Arkadaşlar 25 gün sonra yurt dışına çıkacağım ve ülkeye dönüşümde 1 tane cep telefonu getirme hakkımı kullanmak istiyorum. Fakat alacağım telefonu nasıl kayıt altına alabilirim, bir fikrim yok. Bu konuda daha önce tecrübesi olan arkadaşlar varsa, telefon ile Türkiye'ye havaalanından giriş yaptığımda ne yapmam gerektiğini açıkça yazarlarsa çok sevinirim.
gümrükte havaalanında bir işin yok. Cihazını alıyorsun. Pasaportun ile birlikte turkcell bayisine gidiyorsun. Beleşe kayıt ettiriyorsun. Bu kadar. Büyük bayiler bu işlemi yapıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: IRFUN4EVER
gümrükte havaalanında bir işin yok. Cihazını alıyorsun. Pasaportun ile birlikte turkcell bayisine gidiyorsun. Beleşe kayıt ettiriyorsun. Bu kadar. Büyük bayiler bu işlemi yapıyor.
irfan anlıyormusun bu yabancı ülkkeden getirtmekten anlıyorsan gelip biraz beni aydınlatırmısn msn den açıyorum imdi ben çok alakalı olmaya başladım yurtdışı işlemleriyle
hangi telefonu alacan peki?
quote:
Orjinalden alıntı: IRFUN4EVER
aynen bu şekilde pasaportun ve telefonun faturası gerekliyor sanırım
ülkeye giriş yaparken dikkat et bir arkadaşın ablası türkiyeye girerken pasaportuna mühür vurmamışlar ve kaydetmediler cihazı burda
pasaportuna mühür vurduracaksın. Çünkü orayı fotokopiçekiyorlar. ne zaman giriş yaptığın orada belli.
Ayrıca samsundaki turkcll bizim kuzenden fatura istemedi. Ama yine de bulunsun.
basit iş yaa kutusundan çıkart sok cebine buraya getir sonra pasaportunla kayıt ettir.. işte bu kadar.. kapiş..
Anladım arkadaşlar. Açıkçası nokia e65 almayı düşünüyorum. Ama 21 temmuza kadar enteresan bir model çıkarsa, onu da düşünebilirim. Kutusuyla valize koyarım, pasaportuma TR'ye giriş damgası vurdururum,ardından da Turkcell Extra'ya giderim pasaportumla ve faturayla,kaydımı yaptırırım. Telefonu götürmeye gerek var mı peki,kayıt için?
quote:
Orjinalden alıntı: ogameci
basit iş yaa kutusundan çıkart sok cebine buraya getir sonra pasaportunla kayıt ettir.. işte bu kadar.. kapiş..
Atmayın bilmiyorsanız da milletin kafasını karıştırmayın. Son kanuna göre Yurtdışından gelen kişiler "kişisel eşya" statüsünde Türkiyeye yılda 1 kez cep telefonu getirme hakkına sahiptir.Bu yüzden paketinden felan çıkartmasına , gizli kapaklı getirmesine gerek yok.
Uygulama şöyle:
Getirecek kişinin dikkat etmesi gereken konu ise eğer havayolu ile gelecekse havaalanındaki pasaport polisine giriş damgası vurdurması.Normalde vurun demezse vurmazlar ve bu damga olmazsa kayıt yaptıramazsın telefonu. Fatura ,Pasaportun damga sayfası+kimlik sayfası,nufüs cüzdanının fotokopileri ile Abone merkezlerine gidersen ve orjinal evraklar yanınızda olursa hemen kayıt için giriş yaparlar ve 1 hafta içinde açılır. Nerdenmi biliyorum, bu aybaşı almanyadan izne gelen babam ,burda kullanmak için (kontürlü Türk hattı ile) kaydını yaptırdık....1 haftada açıldı....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme