Şimdi Ara

Yurtdisindan gelen iphonu u satma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (6 Mobil) - 2 Masaüstü6 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
109.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @emreq nun dediği gibi satarken dilekçe imzalatsak ve havale açıklamasına iban ve telefon modeli satışı yazdırsak sıkıntı olmaz herhalde.

e-devlette telefon üzerime kayıtlı olduğu için başka telefon kaydettiremem herhalde değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas -- 5 Ağustos 2024; 10:15:33 >
  • Legolas kullanıcısına yanıt

3 yil geçtiyse kayit edebilirsin onun hariçinde imkansiz..

• Arkadaşlar e-devlet üzerinde tüm bilgiler yazıyor. Aklında soru işareti olan arkadaşlar için bırakıyorum.

KAYIT HAKKINDA:

1.Yurtdisindan kişisel kullanım amacı ile getirdiğiniz cihazın kaydı için kullanılan yurda giriş belgesindeki tarihten sonraki iki takvim yılı içinde yeniden kayıt yaptıramazsınız. Daha önce kayıt yaptırdıysanız, en son cihaz kaydınızda kullanılan yurda giriş belgesindeki tarih üzerinden en az üç takvim yılının geçmesi gerekir. Örneğin en son tarihli cihaz kaydını 01/06/2019 tarihli yurda giriş belgesi ile gerçekleştiren bir kişi 01/01/2022 tarihinden itibaren yeni cihaz kaydedebilir.

2. En son cihaz kaydınızda kullanılan yurda giriş belgenizin 29/05/2019 ve öncesi tarihli olması halinde kayıt hakkının hesaplanması 2 takvim yılı üzerinden yapılır. Örneğin 19/05/2019 tarihli yurda giriş belgesi ile kayıt işlemi yapan bir kişinin yeni bir cihazı kaydetme hakkı 01/01/2021 tarihi olacaktır.

3. Bu hizmet ile kayıt işlemini tamamladığınız cihazlara ait bilgilerin görüntülenebilmesi ve yeniden kayıt yaptırabilmek için kalan sürenin sorgulanabilmesi mümkündür.

4. 30/05/2019 ve sonrası tarihli yurda giriş belgesi ile kayıt işlemi tamamlanmış cihazlarınıza ait IMEI numaralarının, üç takvim yılı boyunca sadece kendi adınıza kayıtlı GSM hatları üzerinden hizmet alması mümkündür. Bu kapsamda, eşleşen hat numaralarınız ile ilgili bir hata olduğunu düşünüyorsanız, tabloda yer alan "Hat Eşleştir" düğmesini kullanarak güncelleme talebinde bulunabilirsiniz.

IMEI İPTALİ HAKKINDA:

Bu hizmeti kullanarak kendinize ve/veya 18 yaşın altındaki çocuklarınıza ait pasaporta kayıtlı görünen cihazların kayıt işlemlerini iptal edebilirsiniz.

UYARI

Lütfen işleme başlamadan önce aşağıdaki hususlara dikkat ediniz.

1. Pasaportunuzda kayıtlı görünen cihaz veya cihazların kayıt işlemlerinin iptal edilmesi halinde yapılacak işlemlerle ilgili olarak yatırılan harç ücret/ücretleri iade edilmeyecektir.

2. Pasaportunuzda kayıtlı görünen cihaz veya cihazların kayıt işlemlerinin iptal edilmesi halinde geri alınması mümkün değildir.

3. Pasaportunuza kayıtlı cihaza ait seçtiğiniz IMEI numarası veya numaralarını taşıyanlar beyaz listeden çıkartılacaktır.

4. Beyaz listeden çıkarılan cihazın kullanılması durumunda cihaz kayıtdışı duruma düşecek, kullanan kişiye bu durum SMS ile bildirilecektir.

5. Kayıt işleminin iptal edilmesi ile kayıp/çalıntı (rıza dışında elden çıkan) cihaz için gerçekleştirilen ihbar işlemi birbirine karıştırılmamalıdır. Eğer cihazınız çalındı veya kayboldu ise cihazın iletişime kapatılabilmesi için bu hizmet yerine kayıp/çalıntı ihbarında bulunulmalıdır. Bunun için 120 numaralı BTK Tüketici İletişim Merkezi’ni aramanız ya da e-Devlet Kapısı üzerindeki Kayıp/Çalıntı İhbar Bildirimi(https://www.turkiye.gov.tr/btk-kayip-calinti-ihbar-sorgulama-iptal) hizmetini kullanmanız gerekmektedir.

• Merhaba arkadaşlar
    Ben 2022 yılında telefon aldım yurt dışından imei kaydını yaptım 2025 yılında 3 senesi doluyor 3 sene olduktan sonra ben bu telefonu satabiliyor muyum ? Troy gürgençler vs sorun olur mu ? Benim kafam karıştı
    3 yılı doldurdum diyelim e devletten kaldırdım herkes kullanabiliyor mu ? Yoksa 3 sene sonra yine kayıt mı ister

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lewanton -- 14 Eylül 2024; 10:14:43 >
  • Arkadaşlar merhaba kardeşim 13 Aralık 2021 tarihli yurtdışı telefon aldı ve bu telefona imeil üzerine kaydettirdi kardeşim telefonu şu anda bana verecek bu telefon diğer hatlara açılmış mıdır ve ben hattı taktığım da direk bu telefon benim hattımı okur mu tekrar bir kayıt yaptırmam gerekiyor mu yardımcı olurmusunuz
  • Glnkrm G kullanıcısına yanıt
    2021’de kayıt yaptıysa 1 Ocak 2024’te tüm hatlara açılır. Yani şuan o cihaz tüm hatlara açıktır. Tekrardan kayıt yapmanız gerekmez.
  • Arkadaşlar kardeşim 15 Aralık 2022 yurtdışı telefon alıp imei üzerine kaydettirmiş telefonu bana verecek telefon 2025 Ocak ayında mı açılacak ve hemen 1 ocak damı açılıyor yoksa 4 5 gün beklemek mi gerekiyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.