Şimdi Ara

Yurtdışından içki getireceğim yakalanır mıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
5.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tamamen şans, kim ne derse desin, denk geldin mi yakalayabilirler. Ha, şöyle bir gerçek var, çoğu zaman kontrol yapmıyorlar. Hatta ben İstanbul'da hiç kontrol yapıldığını görmedim. Duyduğuma göre kktc uçaklarına sık yapıyorlarmış çünkü sırf bavulu içkiyle doldurmaya gidenler varmışmış. Kısacası ben olsam riski göze alıyorsam yapıştırırım, göze alamıyorsam sınırı geçmem. Burdan aldığın akılla yapma o işi, sonucunda ne getirdiğini paylaşacaksın ne de yakalandığında cezayı bölüşeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El Kedi kullanıcısına yanıt
    Kktcden gelmeyeceğim. Kontrol yapmıyorlar dediğin gümrükte xraye sokmuyorlar mı çoğu zaman? Direkt bavulunla ilerliyomusun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bir de bi sorum daha var, elindeki duty free poşetini de cihazdan geçiyorlarmı

• 1 litreden fazlasi.olmaz el.koyulur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Westbrook kullanıcısına yanıt

Gümrükte kontrol genelde beyana dayalı, yani şüphelenmediklerinde x-rayden geçirmiyorlar, direkt yanlarından yürüyüp geçiyorsun. Ben duty free den alışveriş yaptığım zaman da poşeti çantaya koyuyorum genelde, yani kapıdan elimde poşetle geçmiyorum.

Edit: ben sınırı aşarak geçiş yapmadım bu arada hep limit dahilinde getirdim hey şeyi ama gözlemlerim bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Kedi -- 11 Haziran 2021; 7:16:9 >
    Anladım, tüm çıkarımlarım sonucu pek bişey olmaz gibi geliyor. Zaten 10şişe filan getirmeyi düşünmüyorum. Akşam sonucu yazarım buraya

• Limit 2 şişe mi 1 litre mi ve bu limitler kişi başı mı bilginiz var mı?

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Alkol oranı %22 üstündeyse 1L , altındaysa 2L. Ben 4 tane 22 üstü deneyecem bakalım

Limitler 18+ şahıslar için geçerli ve kişi başı.

%22nin altında alkol hacmine sahip 2 litre, %22nin üzerinde alkol hacmine sahip 1 litre olacak şekilde limit var. Birini kullanarak diğer haktan feragat etmiş olmuyorsunuz, yani %22 altında 2 litre yanında 1 litre de %22 üzeri alkollü içeceği yanınızda getirebilirsiniz. Ama %22 üstü getirmedim, o zaman 3 litre %22 altında getireyim demeyin, o şekilde bir denklem olmuyor kurallara göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Westbrook

Alkol oranı %22 üstündeyse 1L , altındaysa 2L. Ben 4 tane 22 üstü deneyecem bakalım
    Sonucu bekliyoruz hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jhg56 J kullanıcısına yanıt
    Tamam bıraktım

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Şu an uçağa verdiğim valizde bir şişe, elimde poşette de aldığım iki şişe mevcut. İstanbul’a indiğimde de belki bir şişe daha alacağım. Sonucu yazacağım bakalım hüsran mı olacak

2 tane 1 lt, ne olduğu önemli değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adamı tutukladılar heralde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.