Şimdi Ara

Yurtdışından Laptop Almak Istesem Gümrük Nasıl Oluyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
22.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elime gerçekten sağlam bir bilgisayar gerekiyor. Bir arkadaşım var o da amerikaya gidiyor ona en uygun nerden bilgisayar aldırabilirim ve tax free ile o ülkeye para ödemiyoruz ama buraya gelince gümrükte problem yaşar mı? Vergi ödemek durumunda kalır mıyız? hediye için yada kendime dese nasıl olur?kesinlikle kargo firması felan yok. Çucuk elden vericek bana. Çantasında veya bavulunda benim önceki bilgisayarım dese nasıl olur? abilerim yardımlarınızı görüş ve önerilerinizi bekliyorum.1500 (1660$ a denk geliyor günümüz kuruyla ki bilmiyorum kendi hesapladıkları kur farklı mıdır?)euro yu aşarsa nasıl olur (ki aşacagını zannetmiyorum) eğer pc ? ululararası garantiyi amazon veriyor mu? Ben öyle iki yillik felan garanti istemiyorum 1 aylık bir garanti bana yeter o da bilgisayarda eğer problem varsa çözülebilmesi için geri gönderebilmeye

Teşekkür ederim Tüm yardımlarınız için

• 75€ - 1500€ arası fiyatlı ürünlerde, Avrupadan gelenler için %18, Amerikadan gelenler için %20 vergi alınıyor Gümrük'te. Ama arkadaşınız bu benim kişisel bilgisayarım, giderken yanımdaydı derse ne olur bilmiyorum ama kaçakçılıktan hapse girmeyi göze almanız gerekiyor
    Amazon uluslar arası garanti vermiyor diye biliyorum. Bir sıkıntı olursa Amerikaya göndermeniz gerekebilir. Ben dün amazon satış görevlisi ile konuştum Dell marka notebooklarda yurtdışı garantimiz yok diyordu mesela.

Vergi olayı çok sıkıntılı gerçekten de. 800 dolarlık notebook bana 3000 TL'ye geliyor buraya.
  • En hesaplı xotic pc dir. Çünkü eyalette vergi yoktur. Garantiye gelirsek msi-asus-apple ve bircook markanin urunu uluslararasi 1 yıl garantilidir. Gumrukten gecirmeye gelirsek yanida bir sirt cantasina 2-3 tane koysa bile hic sorun olmaz. Alip kontrol etse içini ne diyecek. Bunlar kimin. Benim. Niye iki tane. Biri ofis icin biri yanimda tasimak icin. Tamam gec. Budur yani. Gumrukten geçişte kutusu ile degilde acilmis sekilde sirt cantasinda gecirsin. Ve en az 1 kez acilmis olsun. Çünkü laptop susu verilmis aletlerin icinde uyusturucu felan tasima olabiliyor onun icin alip calisiyor durumdami diye bakiyorlar. Son olarak bavul degil cantasinda getirsin. Kutusunu bavula koysun. Uluslararasi garantiyi amazon xotic felan vermez marka verir. Bir cok firmada veriyor sana tavsiyem msi alman garantide sorun cikarmiyorlar. Gs serisine bak derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fyfyfy1453 F kullanıcısına yanıt
    Hocam bende msi marka almayı düşünüyorum amazon veya xotic pc de msi lar uluslararası garanti veriyor mu?bunu sitelerden nerden öğrenebilirim?
  • Madem elden vericek kutusundan çıkarsın. Kendi bilgisayarım diye geçirsin gümrükten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.