiz
    gitarı yanınıza alabiliyorsunuz uçakta
    ampli, özellikle kafa kabin, hayır. onu luggage'a vermek zorundasınız. zaten en ufak 100w kafakabin en az 50 kg olduğu için ekstra luggage ödüyorsunuz ama öyle 800 dolar olmuyor yani.
    ben gitar + kafa kabin getirdim, 200$'a.
    100 lb (45 kg) üzeri luggage'a izin yoktu delta'da. kafa ve kabin'i ayrı paketledim, gitarı yanıma aldım, ondan 200$. daha hafifleri daha ucuza gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    başlangıç olarak elektro gitar
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekstra bilet muhabbeti hava yolu şirketlerinin bilet iteleme çabasıdır o kadar.gitari yanınıza alabilirsiniz sorunsuz amfiyi de yukarıda arkadaşın anlattığı şekilde verebilirsiniz. Eger çok ahım şahım bir amfi almayacaksaniz amfi icin degmeyebilir ama gitarı alırsınız yanınıza. Alamazsınız bilet alın derlerse sirkeflesin biraz benim buna hakkim var dolandiramazsiniz beni gibisinden direk geçersiniz gitarinizla yerinize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'dan defalarca gitarla geldim, sorun olmuyor. Kabinde gidip geliyor. Thy için konuşuyorum bu arada, şirket politikaları değişebilir.
  • Yakın zamanda Amerika'dan akustik gitar getirme maceram şu şekilde gelişti. İç hatlarda American Airlines'in carry-on (ücretsiz olarak kabine sokulabilen çanta, küçük valiz vb.) kurallarına göre uçak kabininde gitarın taşınmasına izin verdiğini biliyordum. Her ihtimale karşı gitarın kendi hardcase'ini boş olarak bagaja verip, aldığım gigbagin içinde gitarı herhangi bir sorun olmadan kabine soktum. Yalnız uçağa en önce binenlerden olmak gerekiyor çünkü sonradan gitarı yukarıda koyacak bir yer kalmayabiliyor. Ben gate (kapı) önündeki görevli ile konuşup gitarım olduğunu söyledim o da uçağa önceden girmeme izin verdi. İşin Türkiye'ye dönüş ayağı korkutuyordu beni çünkü THY'yi aradığımda kabinde gitara izin verilmediğini ancak gitar için bir bilet almam koşuluyla kabinde getirebileceğimi söylemişlerdi. THY'de check-inde yine hardcase'i bagaja verdim ve kırılabilir olduğunu söyledim, görevli fragile etiketi yapıştırdı. Carry-on olarak gigbag içindeki gitarı tartı ve ona da carry-on etiketi yapıştırdı. Daha sonra gate önündeki görevli ile konuşmadım çünkü gitara izin veremiyoruz diyebilirlerdi. Kapıdan geçerken kimse bir şey demedi hatta içerideki kabin görevlileri de yardımcı oldu. Gitarı yukarıda bulunan valiz konulan yere yerleştirdim. Yanına da genellikle sert valizler yerine yumuşak olan çantalardan yerleştirmeye özen gösterdim. Herhangi bir sıkıntı olmadan geldi ama gerçekten stresli bir süreç. Genellikle yardımsever insanlarla karşılaştım ama ters bir görevli olsaydı ve gitarı alamıyoruz deseydi uçağın kalkmasına 15 dk kala ne yapardım bilmiyorum. Umarım gitar getirmeyi düşünen arkadaşlar da sorunsuz bir şekilde getirebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raistlas1 -- 24 Eylül 2014; 12:18:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.