Şimdi Ara

Yurtdışından PDA / Cep Telefonu Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir iş arkadaşımız H.kong'a gidiyor. Bunu değerlendirip 2 ürün almak istiyoruz ama öncelikli soru şu:

- Yurtdışından gelecek pda veya cep telefonlarını TR'de kullanmak için ne yapmak gerekecek; yani sim kart için ayrıca uğraşacak mıyız ( kabul edilir bir maliyete patlarsa dert diil tabi ). Birde ülkeye sokarken gümrükte ne işlemleri yapılıyor, para falan ödeniyor mu?

Eğer bu ilk maddeye olumlu dönüş yaparsanız iki tavsiyeye ihtiyacımız var. Birincis PDA; fiyattan bağımsız olarak bana uzuuuun süre gani gani yetecek bir PDA tavsiyesinde bulunur musunuz? Hiç kullanmadım o yüzden her okuduğum açıklamada iyice karışıyor. Kullanan arkadaşlar deneyimlere endeksli cevap verseler muhteşem olur.

Birde cep telefonu; komik gelecek ama ben 3 senedir K750 ile bayağı mutluyum, kız arkadaşım ise adını bile hatırlamadığı kibrit kutusu boyutunda bir panasonic kullanıyor. Yani bu teknoloji özürlü çifte acil tavsiye gerekiyor. Cuma günü bildirmem lazım en geç.

Bu noktada iphone hayali kurmuştum ama 1.1.2 serisini ve altını artık bulman hele de bu işlerden anlamıyorsan çok zor cevabı aldım. Siz ne dersiniz ?

Teşekkürler

• Şimdiden hayırlı olsun.

PDA ile ilgili sorularına bilgim dahilinde cevap vermeye çalışayım:

Yurtdışından telefon getirmenin aslında çok da riskli bir yanı yok. Şöyle ki, gümrükten geçerken herhangi bir ücret ödemek zorunda değilsin (tabi kutusuyla geçirmezsen). Sonuçta herkes kendi telefonu ile geçerken gümrük vergisi ödemiyor. Yurtdışında gelen telefonlarda en önemli dezavantaj garanti kapsamı oluyor.

Bunun dışında Türkiye'ye gelince kayıt yaptırman gerekiyor. Bunun içinde aynı yıl içerisinde Türkiye'ye giriş yapmış bir pasaport gerekiyor. Pasaport sahibi telefonla beraber herhangi bir operatör şirketinin yetkili bayiine giderek 5 YTL karşılığında kayıt işlemlerini yaptırabilir. Fakat burada önemli nokta bir pasaportla bir yıl içinde sadece 1 telefon kaydı yapılabilir. Yani her telefon için ayrı bir pasaport gerek.

Sim kart konusunda ise alırken sim kilidi olmayan bir telefon olduğuna dikkat etmek lazım. Sim kilidi yoksa tüm operatörlerde çalışacaktır. Ekstra bir masraf çıkartmaz yani.

Özetle bazı ayrıntılara dikkat edersen yurtdışından gelecek telefon ya da PDA'nın sana ekstra 5 YTL masrafı olur.

PDA önerisi:

Ben yaklaşık 2 aydır HTC TyTN II kullanıyorum. Forumda bununla ilgili bölümler de var zaten. Daha önce Casper M500 kullanıyordum. Uzun zamandır pocket pc kullanan birisi olarak bence piyasada verilecek paraya değecek sayılı aletten birisi diyebilirim (TyTN II için). Formun ilgili kısımlarını okuyarak daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsin. Yani benim önerim HTC TyTN II

• arkadasim yurdisindan getirdik bunlari pasaporta kayit etermek gerekiyo bi pasa en fazla kac telefon kaydetire bilirz her giriste yani
  • HTC Touch XL (475 USD) veya Gps i ve video call camerasi da olsun dersen HTC Touch Cruise (650 USD).

http://www.expansys.com/video.aspx?id=833&i=159608

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 26 Ocak 2008; 8:30:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: reem86

arkadasim yurdisindan getirdik bunlari pasaporta kayit etermek gerekiyo bi pasa en fazla kac telefon kaydetire bilirz her giriste yani

hocam. bak bi onceki mesajima uzun uzun yazmisim ne guzel. icinde de diyo ki: bir pasaporta bir yil icinde sadece bir telefon kaydi yapabilirsiniz. yani her telefon icin ayri pasaport gerekecek.

kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.