Arkadaşlar ben Almanya'dan SE K800 getirtmeyi düşünüyorum; fakat getirttiğim telefonu Türkiye'de kullanabilmem için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum...???
Bu konuda bilgisini benimle paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Bi de telefonu getiren arkadaş telefonu kendi telefonu gibi cebinde getirse sonra burada ben kullanabilir miyim ???
şebeke,hat uyumlukul(yani sim kırılmış olması),sonra biliyosun kaçak olduğu için kapanabilir elinde patlayabilir,servis sorunu,2elde kayıp daha sayayım mı
yok kaçak değil; almanya'dan akrabalara faturalı orjinal getirticem...
ama gelen telefonun Türkiye'de kullanılması için, kayıt işlemleri felan gibi neler yapmalıyım ve nasıl yapmalıyım ???
ya da olay gümrükte olucaksa neler yapılmalı ???
gümrükte kutulu filan getirceksen baya bi vergi ödiycen,kaçak telefonlar da zaten yurtdışı garanti oluyor
gümrükte işlemler nasıl yapılacak peki onu bilen war mı ???
akrabalar onu anlatmam gerek de...
walla yurt dışından bişey getirtmedim şu ana kadar karar vermiştim ama w900i getirtmeyi sonra vazgeçtim eğer fiyattan dolayı yurtdışından getirmek istiyorsan hiç uğraşma derim çünkü öyle böyle aynı para yine senden çıkacak gümrükte %20 vergi biniyo bildiğim kadarıyla bide bir kaç kişiden duydum bi tanıdığımın arkadaşı yurtdışından n70 getirtmiş kullanamıyormuş yinede sen bilirsin fakat işlemleri tam olarak öğrenmeden bişey yapma derim cihaz elinde patlayabilir
Valla kardeş bence sen hic yurt dışından falan uğraşma. Telefonunu rahat rahat kullanmak istiyorsan türkiyeden al. Bunun kaydı var bilmem faturası cartı curtu uzun iş yani... Keşke niye yurt dışından getirmek istediğinide yazsaydın daha fazla yardımcı olurduk...
benim yurtdışından getirtmedeki amacım K800 un şuan Türkiye'de olmaması(haziran-ağustos arası Türkiye'ye geleceği soyleniyo...) ve yurtdışından getirttiğimde buraya oranla daha ucuza geleceğini düşündüğümdendir...
onumuzdeki ay almanyadan akrabalarım gelicek ve hazır onlar gelirken getirteyim diye duşundum...
ama bu getirtme işi için hangi işlemlerin yapılması gerektiğini bilmiyorum(önce gumrukte sonra Türkiye'de kayıt felan...)
bu konuda bi yardım istemiştim ???...
Arkadaşlar yalan yanlış bilgilerle insanların kafasını karıştırmayın.Fikri olmayanların zikride olmasın lütfen. Yurtdışından alınan teller: -Alınan tel Avrupa Birliği ülkelerinden alınan SE ise, Türkiyede tam garanti kapsamındadır.Yeterki faturalı alınmış olsun ve alınan ülkeye (mesela Almanyaya) resmi yollardan girmiş olsun.Nokia ise kısıtlı garanti veriyor,sadece baım onarım hizmeti veriyor.Cihazın derdi büyük ise değişim yapmıyor.SE ise değişim yapıyor (Tam garanti). -SElerde Türkçe menüde var.Ama Sim kilitsiz ve BRANDİNG olayı olmayan cihaz alın. Vodafone,T-mobile vs. şeklinde o operatör için özel yazılımlı üretilen tel olmasın.(Brandingsiz olsun-ALmancası OHNE BRANDİNG diye anılıyor.) -Faturayı adınıza kestirin ve havaalanında gümrük memurlarına beyan ettirin ve 300 Euronun üstündeyse %10 vergi alırlar. 300 Eurodan az ise vergi yok. Size memur belge verir ve bu belge ile kayıt yapılır. -En detaylı bilgiwww.tk.gov.tr adresinden alınır.Bölgeler sekmesinden İstanbul (yada hangi bölgede iseniz o bölgeyi seçin) bölgesini seçin ve göreceğiniz tel numarasını arayın ve en doğru bilgiyi ilgili memurdan alın.
ben yılbaşında aileme W900 getirttim ve kayıt yaptırttım.
verdiğin bilgiler için Çok tesekkur ederım realgs...
yalnız bir şey sorucam; branding olayını akrabalara OHNE BRANDİNG şeklinde aktarıcam da ; telefonun sim kilitsiz olması gerektiğini nasıl iletmeliyim ??? yani bu kavramın Almanca bi soylemi war mı ???
Henüz k800 piyasaya sunulmadığı için unlocked bulamazsınız Locked halde hiçbirişinize yaramaz :)
Zaten Branding olmazsa simlockta olmaz. "Ohne simlock" de onlar anlar K800 almanyada haziran sonu temmuz başı gibi çıkacak. eğer getirtebilirsen K790 getirt daha iyi.Zira TRye Genpa felan K800 getirmeyecek,K790 getirtecek. ilerde bir sorun olursa teknik servis olarak daha rahat hizmet alırsın.
quote:
Orjinalden alıntı: lazarus9909
verdiğin bilgiler için Çok tesekkur ederım realgs...
yalnız bir şey sorucam; branding olayını akrabalara OHNE BRANDİNG şeklinde aktarıcam da ; telefonun sim kilitsiz olması gerektiğini nasıl iletmeliyim ??? yani bu kavramın Almanca bi soylemi war mı ???
bende w810i getirtecem inşallah almanyadan
sordum şöyle oluyormuş
eğerki 300$(euro da olabilir tam hatırlamıyorum ama $ idi sanırım) ın üstünde olursa %10 u kadar vergi ödüyorsun
eğer kapanırsada operatör şirketleri açıyormuş sanırım faturalı felan olursa
Faturası senin uzerine olursa pek bisey yapmana gerek yok yanlız gumruk masrafı belki odemen gerekir oda buradaki telefon fiyatının %9'u yani 100 milyon icin 9 milyon alıyorlar. fakat o telefon burada cıkmadıysa 100USD oduyorsun vergi. ben hollandadan iki tane getirdim ikisinide kayıt ettirdim pasaportum ve faturaları ile damga masrafları haric hic bir gumruk vergisi odemedim. yanlız egerki internetten siparis verirsen gumruge takılır
Bilmiyorum bilgin var mı ama SE yalnızca türkiyede bulunan modelleri için garanti veriyor.Yani şuan için türkiyede bulunmayan K800 için garanti alamazsın.İyide bu telefon türkiyeye gelecek neden garanti vermiyolar ki diye sorabilirsin hemen cevabını da vereyim türkiye geldikten sonra telefonunun garantisi devreye girer Bir de almanyadan alırsan eğer vodafone,t-mobile,O2 vb. gsm operatörlerinin verdiği telefonlardan alma bunlar da garanti dışı kalıyor.
@Realgs w900i Tr'ye gelmeden önce getirtmiştin sen de senin garanti dışı mı şimdi arkadaşın dediği gibi ?
Yok be ne garanti dışı olsun.Saçma bir mantık. İstanbulda ayın 10'unda satılsa Hakkaride ayın 20sinde satışı başlasa, ayın 15inde istanbuldan teli biri alıp Hakkariye getirtse ve ayın 16sında servise verse,garanti dışımı oluyor? Verilen garanti AVRUPA garantisi,ülke bazında garanti verilmiyor artık. Yani italyadan alınan İsveçtede geçerli servis hizmeti alır.Biz ne kadar ülke olarak AB ülkesi olmasakta , coğrafi olarak Avrupa bölgesine bağlıyız ve bizim gibi AB ülkesi olmayan isviçre de tam garanti kapsamında.Yani AB ülkeleri + isviçre + Türkiye ortak garanti kapsamındadır ve herhangi bir ülkeden (avrupa ülkelerinden ) alınan cihaz hepsinde TAM GARANTİ kapsamındadır. Hatırlayın benim kulaklık sorunlu idi,tele takınca bazen tanımıyordu , değişim yapıldı burda. SE o konuda süper......
iyide kardas. ozaman illa se mi siparis etcez. baska modellerd durum nasıldır acaba. mesela basari alcatelin servisi. teleservice de boyle. ben isviçreden alcatel ots853 getirtsem durum nasıl olur
Dostum valla diğerleri için bilmiyorum durum nedir. Ben SE w900 getirttiğim için ,gelmeden önce araştırttım ve SE'nin tam garanti ve nokianın kısmi garanti verdiğini öğrendim.Diğer markalar için durum nedir bilemiyorum ama en güzeli firmaların web sitelerinden adamlara e-mail atıp sormak.
quote:
Orjinalden alıntı: telefonumabak
iyide kardas. ozaman illa se mi siparis etcez. baska modellerd durum nasıldır acaba. mesela basari alcatelin servisi. teleservice de boyle. ben isviçreden alcatel ots853 getirtsem durum nasıl olur
Dostum teli almadan önce SE arayıp bilgi almanda yarar var.Ben aradığımda türkiyede bulunmayan modellerin garanti kapsamında olmadığını söylemişlerdi.Herşeyi açık seçik anlatıyo adamlar.Ara senin de için rahat olsun Sony Ericson Turkey : +90212 473 7777