Şimdi Ara

yurtdışından projeksiyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yurtdışından postayla kendisi için 1 adet projeksiyon getirten oldu mu? Olduysa tecrübelerini paylaşabilir mi? USPS, Royal Mail, EMS vs. gibi PTT'nin anlaşmalı olduğu genelde devletlerin elinde olan posta yoluyla gelecek cihazın faturası üstünden %20 vergi ödenecek, ardiye (2-5 tl) ödenecek, başka bir ödeme var mı? Özellikle bandrol konusuna takıldım. UPS, DHL, FEDEX'i bu konunun dışında tutalım yoksa astarı yüzünü geçebiliyor ordinoydu, depoydu, beyannameydi vs.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooztuncer -- 11 Mart 2013; 16:35:51 >

• TAKİP
  • hocam yurtdışından kargo ile ne getirirsen getir , vergisini verdikten sonra tamamen yasaldır.

Ben Harman Kardon Amfi getirmiştim amerikadan ebay'den aldım , buraya geldi sonra beni aradılar böyle böyle diye posta toplama merkezine gittim , adam bana bir kağıt verdi üzerinde kaç para olduğu , vergisinin nekadar olduğu vs.. yazıyordu. Gittim vergiyi yatırdım sonra gümrük müdürlüğünden bandrol parasını yatırdım i gittim 3 lira verdim postamı aldım halende kullanıyorum.

Bireysel olarak 20.000TL yi geçmeyecek her ürünü getirebilirsin. Yeterki vergi , bandrol ver.

Sakın gözünde büyütme yani , tek dikkat konusu kesinlikle normal posta ile gelsin. Sende söylemişsin ztn diğer türlü sıkıntı.
  • cevap için teşekkürler. yurtdışından ben de birçok ürün getirdim, vergisini ödeyerek. Projeksiyon cihazlarına bandrol uygulaması var mı onu merak ediyorum esas.

(Araç alfa mı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooztuncer -- 5 Nisan 2013; 9:49:08 >
  • bu konularda en onemlisi bu ucretlerin ne kdr oldugu. Tamam vergisini verecegiz ama hangi urun icin ne kdr veriliyor o tam olarak belli degil. mesela avr icin ne kdr ek odeme yapmistiniz? paket geldiginde zart vergisi zurt vergisi gibi bir ton ek odeme cikartmasinlar. Urunu alirken bu giderleri hesaplayip almak lazim aksi durumda buradakinden pahali olacaktir. Bu konuda biraz aydinlatir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOXIN

bu konularda en onemlisi bu ucretlerin ne kdr oldugu. Tamam vergisini verecegiz ama hangi urun icin ne kdr veriliyor o tam olarak belli degil. mesela avr icin ne kdr ek odeme yapmistiniz? paket geldiginde zart vergisi zurt vergisi gibi bir ton ek odeme cikartmasinlar. Urunu alirken bu giderleri hesaplayip almak lazim aksi durumda buradakinden pahali olacaktir. Bu konuda biraz aydinlatir misiniz?

Merhabalar,

Ben şu ana kadar internetten aldıklarım üzerinden sadece %20 vergi ödedim ve de 3 tl ardiye parası. Bu vergiyi 75 euro sınırını geçtiğin zaman ödüyorsun (örnek olarak 80 euroluk bir ürün aldın, 80'in yüzde 20'si 16 euro vergi ödüyorsun, tl üzerinden tabii).

Burada dikkat edilmesi gereken husus, usps (hong kong post, royal mail,vs.) ile kargo ulaşmışsa gümrük memurları navlun (kargo) hariç miktar üzerinden vergilendirme yapıyor. Fakat DHL, FEDEX, UPS gibi firmalar faturalarını kargo dahil düzenliyorlar. O zaman 75 euro'yu hemen geçiyorsun.... Malında gümrüğe takılırsa ya fedexcilerin kucağındasın ya da ordinoyu alıp senin seçtiğin bir gümrük firmasının kucağındasın (beyanneme doldurmaya - zati eşya olmasını kanıtlamaya kadar gidebilen bir yolu var). Ayrıca zaman zaman senin aldığın malın faturası üstünden değil google search'den bile aldığın malın bedeline bakabiliyor gümrük memuru (tecrübeyle sabittir)...

Fakat yukarıdaki arkadaşımızın dediği konu genelde geçerli. ZATİ eşya olan malı vergisini ödeyerek alabilirsin. 2 kol saati zati eşyadan sayılmayabilir - aman dikkat. Kendi tecrübelerime dayanarak, aldığın malın adet ve büyüklüğü gümrük kapısında çok önemli bir nokta. Tabii bir de malın takılırsa faturanın üzerindeki fiyat. Genelde aldığınız kişiye-firmaya faturasını kutunun içine ya da dışına koymamasını söyleyebilirsiniz. O zaman gümrük memuru sizden kredi kartı çıktınızı ya da paypal ödemeninizi isteyecektir.

Tabii amerikadan buraya dönerken (uzun süre yaşadım orada) çok farklı bir prosedür vardı. Elektronik cihazlar konusunda şanslıydım sadece tv'me bandrol ücreti ödemiştim ama ne kadardı hatırlamıyorum.

Burada bizi (en azından beni) ilgilendiren esas konu bandrol uygulaması var mı - varsa kaç para....

• quote:

Orijinalden alıntı: ooztuncer

quote:

bu konularda en onemlisi bu ucretlerin ne kdr oldugu. Tamam vergisini verecegiz ama hangi urun icin ne kdr veriliyor o tam olarak belli degil. mesela avr icin ne kdr ek odeme yapmistiniz? paket geldiginde zart vergisi zurt vergisi gibi bir ton ek odeme cikartmasinlar. Urunu alirken bu giderleri hesaplayip almak lazim aksi durumda buradakinden pahali olacaktir. Bu konuda biraz aydinlatir misiniz?

Merhabalar,

Ben şu ana kadar internetten aldıklarım üzerinden sadece %20 vergi ödedim ve de 3 tl ardiye parası. Bu vergiyi 75 euro sınırını geçtiğin zaman ödüyorsun (örnek olarak 80 euroluk bir ürün aldın, 80'in yüzde 20'si 16 euro vergi ödüyorsun, tl üzerinden tabii).

Burada dikkat edilmesi gereken husus, usps (hong kong post, royal mail,vs.) ile kargo ulaşmışsa gümrük memurları navlun (kargo) hariç miktar üzerinden vergilendirme yapıyor. Fakat DHL, FEDEX, UPS gibi firmalar faturalarını kargo dahil düzenliyorlar. O zaman 75 euro'yu hemen geçiyorsun.... Malında gümrüğe takılırsa ya fedexcilerin kucağındasın ya da ordinoyu alıp senin seçtiğin bir gümrük firmasının kucağındasın (beyanneme doldurmaya - zati eşya olmasını kanıtlamaya kadar gidebilen bir yolu var). Ayrıca zaman zaman senin aldığın malın faturası üstünden değil google search'den bile aldığın malın bedeline bakabiliyor gümrük memuru (tecrübeyle sabittir)...

Fakat yukarıdaki arkadaşımızın dediği konu genelde geçerli. ZATİ eşya olan malı vergisini ödeyerek alabilirsin. 2 kol saati zati eşyadan sayılmayabilir - aman dikkat. Kendi tecrübelerime dayanarak, aldığın malın adet ve büyüklüğü gümrük kapısında çok önemli bir nokta. Tabii bir de malın takılırsa faturanın üzerindeki fiyat. Genelde aldığınız kişiye-firmaya faturasını kutunun içine ya da dışına koymamasını söyleyebilirsiniz. O zaman gümrük memuru sizden kredi kartı çıktınızı ya da paypal ödemeninizi isteyecektir.

Tabii amerikadan buraya dönerken (uzun süre yaşadım orada) çok farklı bir prosedür vardı. Elektronik cihazlar konusunda şanslıydım sadece tv'me bandrol ücreti ödemiştim ama ne kadardı hatırlamıyorum.

Burada bizi (en azından beni) ilgilendiren esas konu bandrol uygulaması var mı - varsa kaç para....

Detaylı bilgi için teşekkür ederim. Ben de yurtdışı alışverişi yaptım ama hepsi 100 euroyu aşmayan elektronik dışı urunlerdı ve gelmesinde sorun yaşamadım. Ama aklımda ufak bir kaç elektronik eşya örneğin Projeksiyon gibi cihazlar var. Eğer net olarak urun fıyatı uzerınden %20 vergı odeyeceksem hıc sorun degıl. Benım tek korkum oraya gıttıgımde şu parası bu parası derken astarının yuzunden pahalıya cıkması. Artık gözü karartıp, bir ürün alacağım. O da tecrube olacak artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yurtdışından macbook almak
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de sizin gibi düşünüyordum. kargo parası fazla geldi, üzerine de %20 vergiyi düşününce pek fark olmadı benq w1070 için (garantisi de tr olması iyi tabii).
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooztuncer

quote:

Merhabalar,

aynen bu doğru , ürünün menşei'ne göre bir vergi uygulaması var bir defa , Çin%20 galiba yani biri %18 biri '20 zztn çok çok farklı değil. Bence projektörde vardır çünkü bütün ses ve görüntü ile alakalı aygıtlar için geçerli.

Araç Alfa idi , iki tane eskittim de sonra sattım , şuan Audi kullanıyorum.

• Arkadaşlar Ben aracım için aşağıdaki ürünü sipariş etmek istiyorum paypaldan ama gümrüğe takılma ihtimalinden dolayı korkularım var.

Öncelikle bu alacağım ürün gümrüğe takılırsa bana ne kadar ekstra masraf çıkartabileceklerini sorabilirmiyim ? Hem gümrüğe takılan ürünü almaya gitmek istedim diyelim bu gümrük ofisleri şehir merkezlerine yakınmı oluyorlar.böyle bir durumda nereden teslim alınır bilgilendirirmisiniz.ayrıca gümrükte ürün kalma durumundan ürünü almaktan caymak istedim paypaldan paramı alabilirmiyim ?

http://www.boomco.com/mazda-2-xt-armrest-center-console-w-cup-holder/

• Ben bugün amerikadaniste'den ne gibi masraflar çıkacağını hesaplattım.

1000 USD Benq W1070 projeksiyon için,

200 USD (%20) vergi,
    70 USD kargo,
    yaklaşık 120 TL gümrük işlemleri için masraf (ardiye ve kendi komisyonları diye anlıyorum), Türkiye satış fiyatına yakın bir fiyat çıkıyor ve garantisiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.