Şimdi Ara

Yurtdışından Telefon & Gümrük (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
13.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • gercekten bu konuda bılgılı arkdsların olması benım gbı bu konularda bılgsı olmayanlar ıcın buyuk sans.sımdı benım sorum da su : ( sanırım soruldu bu soru ama ben ıstedıgm cevabı alamadım malesef )
    ben yurt dısındakı bı sıteden ebay , amazon vs bı urun alıcam (gsm ozellıklı dgl de normal bı elektronık esya mp3 veya pda ) benım cebımden o sıtedekı fıattan yanı onlara odedıgım tutardan baska ne kdr daa cıkacak.ve bu extra masrafların neler oldgunu detaylıca anlatabaılırsenız cok sevınrım.extra ıslemler ıcın gerekn uygulamalar belırlı fıatlar ıcın mı gecerlı(meseala 199 euro ya kdr sunları extra olarak odersın 199 euro dan fazla olanlar cıın sunları da extra olarak odersın gbı)
    sımdıden tsk ederım..
  • gerçeğe yakın olduğunu düşündüğüm tahminim;

şimdi yanlış hatırlamıyorsam 300 euro altı sabit fiyattı. ve benim pocket pc 211 euro olduğu için ben 83 ytl para ödedim bunun 56 ,30 tlsi tek ve maktu vergi 26,30 tlsi damga vergisi. ancak bu gsm için şayet pocket pcde dahili fm olsaydı aynı zamanda trt bandrolu almak zorunda kalacaktım oda sanırım 20-30 tl arası.
    sonuç olarak yurtdışından gelen tv, radyo gibi cihazlarda ekstra paralar ödersin ama bedelini bilmiyorum sayfadaki dokümanları incelemedim ama sanırım aradığın cevap buradahttp://www.gumruk.gov.tr/content.aspx?cT=5&cId=index bi incele ilgiliyse açıklarsan sevinirim:)

• Merhaba,

Arkadaşlar ben de yurtdışından bir Eten M700 siparş etmeyi düşünüodum. Ordan sipariş edildiğinde kargo dahil 1000 YTLye buraya geliyor gibi görünse de, burada birkaç arkadaşın yazdıklarını hesaba katacak olursak (ör: PDA kayıt ücreti 160 ytl gibi) ve de gümrükle uğraşmanın vereceği ızdırabı, gidiş geliş yol parasını, parasını ödediiniz cihaza bir türlü kavuşamamanın sıkıntısını, yurtdışından gelen cihazların garantisinde bazen çıkan aksaklıkları da eklersek; biraz bekleyip Türkiye'den satın alma ve bir de üstüne taksit yaptırma (son dönemde taksit sayıları iice arttı) daha cazip bir fikirmiş gibi görünüyor açıkçası..

Hatta bazı alışveriş sitelerinde aranılan yeni çıkan ürünleri münferit olarak getiren ve kaydını yaptırıp herşeyini hazır eden satıcılar denk gelebiliyor..

Yurtdışından alışveriş her ne kadar cazip görnse de, işin detaylarını öörenip hesap kitap yaptıınızda astarı yüzünden pahalıya gelecekmiş gibi hissediorum ben..

• elimde i-mate jasjam var ama ingilizce türkçe yapma şansım varmı nasıl yapabilirm yardım cı olan arkadaşlara şimdidien teşeşkür ediyorum lütfen bi el atın ziyan olmasın.
  • bana yurtdişindan ıpone 4 gelmiş şuan gümrükte hediye ama pakete elektonik yazmişla cep telefonu olduğunu açip görmüşler ben bu telefonu nasil alirim gümrükten ? lütfen bir fikri olan yazsin ya allah aşkina gümrüğünü verecem ama alamazsin diyor bazilari
  • gümrükten cep telefonu nasil alinir bilen yokmu arkadaşlar allah rizasi için bir yazin ay hayatta ilk defa doğru durust bir telefonum olacak diye sevindim ama alaman diyorlar yarin kendim gidecem gümrüğe
  • yok yaw gumruk vergisini ve birde bir bedel daha istiyorlar(orda tuttuklarindan dolayi emanet parasi gibi birsey) onlari odedikten sonra almaman icin hicbir sebep yok

bildigim kadariyla %20gumruk vergisi %18 kad ve birde 50-100tl gibi bir bedel o dedigim parayi odeyeceksiniz.

ama isleminiz bittikten sonra detaylari verirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kengel

gümrükten cep telefonu nasil alinir bilen yokmu arkadaşlar allah rizasi için bir yazin ay hayatta ilk defa doğru durust bir telefonum olacak diye sevindim ama alaman diyorlar yarin kendim gidecem gümrüğe

Benim bildigim kargo yoluyla cep telefonu yasak, sadece 2 senede 1 tane yurtdısından gelirken yanında getirip kaydettirebiliyorsun.
  • arkadaşlar amerikada oturan bi tanıdığımdan telefon istedim kargo ile yolladı kargonun gelişi 3 hafta sürdü ancak kargomun ptt ikitelli gümrüğüne takıldığını öğrendim ne yapmam gerekiyor çevremdekiler kargomun geri gönderileceğini söylediler
  • ber123k B kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim telefon olduğu anlaşılırsa geri gönderilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki telefon geri gidince nasıl getirme şansım olabilir acaba oyuncağın içine koyup gönderse yine takılrımı x-ray cihazından geçiriyorlamı paketi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ber123k -- 23 Nisan 2014; 17:44:52 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.